21 October 2009

DUTA VILLAGE-KUANTAN

Masa nih akak bercuti sempena menyambut syawal..raya ketiga akak dah berkampung kat sini..Adik ipar akak dapat bonus 6 bulan dan adik lelaki dan adik pompuan akak lak dapat 1 bulan advance bonus tuk hari raya ..since akak paling miskin masa nih so adik lelaki akak belanja hotel tempat vacation kali nih..akak pilih tempat jer..heheheh syokkkk...

So setelah adik ipar akak booking thru internet we all decide nak amik challet instead of hotel..lagi happening kot...Akak tak berani dah gi cherating takut kang anak akak masuk spital lagi kang...masih seram dengan keadaan kat situ...
Ni lah rupa challet akak ..amik dua bilik connecting room..senang nak bergerak..kebetulan masa kami duduk kat sana malam pertama elektrik terputus kat area beserah tu..so dapat lah pakai lilin..anak akak lak penakut menangis sampai termuntah2 esok nyer we all dapat complimentary breakfast dari hotel..nasib baik malam tu hujan so sejuk lah sikit..dalam kul 3 pagi baru ada api balik... candle light we all macam sambut deepavali...

Kete akak dah jadi ampaian baju....kat sana bebudak asyik nak terjun pool jer..tak sempat kering baju..termasuk lah Addy..ngalahkan bebudak..
Bilik akak ada dua katil single so akak joint kan dia..bilik adik lelaki akak satu king size bed..bilik dia okeylah...muatlah we all semua termasuk mak akak kannn..siap bawak tilam dari kampung lagi...
View dari depan bilik chalet we all..betul2 mengadap laut..sejuk jer angin..rasa asyik tertidur kat verandah jer..dah lah akak nih memang hantu tidor...

Kalau nak pilih hotel macam nih lah..akak tak suka lah nak panjat2 tangga nih..better dok challet..hotel dia rate lebih murah... tapi nak enjoy memang amik challet...better book onine..murah dalam 30 percent gak...
Tempat lepak akak dan adik beradik masa waktu petang..tak ramai lagi orang maybe masih beraya kot.. seronok bersantai....
we all sibuk melambai orang yang main wind surfing..dia maca paraglide tapi surf kat atas laut..susah juga nak main benda tu..dah lah sorang2 kena handle parachut tu pastu nak surf atas iar...akak seram tgk kalau tenggelam..
Mereka bertiga nih tak leh berpisah....kehulu kehilir bersama jer...macam mana akak nak cari raket ada tiga..semua jual sepasang jer..jenuh berebut..suh main gilir2 susah betul...

we all tanam ashraf..anak saudara akak yang paling tua..pastu kami adik beradik main beach volley ball..mak akak duk tepi puas gelak kan akak yang dah tak leh melompat ..tapi akak serve bola masih power....

Memang berangin..akak suggest sapa nak lepak sini yang tak pentingkan luxury dan keadaan challet boleh go on..tapi kalau nak mewah gi lah club med....sure puas hati...akak okey jer...nih pun dah kira okey dan kami sekeluarga alhamdulillah pulang dengan keadaan sihat dan tak ada demam2 macam kes kat cherating dulu...selamat bercuti

No comments: