14 October 2009

MEETING

Hari ini akak tak nak citer pasal akak nyer opis meeting tapi akak nak citer pasal ada sorang tu punya office meeting.. akak tgk dia tak abis-abis meeting.. hari nih start masuk meeting kul 4 pagi uols... meeting apa yek...pastu akak balik kerja sampai kat rumah dalam kul 7.30ptg dia still meeting lagi..macam mana akak tahu sebab akak selalu tgk dia meeting..

Memang dia meeting betul tau.. sebab akak leh dengar dorang bercakap sesama dia.. yer lah kerja kat multinasional company nih bukan kira time.. kat malaysia kul 4 pagi tapi dorang maybe tengah hari..tu pun nasib baik kul 4 pagi ada setengah tempat tu kat negara dorang kul 1 pagi..isk..isk...

tapi orang nih tak kisah pun sebab dia nyer meeting tak yah nak pakai neck nie.. tak yah nak formal pakaianya... kalau tak caya tgk kat bawah....
V
V
V
V
V
sila abaikan keadaan rumah yang bersepah yek...maklumlah bujang dok umah...

Siap hisap rokok sambil kaki terangkat... pakai skype jer..ngan US tu...pastu akak dengar citer bulan depan dia tak yah datang opis sebab buat abis minyak kereta, toll, parking space dan duit lunch dan sewa letrik kat opis dia.. just main on call jer kat rumah...

Kalau opis akak macam nih lagi akak suker...heheeh boleh tak boss..?nasib baik duit internet rumah akak dia bayar dua2 satu celcom broadband..satu lagi streamyx.... lepas juga akak nak berblogging free....

Tapi orang nih rasa tak best duk umah sebab tak berkawan ngan orang..dia suka tgk akak sebab banyak citer2 telatah kawan2 kat opis...citer xtvt makan2 dan sesi luahan perasaan....heheheh tapi akak rasa akak suka lah idea work from home nih..save duit bayar babysitter..300 sebulan juga tu...

Gud job darling...u conquer Malaysia nyer region kannn....lepas ni whole world u kena cover kan so sesapa yang ada NetApp nyer peluang cerah nak kerja kat sini

5 comments:

edan rashid said...

kalaulah meeting kat opis kita leh buat cenggini... ahahahaha

Wazi @ Volks said...

kalo cam ni i pun nak work from home lah... tapi work from home akak... boleh jadi opismate Addy and babysitter Alli.. amacam??? hehehe

Yus said...

Volks: Bukan i tak trust u jaga Alli tapi i tak trust you jaga Addy..Opsssss larikkk..ampun Volks...

Yus said...

Edan: Kalau kita nyer opis buat cengini macam mana ko nak dapat jodoh..ampun jugak Edan.. Selamat Hari Jadi

Ajonz said...

kalo opis jadi cam nih edan hahah tengah malam pon kita troubleshoot lagi huahahha... tunggu le line opis laju kaw2 haa kalo staff meeting sume xyah dtg hahahah dok kat meja jerk hahahar