26 October 2009

WARISAN RIMBA KEMENSAH

Actually project nih minggu depan baru jalan tapi as Kakak and true..I'm always be your kakak even adik2 akak ada yang 38 tahun..opss saper yek...akak gi juga ke dalam rimba nih nak check the place...jalan nak ke dalam tu dari Zoo negara mak aii..akak sure Hajar or Rini tak leh nak drive kete tu..kena mintak bantuan kawan2 lelaki yang lain..kalau nak selisih pun susah ... kang ada yang masuk gaung..

See jalan dia...akak suspend jer kat dalam nih sambil mengecik kan badan akak..konon2nyer kete nih keh ikut kecik sekali lah kot.. akak pegi pun sebab asyik call owner dia dia kata akak confirm later..akak takut kang sampai tarikh tu tak ada bilik...memang pun bilik dah penuh..tapi kat sana akak leh nego sikit..squeeze mana yang patut...senang sikit citer face to face kannn... so akak dapat lah dua challet dan satu dorm...
anak akak Alli dah teruja sambil tarik baju nak buka...adehh budaknih... pantang nampak air....nasib baik akak ada bawak baju extra dia...
Kat sini ada macam2 chalet tau..kat bawah sikit tu ada chalet Kemensah waterfall (akak pergi tadi ada shooting filem)... ada Jimbara Chalet.. pastu baru sampai kat sini..Chalet warisan Rimba

Kat sini kawasan boleh main volley ball... air dia sangat sejuk...masa ni kan musim hujan so air tak berapa nak jernih dan laju..tapi kalau air terjun kat kawasan ni tak dalam pun.. ini adalah kolam buatan.. air bukit...so rasa dia tak sesejuk air terjun...

Ini adalah dorm yang bakal di huni oleh kawan-kawan akak... tempat dia memang tak mewah tapi suasan dia memang sesuai dengan tema lawatan kali nih Back To Basic (BTB)..kat bawah tu akak nak bagi orang bujang lelaki duduk.. kat bahagian atas akak nak bagi budak pompuan..malam-malam akak jaga tangga..takut ada yang sleep walker..hehehhe

Ni challet dia... naik ke atas..so akak dah secure satu bilik tuk azuan dan bini sulung dia dan satu bilik lagi tuk keluarga bahagian Dato'Shariman dan anak2 nyer dan Isteri dia En Nusin..

Laluan ker kawan tersebut..Owh ya owner nih ada juga buat pakage tuk tiga kali makan satu hari RM30 rsorang..dia masak pagi, tengah hari dan malam.. since akak cakap nak BQ malam dan pagi2 tu dah nak balik so tak amik lah package nih... tapi serius bau ikan goreng panas masa dia masak tadi memang menyelerakan...

Addy tak bawak baju terpaksa terjun ngan seluar jeans...baju dia bukak laa..dah anak bujang akak nih dah nangis nak mandi gak..sejukkk jangan cakap laaa.. balik nanti dalam kereta Addy pakai kain pelikat la jawabnyer...

5 comments:

Wazi @ Volks said...

nak itut jaga tangga and pintu bilik...

Yus said...

hahahah..Volks...nanti susah lak i nak buat task baru..JAGA VOLKS.. heheheh..meh le kalau nak gi tapi memang tak ada leasure..bilik air pun berkongsi..nak rasa duduk dalam hutan

Ajonz said...

demm.. wa dah x sabar nak tunggu sabtu nih beb.. err ari nih baru senin hahahah

Wazi @ Volks said...

Yus said...
hahahah..Volks...nanti susah lak i nak buat task baru..JAGA VOLKS.. heheheh..meh le kalau nak gi tapi memang tak ada leasure..bilik air pun berkongsi..nak rasa duduk dalam hutan

October 26, 2009 9:30 AM <<--

hehehe... oklah gak tu kakak... assignkan task tu kat Lias naa... hehehe ;)

edan rashid said...

abisla ko liassss.. abis la ko... wakakakakaka... apesal ko tak pergi tengok tempat paintball abul tu lagi... hehehehe...