11 December 2009

ANTARA DUA DAN KENAPA KENA ADA DUA

Selamat hari Jumaat uols...akak menghadirkan diri bersiaran dari rumah..Opss akak bukan kerja kat wilayah ker? tapi kenapa akak cuti..adalah ini semua disebabkan oleh yang kedua nih..

Ada sebab kenapa tuhan bagi kebanyakan benda sepasang.. satu membantu B membuat kerja lain.. dan satu lagi membantu A buat kerja lain...kalau rumah tangga tak leh tinggal dua bini dalam satu rumah kang jadi haru biru lak...

Contohnya lah..antara tangan kanan dan tangan kiri mana satu uols suka...kalau pilih tangan kanan so tangan mana nak korek hidung, basuh XXX.. dan kerja jadi lebih susah lah.. dah tinggal satu tangan jer...tapi akak still suka tangan kanan akak sebab akak boleh makan2..menulis..tapi kalau ada dua tangan lagi syukur..

antara mata..mata kanan ke mata kiri yang penting.. kalau ada satu mata sure tak seimbang lak jalan kan...

nasib baik mulut akak ada satu.. sebab kalau dua mulut sure lagi double badan akak nih.. maklumlah perut akak selalu bagi warning dah full tank tapi mulut akak ni selalu tak mahu bekerjasama sebab mulut rasa sedap rasa lagi..

Macam mana ngan telinga lak..? kalau ada telinga kanan ngan telinga kiri ?..hrmm kalau ada dua telinga lagi bagus sebab kalau orang bercakap boleh masuk telinga kanan keluar telinga kiri.. hahaha tak lah tersangkut kat otak...

hahah apa kes akak citer macam nih.. sebab nyer hari nih akak dapat MC sebab telinga kanan akak sakit.. akak tak leh tidur walau seminit asyik teringat doktor telinga jer.bukan angau kat doktor tu tau .... serius uols.. pastu pagi2 akak dah suruh Addy standby gi clinik.. rasa malam tadi nak kasi buang satu telinga tu.. rupa-rupanya telinga tengah akak mengalami jangkitan kuman dan menyebabkan gegendang telinga akak bengkak. tu yang akak pekak semacam kat telinga kanan.. doktor kata 4 hari lagi ok lah..

So kawan2 akak.. kalau nak bercakap ngan akak, cakap dari arah kiri yek.. kalau dari arah kanan akak jadi pekak badak...

P/S: tapi kalau ada bini dua best ke Addy? opsss

3 comments:

e.i.l.e.e.n said...

teringin ke nk 'payung emas'?...hehehe

Yus said...

hohoh payung diamond pun aku tak mo.. hahahah

edan rashid said...

huh... ayat perenggan last tu... makan diri karang... ngahahaha...