10 January 2009

DUA MASJID...

Haa... ni akak nak iklan..berapa banyak iklan daa kann.. nanti lah akak citer entry sambungan kat Australia tu ....nak amik mood dulu .... tajuk entry ala2 ilmiah sikit kannn... tak da apa2 pun cuma akak ada berita gembira nak kongsi.. akak baru dapat tahu ada sorang kawan kiter nih nak bina Masjid LAGI....hehehehe.. LAGI tu maksudnyer dah ada bina Masjid la sebelum nih...ha speku jangan tak speku...tak....... bukan KIM sebab dia dah ada dua Masjid dah.. Opssss... jangan pikir bukan-bukan tau mati akak kene debik ngan Eileen.. hehehe Kim dan ada dua Masjid sebab first wife dia tu kete BMW dia tu...Eileen no dua.. ni bukan akak kata tau Eileen sendiri yang cakap..huhuhuh...

Akak nak berkerut dahi ker..nak sengih ker,terlopong ker.... akak tak tau nak cakap apa... tapi yang best tu ada kad jemputan.. so bukan bina masjid senyap2 tau macam sesetengah artis tu...kira Khariah Masjid pertama dah beli persetujuan gituew...Alhamdulliah...akak respek ngan Khariah Masjid pertama tu....Akak sebenarnya tak sabar nak hadiri majlis tu...walaupun pada minggu yang sama ada Majlis kawin cousin akak kat Muadzam Pahang.. akak tetap pegi umah kawan akak nih dulu... kapochi tul lah akak nih....tak sabarnye nak tunggu 25hb nih.. Kim and Eileen Moh kiter tutun KL laaa...lagipun minggu tu ada tahun baru cina...so cuti lama sikit..Korang nak clue tak?.... salah sorang geng enam jahanam.. tak bukan laki akak..laki akak baekkkkkkkk...heheheheh... tapi kalau nak speku jangan sampai jadi fitnah lak yek...dah jodoh nak wat cam maner....Bini first tak kisah kite nih nak sibuk buat apa kan... Tahnih yek Mr X... jangan lak turunkan ilmu memujuk wife tu kat Laki akak yek..laki akak nih terang hati cepat jer belajar kalau bab nikah kawin nih....

Kepada Laki akak yang hensem, baik budi, rajin ringan tulang... tak yah lah beranga nak bina Masjid baru dalam masa TERDEKAT nih yek....Masjid yang lama nih pun dah jarang nak jengah.. pastu tak berhias cantik2 lagi... kalau semua dah lengkap kat Masjid yang dah sedia ada nih boleh lah di consider untuk buat permohonan baru.. tapi borang tu nak kena lengkap ngan buku simpanan Bank yang mencukupi untuk menampung Masjid lama yek...Muahhhh..sayang Addi...

Owh..nak tahu sapa.. tak per lah teruskan ngan spekulasi anda yek....

08 January 2009

ERRR...BOLEH LAAAA...

Akak busy...bos akak banyak tinggal wasiat..lagipun kuda ada kat opis...tak boleh hupdate blog...kat umah Alli lak nak hupdate blog...so akak directkan uols ke SINI

Hehehehe....akak tahu dia dah update advance dari akak.. dia mana ada keje..kat umah boleh duk rileks...akak kena kemas rumah..basuh baju...jaga anak...jaga suami..jaga diri sendiri..hohohoho...

05 January 2009

TAGGING GAMES-BY ISMI & DIK WANIE

haaaa...rilek jap pasal citer melbourne yek... akak tgh cari idea gi lah surf blog kengkawan akak pastu akak tgk ada dua member akak tag akak dalam entry depa .. benda yang sama so akak buat sekali lah yek...akak tak pernah main Tag nih..Ismi siapa kata akak tak mungkin buat Tag nih sebab akak laaaaaaaaama dah update blog nih akak gigih buat Tag nih... Dik Wanie....akak buat Tag nih..tapi akak tak buat Link tuk Wanie sebab takut nanti entry censored org yang berkenaan baca.. kan akak nih konon perasan glamer....heheheh

1. Do you think you are hot?
YES....definitely darling.... berani mati aku ngaku... akak tak kisah.. yang penting akak memang HOT...kalau tak kenapa lah akak gigih nak pakai skirt hari2 gi opis walaupun betis dah besar kaki gajah..huhuhuhu

2. Upload your favourite picture of you.


3. Why do you like that picture?
well as u can see darlin' this picture not even looked like me.... akak lagi vogue gitew... akak suka pasal akak punya rambut yang lebat dah panjang mengurai..

4. When was the last time you ate pizza?
Errr...lama dah..tapi akak rasa dalam 4 bulan lepas kot... tapi akak selalu makan pizza delivery jer.. coupon dominos pizza pun banyak lagi... akak bukan pizza person uols....akak more to nasi..huhuhu..pitty me..

5. The last song you listened to?
Lagu britney spears yang baru tu...yang ada lirik womaniser...womaniser.....tajuk dia ntah apa tak tau....catchy la lagu tu

6. What are you doing right now besides this?
chatting thru YM dengan my Sister...jahat tau dia tu.....suker tau terkejutkan orang..pastu nak black mail akak...hisssss

7. What name would you prefer besides this?
Err Maleuwww.. tapi akak suka nama akak kat depan tu ada YM Tengku Puteri...hohohohoho

Tag 5 people.
1. Wanie and Ismi dah tak leh....Toinkkkk...adik akak
2.Suzaini Harmi Ruslin....yes you Kak Lin
3.Norhayati Mokhtar....ha'ah you kerje kat PBLT....
4.Zaireen Zulkapli....akak tau ko ada twins... tapi ko buat gak kat fotopages
5.Aidee Shauki Hasyimi.. kalau tak der blog pinjam blog Aris yek...gud luck

8. Who is no. 1?
Adik akak..akak suker tau buat cam gini kat dier...AKU KAN KAKAK....hahahahaha..saper suruh ko lahir masa akak darjah satu nak daftar sekolah.. terpaksa akak berjalan kaki ke sekolah sorang2 daftar diri sendiri sebab mak dalam pantang...

9. No. 3 is having a relationship with?
dah kawin dan pregnant 1 bulan setengah sekarang....Married to Ekram tapi Eita panggil En Sharip....happy for you...

10. Say something about no. 5
Kawan baik akak yang cembeng masa sekolah menengah dulu....nak nangis jer..hehehehe

11. How about no. 4?
Kawan akak masa akak sekolah rendah sampai sekolah menengah...Sekolah Rendah dia kelas Kuning.. akak Biru sekolah menegah dia kelas Ekonomi akak kelas Model...hua..hua..huaaa...

12. Who is no. 2?
Kazen akak yang baru bukak blog.tapi dah bersawang..English Lecture..Buat Kak Lin jangan tak buat sebelum akak advertised blog ko kat student ko... Amboi -amboi..setakat buat puding S Jibeng pun boleh....


dah Akak penat lah buat Tagging nih... korang buat lah pulak..akak nak cari idea nak update blog next entry..kalau akak malas akak nak update akak Link jer ke Blog adik akak lah yek....




2nd DAY-MELBOURNE

huhuhuhu..pagi nih akak bangun tido akak punya supir sudah hilang pegi ambil kereta bersama dengan pembantu supir (aisyah) yang tak ader lesen... akak ada excuse sebab semalam akak telah berusaha segigihnya memasak nasi lemak sebagai bekalan berjalan hari nih... Yerlah nak pergi Philip Island tuuu..jauhnyer ntah akak tak sure tapi yang pasti tidor..pastu bangun..pastu tidor tak sampai lagi..asyik sampai tempat lain jer... Hari nih plan nak pegi tengok Penguin Parade..adalah kira2 3 jam drive kot kalau tak singgah memana.. tapi supir akak banyak singgah la uols...

Mula-mula we all singgah kat MARU KAOLA & FAUNA PARK... Kat sini best tak macam zoo tak leh pegang kangaroo.. yer lah kalau kiter pegi Australia banyak orang tanya jumpa kangaroo tak? Haaa sekarang akak boleh kata bukan akak jumpa kangaroo saja tapi pegang sekali okeyyy..
Haaa ni first kangaroo yang tak lari jumpa akak...yang lain tu macam malu2 kucing..so dia dapat extra food yang akak beli tu...Owh entrance fee kat situ 13 AUD.. kanak2 akak tak check pulak..tapi setahu akak akak bawak banyak kanak2 riang tapi naper dema charge dewasa yek.. as donation kenalah beli food tuk kangaroo 1 AUD jer...akak beli satu jer..akak pun lapar jugak tak ada org pulak nak feed akak nih...

Kat sini ada ostrich jugak tau..mula2 keeper dia kata boleh feed ostrich tu dengan tangan sebab they wont bite...Yer laaa tu...ada mat salleh tu lurus bendul nak bagi pakai tangan.. Ostrich nih rakus tau..mematuk punyalah kuat... akak pegang bekas food tu dua tangan still tak dapat tahan dia punya patuk tu..seram akak tau..ni pun cuak semacam....

Kalau Kangaroo pulak as long akak penggang food pandai jer dia cari kiter..kalau kita tak ada food dia buat tak layan jer... banyak kangaroo kat sini..ada mak dia..ayah dia..anak dia...atuk dia..nenek dia...akak tak der lah macam orangtu siap bagi nama kat kanggaroo tu lagi

Ini Bini muda kangaroo tu kot sebab saiz dia tak besar sangat..anyway budak lelaki yang tak hensem tu adik akak...dia sepatutnya jadi photopgrapher akak tau... tapi macam mana orang lain yang ambil gambar akak nih...

Comel kan....akak suka kanggaroo....akak rasa kanggaroo ni jinak.. kalau kat sini macam kucing kot...

Lepas feed the kangaroo we all menurskan perjalan ke Philip Island.. on the way tu memang dah rasa lapar sebab teringat jer nasi lemak akak yang sedap tu...jangan nak tipu laaa kanak2 riang yang lain tu pun lapar gak... pastu we all cari kawasan village yang ada taman tuk picnic... sungguh tekun mereka makan..mesti best kan..akak malas nak letak gambar sebab gambar akak tak cantik...gambar akak nampak gemuk padahal akak memang slim..mungkin salah lense camera kot...nak tgk gambar pergi blog adik akak yek

Pastu we all singgah kat Chocolate factory..tak plan pun nak singgah kot.. tapi since nampak tepi jalan rela buat U-Turn... nak-nak Kak Lin and adik Akak and Aisyah nampak signboard free sampleS...wah ada huruf S kat belakang mesti banyak sampel kan..kan...kan....Kilang tu tgh renovate tapi still boleh tgk cara they all buat chocolate tu manually..dengan acuan dengan tabur biji2 warna-warni kat atas choclate tu... akak beli dua bar chocolate jer...pastu makan frozen banana celup chocolate. kat Malaysia tak teringin pun nak makan pisang tuuu..errrr akak tak ambil sampel chocolate pun...mesti adik akak dah seludup dalam poket dia nih....patutlah dia GEMUKKKK

Pastu singgah kat Woolamai Beach..nama tempat kat sini semua pelik2 tau.. Kan kat sini asal tanah Aborigine bukan ARBOK tau..Arbok tu pondan....hehehehe so kira okeylah tu they all appreciate dengan kaum Asli Australia nih...cuba kalau jalan kat kuala lumpur tu kita namakan ikut nama orang Asli...contoh KLCC tu kita namakan Bangunan DUA APAI...hehehhe camnor?

So kat sini we all tak mandi sebab tak bawak extra baju...akak no hal pakai two piece jer... hahaha..tak sanggup uols..hari nih sejuk..nak bergambar punya pasal tahan jer... Akak write down kat pasir pantai tu nama Hubby akak and anak Akak....bagi dorang jeles....hehehehe

Pastu masing2 nak tolak memasing masuk dalam laut.. Kalau akak gedebuk masuk laut sapa nak naik kete duduk sebelah akak...? Lu pikir lah sendiri..huhuhuhuhu

Pastu semua gerak ke Pyramid Rock...akak tak kuasa nak keluar kereta sebab sejuk..dan lagi satu kena menapak jauh sikit ...so akak bagi budak2 kecik tu pegi tgk jer... pastu selang 8 minit akak dengar suara riuh rendah they all berlari ke arah kereta...ingatker kena kejar anjing macam Aisyah tu.(hahahahhaha akak tak dapat nak lupa lagi macam mana Aisyah lari kena kejar dengan Anjing....serius kelakar...hahahahahah) rupa-rupanyer kena kejar ngan lalat....serius uols...banyak lalat kejar depa...hahahahaha...end up they all cuma ambil gambar dalam kepala depa jer... so akak tak tahulah macam mana rupa Pyramid Rock tu..Macam mana LALAt boleh suka kat korang yek?...nih mesti sebab orang yang lepaskan BOM dalam kete tak nak ngaku....

Next destination Noobies Centre...tempat nih kat atas bukit dan berangin yang amat kuat....sejuk gilerrrr.. 13 ke 12 degrees..banyak seagull kat sini..Kak Lin dengan baik hati bagi seagull tu makan Nacos...end up banyak seagull tu kejar dia nak kan chips tu lagiii.. tu lah padan muka...Seagull nih jahat tau..kat sini kita anggap dia macam gagak tapi seagull warna putih...suka berebut each other....Kat Noobis Centre nih tempat kita spot the seal....akak tak nampak seal pun akak cuma sejuk sangat...menggigil tau....dah tu ada orang tu tak bagi akak bawak baju tebal sebab australia summer... cehhhhh....

Nice view kannnn.....


Australia Next Top Model....
Ni tempat nak tgk seal.... kat sini ada Blow Holes ...nak citer tak tahu camner uols pegi sendiri lah yek....naik air asia murah jer....

Gambar akak lagi...suka tau posing kat sini...Pastu we all pegi ke Swan Lake... akak menyampah tau kena tipu ngan kazen akak.. dia suruh akak tengok lubang penguin kat situ lama2 ...nanti nampak penguin keluar dari sarang...akak pun baik punya posing tenung lama2 lubang tu...sedar2 they all dah lari tinggal kan akak sorang2 kat in the midle of nowhere... Jahat tauuuu.. semput akak berlari ...kat sini ada swan hitam.....Mana gambar akak dik.?????..sila email yek....nak tunjuk gambar akak yang cantik tu.... pastu nak patah balik ke kereta dari jungle tu lebih kurang 3 KM kot...akak rasa jauhhhhh sangat...penat tau....dah lah kena berlari lintang pukang....

singgah kat Cove Jetty sebab Raimi nak gi toilet...sempat lah gak tgk orang memancing ...lagi sekali ...ADIK AKAK NAK GAMBAR AKAK KAT SINI............

Makan chips dulu sebelum menuju ke penguin parade....akak memang suka makan...

Penguin tu akak berarak balik pukul 9 malam ketika nak manghrib tu...pandai kannn...dah senja balik umah... tak boleh ambil gambar penguin tu sebab nanti mata dia buta... so kalau nak tgk datang sendiri tau.. berbaloi tau..kira-kira 2 ribu ekor naik ke darat.... Akak tak tgk madagaskar..tapi adik akak cakap macam tu lah gaya penguin...Bayaran masuk 20 AUD..kalau bayar mahal sikit dapat tempat spesel....pastu lepas suku penguin tu dah naik darat we all pegi tgk kat tempat spesel tu... so untung kannn.. tak yah bayar lebih...lagi clear tgk penguin tuuu...lalu kat sebelah kiter jer...

Lagi sekali akak ingatkan Ini blog akak so suka hati lah akak nak tempek gambar adik akak tgh ternganga menguap tu..hehehehe anak penguin pun boleh masuk dalam mulut dia...sekarang nih baru pukul 8.30 malam..so cuaca cerah lagi

Macam nih lah ramai2 tunggu penguin naik balik umah..cuaca punyalah sejuk...orang lain pakai baju tebal2 tapi we all maintain cool pakai baju summer...hehehehehe...mengeletar tak hengat nih... aisyah kesian kat akak bagi pinjam baju bulu dia..so dia pakai jacket akak..dia dah biasa cuaca kat sini lagi pun lemak dia tebal lagi ...LARIKKKKKKKKKKK

sampai kat umah lebih kurang pukul 1 malam....hari hujan lak sepanjang jalan..akak apa lagi Zzzzzzz laaaaa... sian adik akak ngan aisyah nak drive and navigate jalan... tu lah best jadi boss nih..leh tidor..kete pun selesa......huh esok nak kena bangun awal lagi...ada satu lagi trip yang mermelukan ketahanan fizikal, nak kena senyum banyak....photossssss....cheeeeese

04 January 2009

1st DAY - MELBOURNE

Gigih tak akak .. pagi2 dah pergi pasar..akak tengok jam kat Malaysia baru pukul 5 pagi.....hari nih memang plan nak pegi pasar nak beli food tuk anak2 burung yang akak bawak dari Malaysia dan untuk anak burung yang sorang lagi yang memang dah lama sampai kat melbourne dan juga anak burung yang baru abih study kat melbourne... dema nih kalau lapar memang berkicauan riang gembira..naik bingit telinga... as my sister said... being a chef memang payah..sumber pun terhad...so bedal lah apa yang ada kat pasar nih..sib baik kat pasar Victoria nih memang banyak pilihan...cuma harga nyer lah agak berat sikit.. serai dua batang dah 2 dollar...kalau kat Malaysia main tanam depan rumah lagi kan so mulai sekarang hargailah serai anda..hehehehehhe... nak pegi Victoria Market nih jalan kaki jer dari apartment kazen akak.. lebih kurang 300 meter jer...nampak jer panas tapi sejuk juga weather kat situ...

ni akak n Aisyah konon nak bawak payung berjalan... tapi lastnyer simpan jer payung tu dalam beg.. angin kuat sangat sampai nak terbang lak akak..maklumlah akak ni ringan jer... patutlah kat sana mat salleh nih tak bawak payung.. tak leh handle payung nih.. kang jadi merry poppin lan...leh terbang ngan payung...

Wet market dia memang bersih.. tak ader pulak bau ikan ker... udang ker.. oink2 ker..tak boleh lah nak bargain macam kat pasar kiter nih... teringin juga nak bargain tapi Aisyah kata tak pernah orang buat lahh. lain lah ko beli souvenir leh lah gagah nak bargain.. harga fix tau... tapi okeylah puas hati.. akak beli sotong satu kilo 7 dollar.. besar2 stong dia tau...

Lepas beli barang2 basah nih we all balik umah semula nak simpan dalam freezer..tak kan lah akak nak angkut semua barang nih kehulur kehilir... perasan tak beg akak beli kat Mydin sepuluh ringgit tu...beg tu amat berjasa kat akak masa kat pasar nih... akak memang bawak beg nih tuk beli barang2..nak ikut cara orang sini tak pakai plastik beg...

ni pulah Kak Lin kat section buah2 dan sayur2.akak tak sure dia buat apap kat sini...nak kata sesat tak lah pulak...pastu hilang rupanyer pegi bergambar ngan UNTA... kekasih lama kot....akak jadi geram lak tengok buah cherry, strawberry, blueberry, peach..semua akak beli buah kiwi jer akak tak beli cadang nak beli kat shopping mall...buah nyer maaaaaaanis belaka...besar2 lak tu..kalau buah pisang tu sebiji boleh kongsi dua orang kot... naper yek buah kat Malaysia nih kecik2 jer yek....

Lepas tu we all pegi ke Melbourne centre.. saja nak cuci mata..orang kata nak biasakan diri ngan harga kat sini...jangan convert...akak dah biasa tak yah convert..kalau akak tgk harga 10 dollah akak bayangkan sepuluh ringgit.. tapi dalam hati tetap mengira jugak..heheheh kalau sepuluh dollar dah jadi 25 ringgit...dui..naperlah MYRM murah sangat yek....

Akak dapat juga tibai satu beg kat sini...akak rasa beg nih sesuai nak letak diapers Alli..Botol susu Alli..baju Alli...hehehehhe...akak kalau beli beg memang suka yang besar2... Papa Alli tak marah kalau beli beg tuk letak barang Ali..hehehhehe (alasan)

Pastu naik train nak pegi makan...my kazen kata ada satu tempat makan yang best operate by Lebanese kat sini...food dia memang best dan portion dia memang sangat banyak...akak ingat tu banyak tu as boleh makan dua orang satu pinggan tapi akak tengok macam tak percaya jer.. percaya tak uols kalau akak kata food dia tuk sorang boleh makan 4 orang.... matilahh akak nak habiskan.. my sister n akak nih sebab lapar order lah satu sorang spagheti carbonara... pastu masing2 kena tapau bawak balik... tu laaaa.. lain kali percaya pada orng yang biasa makan kat sini...


Opss sempat lagi bergambar kat depan RMIT university... famous gak University nih...kalau berjalan memang banyak lah tempat singgah kan... semua tempat nak ambik gambar..kalau boleh nak conteng jer dinding kat sini Akak was here... kang tak pasal2 kena masuk jail lak... bersih jer kat tempat orang yek

From L to R: Aisyah, Kak Lin, Akak, and adik pompuan akak

*Kak Lin nih nama panggilan jer..tapi muda lagi... Opss Akak dah jumpa blog kak Lin..heheheheh

Haaa nih lah beg yang akak beli kat Melbourne Centre..cantikan...besar lagi dari Nine West.... Lepas nih boleh lah korang print buat kalender 2009 yek hua..hua..huaaa

Kat area nih lah tempat makan lunch we all.. kat Sofia... kat kanan tu dah nampak signboard dia kan...akak memang suka amik gambar ngan signboard atau amik gambar sigboard sebab akak selalu lupa nama jalan...


Mana Kicap Kipas Udang yek

sebelum balik umah singgah kat Saveway... ke Target akak lupa lah pulak.. beli barang tu umah lagi...kali nih beli Susu yang sedap tu...pastu beli ayam tuk seminggu.. Ayam kat sini halal tapi mahal sikit laaa. .... Akak suka shopping kat sini ..rasa cam shopping kat Tesco lak hehehehe

Kalau nak beli ayam kat sini yang halal nama dia ayam Baiada...so akak nak balik umah dulu nak prepare Nasi Lemak tuk Picnic esok... kat sini we all ada bagi tugasan Agen Memasak akak ngan Aisyah... Agen Membasuh. Kak Lin...Agen Mengangkat barang Raimi dan adik pompuan akak, akak tak tahu apa kepakaran dia... menyebok kot..Larikkkkkkkkkkkkkkk.....

BERLEPAS DAN MENDARAT...

Hai uolsss...akak dah laaaaaama balik tapi jet lag sampai 6 hari bley?..hehehhe.. akak memang nak hupdet blog nih tapi gambar2 semua ada kat my photographer...akak bercuti siap bawak tukang ambik gambar..kelasss tak akak.. tgh berjalan ada org ngambik gambar... tgh shopping org snap gambar...sib baik masa akak pakai two piece kat beach tak ader org nak candit masuk magazine..opssssss...hehehehe kan Aisyah kannnn....

awal pagi akak dah bersiap... tak sabar nak pergi nak bertolak.. kiter nih ada org melayu biar kite tunggu kapal terbang tu.. jangan biar kapal terbang tu tunggu kite.. tu pun kalau kapal terbang tu nak tunggu kite kalau dia pergi terus nangis akak nak pakai bikini tu kat mana uols... kat sini tak sesuwai..huhuhuhu...adik akak tidor umah akak..dia pun takut kapal terbang tu tunggu dia...hehehehe

masa check in luggage pun akak punya phographer tu nak amik gambar jugak...rajin kannn.. masa pegi akak cuma bawak satu beg check in luggage and satu beg hand luggage... ringan jer... adalah selai dua baju.. kat sana nak pinjam baju aisyah..kiter kan sama saiz ..saiz 12 uols..huarg..huarg..huargg...uwaaaaaaaa..... how come Asiyah ko boleh pakai saiz 12.......

Ni gambar adik akak yang tak sabar2 takut kena tinggal ngan kapal terbang..

Akak memang nak naik air-asia.... akak memang plan 6 bulan lepas nak naik Air-Asia pegi melbourne... (tak der duit nak naik MAS sebenarnya kui..kui..kui...) murah uols.. tapi kalau dah nama murah.. naik macam nih lah uols...berebut macam naik bas mini.. pastu tempat duduk jangan nak feeling boleh bergerak banyak tau...kalau penat boleh senget ke kiri sikit..pastu senget ke kanan lak... kalau rasa nak wat cat walk boleh lah berjalan sepanjang Aisle tu dari depan terus kebelakang.. tak ada org nak marah pun... masa nih nak test skill uols nak ber cat walk... lapan jam kannn.. silap2 boleh dapat boyfriend dalam tu... tapi kenapa akak rasa flight akak macam nak gi Hong Kong?????.. majority Cha Ya Nun Alif...

Kalau rasa bosan boleh tgk screen kat depan seat tu.. kira berapa lama lagi nak sampai... tak pun flight tu dah sampai kat area mana semua dia tunjuk...sib baik adik lelaki akak yang duduk kat belakang tu duduk sengsorang..so akak buat taktik.. akak beli in house movie RM28 sajer..pastu akak tgk satu citer jer.. pastu akak cakap ngan dia..nak tukau tempat duduk tak?... kat tempat akak leh tgk movie...so akak dapat duduk sengsorang seat yang dua tu.. opsss seat we all dua jer satu row...so akak boleh buat kuak lentang.. kat seat dia..hehehhe...saper bijak.. bayar 28 ringgit extra dapat dua seat..hehehehhee...akak memang pandai matematik..

Akak bangun tidor masih ada beberapa minit nak touch down... akak rasa waktu melbourne masa tu dah pukul 1.30 pagi kalau kat Malaysia baru pukul 10.30 malam ..delay 3 jam jer dari waktu Malaysia..... pastu akak dengar pilot tu annouce akan tiba di melbourne sebentar lagi...huh legaaa.. pastu dia kata suhu adalah sekitar 13 degree... Whatttt?????.. tu laaa akak kata nak pakai baju bulu2...adik akak kata tak sejuk laa summer mana ada sejuk...akak tak kira...akak nak pakai baju bulu2 gak... sampai jer kat Melbourne International Airport (rasanyer nama dia Tullamarine Airport) tak pasti lak sebab ada dua airport satu domestic satu lagi international.. Aisyah tolong correct yek...akak tengok aisyah dah pakai baju tebal tunggu we all.. naik ketaq lutut akak tahan sejuk... lain kali akak tak mo dengar kata orang tu dahhh..


By the way ni kan blog akak so akak bebas nak letak gambar akak yang cantik2 tau.. kalau uols rasa gambar uolss tak cantik ada dalam blog nih, uols bukak lah blog sendiri tempek sendiri gambar uols yang manja2..ayu2.. gitew..... senang kannn.. so tunggu hupdate akak yang lain.. owh kalau uols tak paham bahasa melayu nak tgk blog dalam bahasa omputeh.. sila lah ke blog adik akak kat sini yek..daaaaa..akak sedang mencari blog kazen akak yg sorang lagi tu... mana dia sembunyi yek....