29 March 2009

COUSIN AKAK DAH DAPAT 1st BABY

Akak nak upload gambar.. takder lagi..Hari ini cousin akak selamat bersalin kat Hospital Temerloh pada pukul 12.3o pagi Ahad...Dah sakit dan masuk wad sejak hari Jumaat..sampai doktor nak scissor dah..sib baik last minutes check dah boleh bersalin normal....

Dapat baby girl...berat 3.8kg...so sekarang akak masih tunggu kat rumah mak teh akak kat mentakab...katanyer dah boleh disscharge hari ini...tak sabar nak tgk baby...tapi akak dengar husband dia kata dah serik nak beranak dah masa meneran tadi..kot2 tahun depan keluar lagi sorang..kui..kui..kui..jap lagi upload gambar yek


***Update dari rumah.....

Muka copy paste bapak dia laaaa.... muka cek mek kelantan....dah ayah dia orang pasir mas. Nama dia Nor Alisya Umairah...panjaaaaaaaang yer nama..nanti orang lain dah jawab periksa soalan no 2 dia baru abis tulis nama dia.. kan..kan..kan..

Baby cot cum cradle akak ngan Wan Chu dia beli ..tgk2 kat mentakab dah ada baby cot besar warna pink.... Akak bagi barang Alli yang tak guna dah as bouncer..baju baby..mitten and sock...Alli bukan boleh pakai dah.... kalau dapat baby lagi akak beli baru yer Addy...

Lepas menyusu lena dia tidur...putih merah kulit dia..geram tgk pipi dia....tembam macam dah lama lahir..padahal baru beberapa jam lahir.... mata dia pandai tgk orang....

Siap pandai senyum tau..apa lah dia mimpi yek.... mesti suka tgk aunty dia yang cun melecun nih..huhuhuhu..

26 March 2009

FAREWELL HAZLYSHAM

Tu diahhhh...rama yang berlumba-lumba nak tinggalkan opis nih yek..kali nih Sham lak..sebab dia dah dapat keje gomen..kan Tuan Pengarah..pasni dia kerja JKR janganlah lupa kan akak yang cun melecun nih...dah kurang sorang geng bilik drawing.... So Farewell kali nih buat kat Johnny Alamnda..sebenarnya akak dah pening nak pilih tempat makan2 kat area opis nih..kat sini dah limited choice...

Lias ngan Hajar bergabung tenaga tolong rebus jer... akak feeling2 tak sihat hari nih...akak tolong makan jer kannn...

Kan pucat giler muka akak..ngan takde makeup..pastu rasa macam nak tidor jer.. sebelah akak nih kekasih golap Sham..pasni kiter gi karaoke tak de geng duet lelaki lah kannn.. Fahmi kat tepi Hanita tu kekasih yang memang golap si Hajar..opssss larikkkkk

Orang yang dirai meninggalkan opis nih..pakai baju purple..yang baju pink tu sengih sangat sebab Haji dah kurang orang..Kapten memang tau..taulah team dia ngam-ngam jer....

Kamal tak dapat hadir sebab masa nih kul 6.00 petang masih stuck kat hiway tanjung malim..jem katernyer...dia ada meeting kat bidor... Boss akak pun sama ada meeting kat bidor...

Masa untuk serbu makan...kaut apa tu Kapten..takder nyer order udang banyak2

FAREWELL YM RAJA

Nampaknyer bertambah lagi lah kereta peliharaan akak nih.. sekarang dan ada kereta waja.. opis akak nih.AM dan PM dapat kereta Waja Pree..bawak balik umah.. kalau SM dan keatas baru dapat Rexton Pree gak.. best kannn...tapi kalau uols berhenti dan tak mo dah sambung kontrak kerja kenalah pulang kan balik kannn...
Akak parking kat depan opis sama deret ngan Tenggiling akak yang warna hitam tu...warna putih still tak repair lagi tingkap belakang...Eitaaaa segeraaaa buat tau

Raja masuk jer kerja dari bercuti seminggu terus dia dapat surat renew kontrak..opis akak nih kontrak dua tahun sekali tau uols...tapi dia tak mo seba ada lah ..tak boleh reveal kat sini...nanti akak rajin akak masuk dalam entry rahsia akak yek...

Pastu yang keliling Raja (yang duduk) sibuk nak baca kontrak renew orang..yer lah feeling2 nak renew kontrak lagi tahu nih kan..tahu nih ramai yang dah que nak renew kontrak... Kamal , Kapten, Hazlysham dan kamsani....(kiri ke kanan berdiri) busy body tol lah dema nih kan...

Tengok abih kosong semua tempat duduk..akak amik kerusi dema kang... nampak kepala lias tgh busy buat hal sendiri..dia nih memang tau...tapi telinga dia mencapang dengar conversation orang nih...pastu nampak lah telinga dia gerak2 macam rabbit

Izma masih tekun menjaga tempat duduk dia..akak lak biasalah jadi reporter..huhuhuh

18 March 2009

BOWLING

Kaedahnya Bank Rakyat nak challenge we all main bowling..dorang tak tahu we all ni memang terror main guna kaki jer...so alang2 bosok nak main so we all practise kat alamanda..gigih nih semua tunjuk keterroran masing2 shoot ke logkang..hahaaa.. baru ko tahu main bowling nih camnor....
Akak sebagai manager pasukan duduk kat tepi jer uols...posing ala2 manja gituew sambil makan nasi goreng nanas dan air milo...berlatih bersungguh-sungguh yek....

So hari yang di tunggu2 pun tiba..berbekalkan dengan latihan yang tak sebeberapa ituew..we all gagah melangkah ke IOI mall bowling ...opis akak hantar 6 team... of course lah salah satu team tu memang team power opis akak... Bank rakyat jamu akak KFC tau uols...kelass kan.. sebelum game dema bagi makan cukup2 supaya we all semput... Kat atas ni gambar akak siti mariam kita..tapi jangan panggil Kak Yam yek dia marahhh..kena panggil Akak Ogy katernyer...Sebelah akak ogy kiter lak Amelia..dia nih terror gak main bowling

Ni pulak antara aksi yang tak berapa professional dari salah satu Team opis akak

Haaa yang nih Team akak... ntah naper asyik tuju longkang jer..mu kenapa be? tahulah hari ni last kerja kat BLT...Mu nak sabotaj tema akak yek....

Comelkan kasut-kasut dema..kalau akak main akak kena pakai kasut kanak2 uols..sebab kasut akak saiz 4..kan akak ala2 gadis genit gituew....

Edan ngan kenkawan yang dapat nombor Last masa second round...masa first round team akak dapat nombor last. kelas kan we alll...pulun nombor kat belakang jer...

Ini adalah barisan team akak yang tak hebat langsung...matilah akak lepas nih ..... akak makan dulu dik non...

Official akak nyer photographer...akak kan kemana2 bawak phographer.... akak kan artis

Akak tahu percubaan edan nak amik gambar akak...ko ingat akak tahut ngan uols punya D80..akak lagi kelas tau pakai henpon jer... Siti Hajar lak wakil pompuan Team akak..terror ke dia main... uols pernah tgk bola bowling abis bateri tak?... macam tu lah dia baling bola tu ... sampai jer kat pin rasa macam nak semput jer.... Hajar jangan marah yek...tahun depan practise dan makan makjun yerk,,,, biar baling bola tu ada tenaga...

GENTING HIGHLAND

Kannnn...akak takut uols nak jenguk blog sendiri...dah macam ada penunggu. uols jadi penunggu blog akak kan...jangan tipu akak dapat detect tau..uols tau tak akak selalu tersedak minum air.. orang tua2 kata ada orang mengata...akak nak bagi alasan akak lupa passwaord blog akak leh?..

Hari sabtu lepas akak pergi genting highland.. akak naik genting highland pukul 7.30 malam... bawak juga baju spare mana lah tau ada bilik kosong...sebab apa uols? tu ha abg addy tu nak dinner kat mamak yang sejuk...maklumlah mamak kat kl nih restorant panas.
Haaa..amik ko..berkabus bagai..sampai Alli mengeletar..akak lak pakai seluar steng ngan baju t shirt lengan pendek...bawak kete naik ke genting pun boleh nampak cuma lima meter jer..dok sebab kabus tu laaaa.. ramai nyer umat manusia...akak terasa macam kat Hong Kong...

Cuma leh jalan kat indoor theme park je... kat luar sejuk sangat..Alli punya lah aktif..tak mo dukung asyik nak berjalan jer.... susah nak kejar...satu tahun 3 bulan cuma 79cm jer

Masuk kedai kasut vincci main cak2 ngan kiter lak dalam cermin tu....

3 of us

dah masa nak turun coz tak ada bilik..semua full house....yang ada bilik suitte yang harga 1000 lebih...tak mo lah..baik akak gi belanja duit tu makan2...turun ke KL dalam sejam jer.....kul 12.00 malam baru balik umah........minggu depan akak update lagi yek...larikkkkkkk

05 March 2009

THAIBASE LAGI

Kali ni bukan akak yang nak pegi sana tau...addy yang nak minum air jus kendondong..dah ketagih lah tu... tu laa dari dulu akak ajak pegi tak mo..sekarang hujung minggu kat sana lah dia nak tuju....

Kami makan berdua jer tapi order tak hingat..sampai waitress tu kata dah banyak dah ni kak...sebab portion dia besar... walaupun tuk dua orang...hehehhe akak lapar uolss..tak breakfast pukul 12.00 tgh ..terus makan lunch laaa...
Harga dia tak mahal kann..sesuai dengan portion food dan masakan dia pun best...akak order sotong kum po, lemon chicken, kangkung belacan dan fries tuk Alli...

Alli happy berjalan tengok fish kat dalam kedai.. we all amik seat kat balcony sebab Addy nak berasap....

Sotong kum po

Lemon Chicken

tu dia uolsss..3 gelas jus kendondong.... Alli akak order air soya bean....Jemput makan uols...

LOST AND FOUND

Apa kes yek? ni kisah sorang kawan akak..boleh kata ex-opis mate akak masa kat legal firm... masa tu dia single trang tang-tang...nak di jadikan cerita sedang sibuk akak memunggah baju yang nak dibeli kat Jusco Au2..ala jusco yang baru bukak tu...baju dia banyak yang cantik2 tau..sebenarnya akak dah pergi ke jusco wangsa maju tapi tak dapat yang akak berkenan..tetiba kat AU2 nih berlambak yang akak minat... en apa citer akak nyer shopping kan...

Tiba2 tepon akak bunyik..Addy call kata dia jumpa kawan ex-opis mate akak..so akak tak tahu yang mana satu..pastu akak nampak lah kawan akak...dengan stroller baby..Eh dah ada anak yek... fuh lama betul akak tak jumpa dia ..sampai dah ada sorang anak...masa akak berenti dulu dia single...dia nih memang budak baik..kalau nak buat menantu memang bagus..
Dah empat bulan anak dia..nama anak dia Arif kot..rasa-rasa macam tu lah..comel kan..senyap jer dalam stroller tu..

Ha ini lah new daddy..nama dia Adli.... dia kata kawan akak Intan Juwana pun sekarang dalam pantang...sungguh lama akak tak jumpa and call meraka kan... at least akak dapat tgk anak dia walaupun kat Jusco kan....

04 March 2009

MAC BLUSHER

Wanie ingattak hari tu kita ada beli MAC limited edition blusher kat Bukit Bintang.. tapi tak ada jual dah..dah kata limited kann.. Yang akak beli dulu dah kena kidnap ngan adik akak yang nak jelita sentiasa...walaupun..... sendiri mau ingatlahhh

Sekarang nih dia punya stock dah abis..pastu nak suruk akak beli lagi...weh akak pegi KLCC memang nak cari blusher ko kannn..memang akak tak busy asyik nak cari bahan nak jelita kan ko... banyak CANTIKKK..

So kesian kat dia yang ala2 tak reti nak buat pilihan..akak ada tgk kat MAC... rasa2 kaler nih okey..ada juga shimmering nyer...tengoklah yek wahai adik ku...
warna kat dalam gambar tak nampak macam cantik..tapi kalau test centik...walaupun kat muka yang umpama permukaan bulan..larikkkkkk....

Akak MMS gambar kod kaler dia tapi dia nyer henpon ala2 boleh wat masuk muzium so tak clear.. kan akak nyer HP 8.1 megapixel uols..... so gambar dia terbalik sendiri mau teleng itu kepala yek.... daaaaa

HANYA DI JUSCO AU2

Kelas kan uols.... terkejut akak.. kat depan Jusco AU2 to ada water fountain ..pastu akak tgk ada sorang budak siap berbaju lengkap main water fountain tu..wah...mak dia tak marah ker..kecik2 dulu akak teringinnak buat cam nih tapi mak akak marah..nanti dia tinggalkan akak kat water fountain tu cam mana akak nak balik kan...

Tapi budak nih mak dia bagi green light uols....akak suker tau..akak rasa nak main sama tapi Addy dah siap jegil mata kat akak....Isk..kecik2 tak leh main..dah besar pun tak leh jugak ker...dia kata nanti dia tinggal kan akak kat sini...cissss
seronok kan dia main air...abih lenjun semua baju dia....

pastu akak tengok akak dia lak join...actually ramai gak budak lain yang jeles...akak pun nak join tapi Addy tak bagi.... mak ngan ayah dia duduk tepi tu makan aiskrim..wah sporting tul lahhh

Kan budak lain dah jeles..semua nak main sama... tapi setakat main julur tangan lee.. mak dia tak sporting cam addy..... Pastu tak lama pastu akak tengok ada dua orang budak datang siap pakai baju swimsuit nak main kat sini....akak nak pitam uols...they all ingat nih sunway lagoon ker....tak jadilah akak nak join nanti crowded lak....

akak balik dulu laaa...malam nanti akak datang main sengsorang..huhuhuhuhuhu

HANDBAG BARU

Ada orang tu kan asyik beli beg baaaaaru jer..ni latest beg dia beli...Cole Haan...kalau uols tak ada duit ribu riban.. tengok jer laaaa.. akak mampu pakai bonia jer uols...larikkkkkkkk...hehehehehh
Nak buat suprise lak..siap dalam cover bag nih....

bahagian dalam beg

Cantik kan..actually dah lama dah orang tu mangidam beg yang ada macam anyam-anyam nih...dulu dia minat anya hidcmarch... sib baik dia tak beli sebab harga dia dalam 3k.... yang nih full leather.... akak rasa lah dia nih banyak betul handbag...tu tak kira kasut lagi....isk...isk..kaya tul orang tu....

so beg lama nih nak letak kat mana...BTW hubby dia tak tahu lagi dia dah beli handbag baru......Wanie..meh la no tepon Man..boleh akak roger2..akak cakap kat dia siap ngan harga lagi..huhuhuhu

KASUT BARU

Akak suka kalau pegi KLCC..kat sini banyak kasut cantik2....perangai akak nih jarang nak suka ngan sesuatu kasut atau baju tu...kalau dah berkenan akak lebih suka beli fesyen yang sama..corak yang sama tapi kaler lain2..boley?....heheheh

Tapi kali ni bayak lak kasut yang akak berkenan... uols tgk lah... cantik tak..cantikkaaaannn..macam paria...heheheh
Kaler gold..wadges..so akak boleh lah berlari2 ala-ala kat run away ..sebab guarantee tak tergelencir...tapi kalau terpelocok akak tak jamin

Kaler silver..akhirnya handbag Enzo akak dah boleh pakai sebab akak dah beli kasut kaler silver.. yang nih tinggi dia 4 inchi saja ..tak tinggi sangat...

Yang nih pulak kaler hijau...so banyak akak nyer baju kaler hijau leh la pakai ngan kasut nih..tapi akak tak ada handbag kaler hijau..isk..kena beli nih...tinggi dia 5 inch...akak cuma bayar RM100 jer kat Addy ...yang lain dia bayar...larikkkkkk...belanja yek....

03 March 2009

MATA ALLI BENGKAK..

Kenapa yek..Mata Alli tiba2 bengkak...nak kata ketumbit tak pula...sebab tak ada macam nanah tu... pegi doktor dia bagi ubat gatal and ubat bengkak... tgk lah kalau tak baik lagi nak pegi ampang Puteri lah....Alli lak tak ada lah pulak tunjuk macam sakit mata...nakal dia tak kurang gak....
Mata dia sepet sebelah.... tu yang monyok jer.....

Pandangan sisi

Close up.... akak pegang mata dia, dia tak rasa sakit lak..... risau gak....