22 September 2009

SELAMAT HARI RAYAAAAA..

Akak dah raya hehehhehe.. raya kedua akak dah bertolak ke Pahang dari Taiping..gigih tu bila Addy bagi green light bertolak ke Pahang.. dengan tak tunggu masa lagi segala pakaian main campak ke dalam beg..memang haru biru tul .. terus bertolak ke pahang tengah hari tu.. perjalanan makan masa kira2 6 jam tapi jalan tak jem langsung.. jalan ke utara masih bersesak lagi akak pun tak perasan kenapa tapi kat hiway memang tak gerak laaa...

so nanti akak post gambar2 beraya di Pahang nih.. Adik lelaki akak dan wife dia nak sponsored bilik akak kat Kuantan tuk cuti-cuti malaysia nih...dia dapat bonus akak tadak.. so akak nak makan dan makan dan makan yek.. Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin.. syok nyer Rayaaaaaaa...

21 September 2009

DAH RAYA KEE?

Opss dah raya ker..akak tak perasan pun.. hrmmm tadak yang special raya nih..kecuali boleh makan waktu siang.. kali nih turn akak beraya kat rumah MIL akak di perak.. tapi akak still terasa penat perjalanan ke Perak nih.. bayangkan dar KL ker Taiping amik masa 7 jam.. giler ker apa.. dah lah bertolak pukul 3 pagi.. ingatkan tadak banyak kete rupa-rupanya bersusun kat hiway sampai tak leh gerak... cisss.. bazir bayar toll jer...

Kalau kat umah mak akak kat kampung memang best.. kalau kena marah sebab bangun lambat tu yang rasa meriah... kalau kat sini.. solat raya tak buat pun.... MIL sibuk dari subuh nak hidang tuk orang datang.. salam2 Aidilfitri sesama keluarga.. tak buat pun sebab dorang tak practise pun macam tu.. so apa makna raya?.

Kat Pahang selepas solat minum pagi pastu gi solat aidilfitri pastu berkumpul ramai-ramai di dahulukan yang tua bersalam dahulu kemudia kanak2.. memang meriah.. nangis2 bagai.. nampak nau banyak dosa kan... pastu baru berhidang makan sekeluarga lemang ker ketupat ker or juadah lain...

Akak rindu nak balik kampung kat pahang.. Akak nak balik hari nih jugak..kalau addy tak mo drive akak drive sendiri.. akak bawak Alli..Buat Addy..walaupun kita tak bermaaf-maafan.. I nak ucapkan selamat Hari Raya Aidilfitri.. MAAF ZAHIR DAN BATIN... u tak mintak maaf pun.. u tak ada salah ker?...dengan ucapan cubalah pupuk dari kecil anak kita acara bermaaf-maafan di hari raya nih walaupun family u tak buat....tak membebankan pun... kalau dorang tak mo buat kita buat family kita jer.. kan itu satu amalan yang baik....

18 September 2009

AKAK SERIKKKK DAH...

Since hari nih balik kerja awal so addy decide nak repair sikit kete buyuk akak tu kat area rumah akak tu tapi dia tak buat welding...so gigih mencari kat area Cheras... nak repair kete welding bagai nih kan makan masa sikit..lagi pun kete pun banyaklagi so akak decide nak masuk salon nih..sebab tgk promo ko main murah..

Selalu akak buat rambut kat area ampang kat ngan umah akak..why not akak cuba kat sini.. bukanya mahal pun...kalau tgk kat banner tu lah..

Ni lah rupa saloon tu dari luar

So akak trylah nak buat rebonding.. sebab kat luar tu tulis RM100 jer..rambut akak nih nipis jer..dan tak lah panjang mana pun.. paras bahu jer...masa masuk tu akak tanya lah akak nak buat rebonding dia pun kata okey sebab tak ramai orang.. akak tanya lagi berapa yek dia tak jawab pun dia kata cuci rambut dulu.. so akak ikut laa.. pastu masa dia cuci rambut tu dia kata rambut akak nipis ada pakai tonic ke akak kata ada... soo lepas tu dia kata rambut akak kena charge RM180.. eh lain dari apa yang dia tulis tu..dia kata dia pakai barang baik tau..yang elok punya..akak pun kata okey lah..akak mana tahu barang baik ke tidak...

pastu masa dia buat tu dia kata lah tak nak colour ker..akak tak minat lak akak say no lah.. pastu dia tanya lagi tak mahu gunting sikit ke rambut akak nih lepas rebonding nak bagi sama sikit akak kata okey lah.. akak tanya berapa harga dia nak charge nak repair sikit hujung rambut dia kata lain harga RM45.. wau.. hair stylist artis ker nih.. nak repair hujung rambut pun RM45.. so akak kata okey tak kisah.tambah lagi.. pastu tengah akak tunggu ubat kat rambut akak tu.. dia datang lagi bawak produk dia.. dia tanya nak buat treatment tak? pakai barang bagus..dia kata bagi diskaun 30%.. akak kata tak cukup masa.. nanti nak buka puasa.. dia kata sekejap jer 5 minit dah ok.. so akak tanya berapa lak kena.. dia kata RM150.. whattt????? akak terus marah dia.. akak kata tak mahu bazirkan treatment 5 minit tu tuk RM150...so akak keluarkan duit dari wallet akak akak kata u cuci sekarang rambut aku... i dont want to stay any longer here...so dia dah perasan akak marah gilerr kat dorang nih.. cha ya nun alif nih memang penipu tul lah...

masa dia tgh blow rambut akak dia bagi satu card suruh isi sebagai customer kat situ for record.. akak dengan garang betul akak cakap ngan dia I DON'T WANT TO PUT ANY OF MY RECORD HERE.. IT'S DONE....

Serik akak nak datang sini lagi dah.. nak rilek dengan aman pun tak leh.. nak luruskan rambut pun nak kena RM400..apa kes nih...

Kalau uols nak try kat sini suka hati lah..akak memang tak kan jejak kat sini dah.. baik pegi salon biasa akak..lagi class layanan dia dan quality dia.. harga pun murah... kat sni sorry lah..akak marah nih...

STAFF MEETING SEBELUM RAYA

heheheh...laaama tak hupdate kannn..akak sibuk main scanner yang Edan baru install kat meja akak ituew..tu lah saper suruh bagi akak mende baru...abih semua doc akak kerjakan masuk dalam hard disk...kalau akak tak hupdate marah Edan..jangan marah akak...opsss...

Hari ni last day kat opis akak berkerja sebelum sambut Hari Raya Aidilfitri... akak punya Dept tinggal dua orang.. sorang lagi PM (Haji Zul).. akak datang nih pun sebab akak ingat hari nih ada upacara kekah hamper yang berlambak tu for second round..heheheh tak ada uols.. tunggu semua datang keje lepas raya... kalau tidak selamat akak bawak balik berbotol2 losyen dan bath crabtree & evelyn tu...
Tetiba email akak muncul ada staff meeting kul 10.30pagi..hehehehe suspend..nak bagi duit raya ker nih..harapan cerah nih.. tak ramai orang.. rupa-rupanya ada presentation pasal website opis akak yang baru..bukan baru lah tapi ada pembaharuan...Faizul lah yang kena present..depan semua staff..dia ingat depan COO jer...heheh mrasa akak duk sebelah dia lak sebab ingat nak keluar cepat..cisss..meleset lagi...
Tak ramai orang..dalam 50 orang jer..yang lain dah bercuti... so terpulang staff nak komen apa2 nak tambah before launch depan BoD...tu yang kiri akak nyer COO..pastu sebelah dia akak tak tahu and then CFO
Yang gal kiri tu GM Tender dan sebelah dia Assistant Mgr HR...abih meeting dalam kul 12.30 ptg.. dah di umumkan hari nih Mgt bagi half day hari nih.. yehoo leh cepat cabut.. so akak dah cabut semua plug kat semua workstation kat dept akak..akak boleh balik raya.. tapi sempat akak dah scanned outgoing correspondence project Hanita (Taiping) gigih tak akak..heheheh..

03 September 2009

DAH KEJE DAAA

Hari ni start kerja lepas cuti hari merdeka yang terlebih merdeka tu.. sampai hari Khamis baru masuk kerja tu... Tapi kali nih cuti akak best.. akak shopping baju raya Alli hari Rabu hari tu kat Sogo ..giler meroyan akak tgk baju cantik2.. kalau ada anak pompuan sure best.. tak sabarnya nak anak pompuan...

Masuk kerja akak dah terbayang kat kepala akak nih kat atas tray bertimbun.. surat dari bilik bos banyak.. tapi WALAAA.. anak2 hayam akak bersungguh2 membantu akak membuat kerja.. tray akak kosong tau.. pastu meja akak tak serabut macam biasa.. heheh lepas nih boleh lah akak cuti lelama lagi yek.. Eyta ngan Hajar past batton membantu akak...

Lagi satu yang best.. akak dapat barang baru.. tapi Addy tak bagi citer dalam blog.. dia kata just keep some for our self.. akak suka tau... akak nak citer tapi tak leh.. cakap laki kena ikut kann.. kang kena sumpah jadi badak kang....kenapa laki akak tak sumpah akak jadi kurus macam model2 tu yek...

Gambar2 yang tak seberapa tu nanti akak upload laa.. sekarang nih akak nak amik mood.. kan baru balik bercuti...

01 September 2009

HAMEEDIAYAH RESTAURANT@PENANG

Uols bercuti lagi ker dah start kerja?..akak masih bersenang lenang di Taiping..seronok dok rilek jer..anak akak lak dah macam orang bunian turun ke bumi.. berguling jer atas rumput...ni akak nak citer pasal first day aka berbuka puasa kat taiping... gara-gara pasal entry budak chubby nih akak dan Addy dah terjebak nak merasa nasi kandar dan murtabak kat penang tu..
sanggup nih dari Taiping menyeberang Jambatan Pulau Pinang...kalau ikut kan tak jauh mana tapi berpuasa kan.. tak leh makan..so akak dok telepek jer kat dalam kete..dah lah akak tak sahur pagi tu..malas nyer pasal...
Haa dah nampak banda pulau pinang..cuaca lak mendung jer... hujan sekejap2..tapi bahang kat pulau tu terasa gak..
Dah nampak dah menara KOMTAR..mercu tanda pulau pinang nih...
akak tak larat nak turu kete.. Addy ngan kawan dia lah dok membeli sakan kat sini.. punyalah ramai orang dah beratur kat kedai ni.. sedap sangat ker?..
Kedai dia ni buruk jer.. tapi glamer yek? Nasib baik bukan akak yang beratur kalau tidak mau tergolek akak menahan lapar...
Suasana dalam kedai.. laku giler restaurant nih bulan puasa yek..tokey dia mesti sengih sampai ketelinga..
Antara lauk pauk yang ada dalam restaurant nih... gambar nih semua amik pakai henpon kamera laki akak.. sebab akak memang tak turun dari kete..akak terbaring kat seat belakang macam duyung.. pastu nak pulak kete akak ada child lock so memang akak tak leh bukak pintu dari dalam lah.. apa lagi membuta lah akak..
Harga-harga makan dorang.. tapi nasi kandar kat penang nih tak lah semahal kat KL tu... kalau kat KL pelita nasi kandar mak ai membunuh harga dia.. kat sini macam makan kat restaurant biasa jer harga dia..
Kawan akak cakap kat lorong ni ada jual cendol yang sedap tu.. bulan puasa nih banyak tul dugaan makanan nih...
Tu dia... punya banyak lauk pauk kalau lelaki yang beli.. kalau pompuan yang bei at least boleh budget apap nak makan nih semua dia beli..apa yang ada kat display tu semua dia bedal... takut akak tgk lauk penuh meja..ngan nasi beriani lagi... murtabak tu dia beli enam tau..nak makan 4 orang jer..MIL akak bukan makan banyak sangat..saper lah nak habiskan semua nih yek.. tapi Addy kata murtabak dia memang best.. kari dia pun best gak... abislah diet akak