27 November 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

Kepada kawan2 semua walau dimana anda berada..Akak ingin mengucapkan selamat Hari Raya Aidiladha..walaupun akak terpaksa menempuh perjalanan yang jem dari KL ke Taiping tapi akak tak kisah sebab akak syok membuta kat seat belakang...abg driver akak yang sabar memandu..tapi kenapa akak yang rasa letih sangat..Opss lemang, ketupat dan rendang menjerit2 memanggil akak di dapur..akak makan dulu yek..nanti2 lah akak amik gambar orang korban lembu kalau akak rajin nak menjenguk..sekarang nih akak selesa berbaring depan TV..daa..

26 November 2009

AKHIRNYA...

setelah dua minggu..hari Jumaat pun muncul lagi..kali nih akak dah buat persediaan dah... dah booking awal dah.. berangkat ngan anak dara opis akak..hehehhe mari berkaraoke di Green Box at Jusco cheras..hohoho
Tanpa membuang masa...pulun lagu ziana zain..key tak sampai pun tak per..janji jerit..
Gigih Hajar menyanyi walaupun pakai baju kebaya macam orang nak gi nikah.. maklumlah hari Jumaat kan.. tapi opis akak kalau hari Jumaat adalah dress down day.. maknanya boleh pakai pakaian casual.. T-Shirt berkolar..tapi tak leh pakai jeans dan mini skirt..hormatlah hari Jumaat kan...
Sudahnya..banyak gelak dari nyanyi...banyak giler lagu yang tak sampai nak nyanyi...lain kali memang kena gi melawat neway puchong pulak lah.. lagi luas bilik dia...

25 November 2009

JALAN-JALAN CARI MAKAN LAGI...

Gigih tau we all dah gian nak berkaraoke.. sampai ker Jusco Cheras..tapi since tak buat booking so bilik dah penuh..cisss...tak tersampai hajat..maklumlah hari Jumaat kan rehat panjang.. so tak nak bazir kan masa...next week kena booking nih.. we all melantak tak hengat kat sana gak...
Apa ntah nama kedai nih..lupa lak..tapi dia kongsi ngan laksa shack.. tengok menu baru teringat dah lama tak makan daging salai masak lemak cili api..pergh banyak giler..dia bagi satu kuali kecik...
Masa order perut tengah lapar.. so macam2 lah nak tambah...tak hengat pasal diet dah...
Kan..nampak gambar.. lagi2 kalau pegi ngan dua orang adik opis akak nih..dorang boleh lah badan selim sangat..kena tiup angin pun melayang...tak sabar dah nih..

So today akak off diet...finish..full stop..hahahahah

24 November 2009

ASHRAF CONCERT

Seronok jugak akak dapat tengok budak2 perfome tuk sekolah dema hujung2 tahun nih..banyak yang sibuk sekarang nih sebab dah hujung tahun..majlis graduation budak-budak tadika kan..sure kawan2 akak banyak yang ada anak nak masuk sek rendah tahun depan.. anak saudara akak lak baru 4 tahun masa school concert nih..

semua benda ikut step..kira sampai kat hujung dewan leh dengar dia nyer step count..
bersemangat sungguh dorang nih perform..nampak begitu ikhlas dan suci tul...
dah macam yang berhormat pun akak tgk masa nih..siap dengan gaya berpidato lagi..
bila lah akak nak tgk Alli punya majlis macam nih yek..sure dia happy dapat berkawan dengan rakan sebaya.. akak ingat tahun depan macam akak nak enroll dia masuk tadika lah..macam best jer...akak dulu tak merasa macam nih pun..dulu tak banyak tadika swasta cuma tadika kerajaan jer..so tak ada lah happening macam nih...tak sabarnya....

23 November 2009

MUSIM APPRAISAL

Adehh..nak naik capang telinga akak nak spy mender lah dorang diskus yek..siap bisik-bisik.. duk rapat2..hrm...
Akak nih kan mak hayam yang sangat busy body..dari belakang tak berjaya..nak kena susun strategy nih...
Heheheh..rupanya sedang memberi markah evaluation staff pada tahun 2009..hehehhe..ader bonus ker..harap2 dapatlah bonus banyak sikit...
Bagaimana dengan anda punya appraisal tahun nih..kena tingkat kan usaha or kena tinggalkan opis segera..pilih mana satu..hehhee..(bos i nak naik pangkat leh?)...heheheheh

22 November 2009

AMPUN...

Sorrylah kengkawan..akak terlalu sibuk ngan rumah baru (fb) sampai lupa ngan rumah lama nih.. bersawang dah dia.. by the way Alli dah laaama keluar spital..sajer jer tau..nak suruh mama dan papa dia dok rilek kat sana..dia nama jer macam tak sihat.. tapi lasak dia seperti biasa...
Thanks Papa sebab rajin jaga Alli..mama kan kengkadang sampai tak larat nak makan dan tidor..jelan2 kat ampang point..kalau alli tak bertambat ngan drip water..memang mama angkut sekali.. yang tak tahan siap leh order Yellow Cab pizza hantar ke bilik tu...

Budak kecik nih tak habis2 layan Upin dan Upin..mama nak chatting ngan kengkawan pun susah.. dah lah TV kat bilik nih dia conquer gak tgk kartun..biarkan sajer laaa..

So yo Mama friends..alli dah sihat...so mama akan mengganas balik di dalam blog nih.. tapi sorry lah yek posting mama kali nih memang back dated dan dah basi punn..tapi why not...kan..
Sorry yek kengkawan..sebab lama benar tak update..

05 November 2009

ADMITION PROCESS

Hari selasa akak balik kerja, Addy kata baby sitter dia bagitau Alli tak mo makan apa pun...susu pun tak nak dan cirit birit dah 4 kali waktu siang tu...dah lah malam sebelum tu dia memang tak mo minum susu dan makan apa2 pun... cirit birit pun sama..pagi tu Addy hantar dia ke klinik kanak2 kat area Ampang dan doctor cuma bagi ubat sakit perut jer.. so malam tu akak bagi dia minum dia muntah..bagi dia makan dia muntah.. sebelum tidur suapkan ribena pun dia muntah.. so pergi lagi ke klinik biasa..

Doktor Azizah check dan kata kena admit ke hospital so akak cakap suruh buat surat ke Ampang Puteri teruslah sebab Alli memang dah ada rekod kat situ..so dalam pukul 11.00 malam akak pergi lah ke emergency Unit dan kena admitted.. akak request bilik single room so tak ada lah crowded sangat..sib baik ada bilik single lagi malam tu..

Masa nih kat waiting room..nak preparation nak masuk kan air sebab dia dah tak minum apa2 pun dan asyik muntah..puas pujuk dia dok atas katil sebab dia macam dah agak dah nak kena jab..hehehe dia still remember lagi masa dia kena fit dulu kan..So after dia dah baring nurse tu nak bedung dia supaya dia tak meronta

susah nak masukkan jarum kat tangan dia..dia dah makin kuat meronta..kat bahagian kiri amik darah dan kat tangan kanan nak masuk kan air..melalak punyalah kuat..sampai tertidur dia..dalam 30 minit bilik kat tingkat 6 dah siap..

Letih sangat menangis dan lembik tak makan apa2 dua hari terus dia tertidur tak sedar dah...sian lak tengok masa nih

adeh akak nak dukung jalan sendiri tapi nurse tu kata procedure dia kena tolak pakai wheel chair.. ni kali kedua akak naik wheel chair..akak suruh Addy jer yang naik tapi dia tak mo sambil gelak2 kan akak pastu amik gambar...

dah lewat malam nih.. pukul 1 pagi dah...alamatnya bermalam kat hospital lah akak malam nih...so esok tak yah kerja.. penat tau...nasib baik masa nih kat emergency unit tak ramai orang..kalau tidak lagi lama lah tunggu...

04 November 2009

AT AMPANG PUTERI MED CENTRE

My dear Eralli is admitted again for the second time at Ampang Puteri Medical Centre for further observation by Doctor. His condition much stable than yesterday.He can sleep well with the drip attached to his hand. No worries my friends this is a normal procedure to determine what goes wrong to my litle prince. Uncle Edan Alli dont want teddy bear..Alli want beskal..heheh my current address now is 645 Paed Unit, Ampang Puteri Med Centre...