19 December 2009

BIRTHDAY ALLI EVENT

Baru habis event birthday Alli.. ramai jugak yang show up.. thank kepada kawan2 semua.. tapi pack sangat sebab management kat Komplek kejiranan putrajaya book dewan tuk kelas tendang2tumbuk2 lepas tu... kalau tidak leh extend masa lagi.. sorry kalau ada yang tak dapat berbual mesra lama2 coz ramai jemputan dari ex-sekolah menegah ex-ITM dungun dan staff BLT..

Later2 upload gambar yek sebab akak memang tak ada masa nak mengambil gambar.. harap kan camera mahal dari Edan dan Yat sahaja.. later-later kalau akak dapat copy dari mereka akak upload yek..

Nak tidor awal hari ini.. present Alli nak bukak besok lah.. stay tune..

15 December 2009

HAPPY BIRTHDAY ALLI

Sekejap jer orang kata yek.. Hari nih genap dua tahun usia Alli.. lepas tu tak lama lagi masuk sekolah tadika.. lepas tu nak masuk sekolah rendah.. lepas tu nak masuk sekolah menengah.. lepas tu nak masuk university. lepas tu nak kawin.. step by step ok...

Hari ini Addy pesan ngan akak jangan marah dia.. sebab hari nih birthday dia.. biar dia tak tahu hari ini birthday dia pun ..tapi kalau boleh biar hari ini dia rasa happy jer.. Ermm lagi mua lah dia yek.. sure dia heran kenapa hari ini benda yang dia tak boleh buat selalu orang bagi pulak...

Tapi yang pasti hari ini mama tak boleh rebut channel TV dari Alli.. bermaharajalela lah dia ngan Cartoon dia..takper.. esok mama nyer TV lak.. hari ini tengok lah puas-puas yek...

P/S: Papa dah warning lagi sekali.. jangan usik Alli.. jangan marah Alli.. mama nak merajuk lah.. masa birthday mama tak leh buat suka hati pun..

13 December 2009

AKTIVITI MINGGU

Adohaiii..badan akak rasa penat sangat...aci tak kalau akak cuti esok..gud news telinga akak tak pekak dah..so akak kena datang keje esok (bad news)..

Hari ini penuh dengan aktiviti kekeluargaan.. start awal pagi akak dah check cafe world akak apa makanan yang dah siap nak serve..

tepat pukul 12 tgh hari Addy ajak gi nilai 3..ntah benda dia nak cari kat sana..akak macam tak tahu nak buat apa kat sana..dah lah panas giler..Addy siap bawak bekal air dalam cooler bag..takut haus masa berjalan kat sana..tapi dia dah drive akak ikut sajer..seperti biasa akak rasa macam menyampah kat sana..balik2 jual langsir, carpet, barang khawin..ingat nak cari toys tuk goodies bag sebagai cenderamata.. tapi harga dia melampau mahal dari KL..kalau benda tu kat KL akak leh dapat 3 ringgit kat sana 5.90..berapa banyak dia mark up...

alih2 akak nampak dia lelong tilam kekabu kecik tu..sign punya lah besar rupa2 nya tuk yang sible sajer..yang queen size dia bagi 35..amik jer lah nak letak kat rumah mak..leh buat tempat lepak budak2 bermain..

Balik terus singgah umah mak kat sungai buloh..amik souvinier dari phuket..Fridge magnet jek.. buat kecah rumah mak lebih kurang..pastu makan sikit...balik semula ke ampang...

pastu sampai le akak ker facebook layan cafe world..skideng blog eileen yang baru launch..heheh..

ok lah malas akak nak upload gambar..semua gambar pakai henp0n sebab baru tadi adik akak pulangkan kamera..daaa

12 December 2009

I'M ADDICTED

Nanti akak citer apa yang akak addicted tu yek..

1. Nak keluar dari rumah: Kena set time
2. Nak makan kena set time gak
3.Nak mandi nak kena tunggu gak..

Everytime Addy ajak makan kat luar..jap2 lagi 38 minit...
Evrytime Addy ajak jalan..jap2 lagi 12 minit..

Kenapa tak ada angka genap yek..sebab nya makanan akak masak kat Cafe Word siap masak time tu..kang kalau tak serve kat customer busuk lah..hahahah siapa yang tak tahu atau blur2 itu adalah satu game dalam facebook yang telah diperkenalkan oleh En Edan ..abih akak addicted..

P/S: time akak terbangun pukul 5.30 pagi hari nih sebab akak teringat ada ayam akak masak kul 3.00pagi..kalau tak serve sure busuk...hehehhe..sampai camtu penangan game tu kan

11 December 2009

ANTARA DUA DAN KENAPA KENA ADA DUA

Selamat hari Jumaat uols...akak menghadirkan diri bersiaran dari rumah..Opss akak bukan kerja kat wilayah ker? tapi kenapa akak cuti..adalah ini semua disebabkan oleh yang kedua nih..

Ada sebab kenapa tuhan bagi kebanyakan benda sepasang.. satu membantu B membuat kerja lain.. dan satu lagi membantu A buat kerja lain...kalau rumah tangga tak leh tinggal dua bini dalam satu rumah kang jadi haru biru lak...

Contohnya lah..antara tangan kanan dan tangan kiri mana satu uols suka...kalau pilih tangan kanan so tangan mana nak korek hidung, basuh XXX.. dan kerja jadi lebih susah lah.. dah tinggal satu tangan jer...tapi akak still suka tangan kanan akak sebab akak boleh makan2..menulis..tapi kalau ada dua tangan lagi syukur..

antara mata..mata kanan ke mata kiri yang penting.. kalau ada satu mata sure tak seimbang lak jalan kan...

nasib baik mulut akak ada satu.. sebab kalau dua mulut sure lagi double badan akak nih.. maklumlah perut akak selalu bagi warning dah full tank tapi mulut akak ni selalu tak mahu bekerjasama sebab mulut rasa sedap rasa lagi..

Macam mana ngan telinga lak..? kalau ada telinga kanan ngan telinga kiri ?..hrmm kalau ada dua telinga lagi bagus sebab kalau orang bercakap boleh masuk telinga kanan keluar telinga kiri.. hahaha tak lah tersangkut kat otak...

hahah apa kes akak citer macam nih.. sebab nyer hari nih akak dapat MC sebab telinga kanan akak sakit.. akak tak leh tidur walau seminit asyik teringat doktor telinga jer.bukan angau kat doktor tu tau .... serius uols.. pastu pagi2 akak dah suruh Addy standby gi clinik.. rasa malam tadi nak kasi buang satu telinga tu.. rupa-rupanya telinga tengah akak mengalami jangkitan kuman dan menyebabkan gegendang telinga akak bengkak. tu yang akak pekak semacam kat telinga kanan.. doktor kata 4 hari lagi ok lah..

So kawan2 akak.. kalau nak bercakap ngan akak, cakap dari arah kiri yek.. kalau dari arah kanan akak jadi pekak badak...

P/S: tapi kalau ada bini dua best ke Addy? opsss

10 December 2009

SELAMAT HARI JADI ADIK

Happy besday to you..happy besday to youuuu..happy besday to Yanty..Happy besday to youuuuuuu..yer uols.. tibalah hari bahagia yang ke berapa?heheheh..dah tua dah kepada adik akak yang pompuan nih...

Selamat panjang umur..murah rezeki dah bonus yang besar.... saper nak jadi adik ipar akak sila isi borang yek..masih kosong lagi..opss...nak hadiah.. jap akak tanya Alli..akak ikut jer apa Alli nak beli tuk Tanty kesayangan dia... Owh Alli kata nak bagi Tanty baloon.... hehehehe..boleh..sepuluh pun akak boleh kasi....

Alli pesan gak..5 hari lagi besday Alli..Tanty kena standby hadiah besar yek...


09 December 2009

DID YOU VISIT TO YOUR DENTIST RECENTLY?

Aiyoo ada yang sampai 4 tahun tak pegi visit dentist tau...akak memang paling kurang 2 kali..last year akak visit 4 kali..tapi this year cuma sekali..tapi hujung tahun nih akak nak pergi lagi sekali..nak bawak MR ADDY yang penakut tu...

Siti Hajar take turn first...Hanita malu nak bergambar
we all buat appointment lunch hour jer...sib baik tak ada orang kat clinic kat Presint 8 nih..doktor perempuan nih sangatlah ramah..sampai akak nak bercakap balik tak boleh sebab tools dia dalam mulut akak..matilah akak bercakap guna bahasa isyarat..
Akak maintain steady sebab akak memangg biasa tahan sakit nih..semua buat scalling dan polishing jer..akak tak banyak problem gigi nih...tapi ntah naper akak suka feeling after visit to dentist nih
Dengan kaki bersilang sungguh santai...macam pegi vacation lak yek..kat sini murah jer..doktor pun ok..tapi kena wat appointment dulu yek..takut menunggu lama lak
Taraaaaa..Inilah gigi tua akak...nak kena wat whitening lah pulak lepas nih..sekian terima kasih..

08 December 2009

SEHARI SEBELUM AIDILADHA

Gigih akak bekerja kann..semua orang dah balik kampung akak still kat opis...bos akak pun tadak... tiba2 Edan turun..bosan lah tu lepak kat tingkat 3...kat tingkat satu pun tak ada orang nih...so mula lah buat perangai giler dia...

Tgh cari idea nak buat watak apa...hehehe..pastu nak conteng apa2 kat meja akak nih
Tadaaa..jadilah raja spastik..ngan cermin mata akak..pastu seluar sampai ke dada.. pastu pakai sandal jer..dok buat lawak kat Level 1 nih..
Tapi kan kat Level 1 tak ada orang..kosong jer..so akak gelak sorang2 lah.. sib baik COO kasi balik kul 2.30 ptg..kalau tidak sangap lah akak kat opis nih...disebabkan akak rajin tak leh naik pangkat ke bos..hheheheeh..

06 December 2009

FRIDGE MAGNET

Ntah sejak bila agaknye akak kumpul fridge magnet (FM) nih.. tapi akak rasa benda nih lah selalu akak simpan lama selain dari apa2 souvinier akak beli atau dapat dari oversea..or mana2 tempat .. agaknyer dia dok melekat kat situ ..tu yang tak hilang2..tapi akak perasan sejak Alli dah pandai memanjat nih.. abih dia buat main..akak kutip... dia main lagi...macam2 dia nyer perangai...

adik akak yang berada di Phuket...sila bawak souvinier yek..dah lah pinjam beg dan kamera free... nak yang cantik dan mahal...

Citer pasal FM nih akak ada new collection
Kawan akak katernyer travel europe... wah2 best giler...perbelanjaan di tanggung bos yek?... dia bagi akak FM dari Amsterdan dan Switzeland.. bertuah akak..tak dapat pegi ..dapat barang dari sana pun kira oke apa...

so sekarang kedudukan FM tu di sebelah Australia nyer FM yek..itupun kalau Alli tak gatal2 ubah...haippppp..mama pukul kang