17 February 2010

AQUARIA KLCC

Orang dah lama melawat aquaria nih..akak baru nih lah first time nak jalan2 kat situ..padahal rumah akak ngan Aquaria nih punyalah dekat... nak wat cam ner.. kalau kat tempat sendiri ada jer alasan tak mo pergi..ramai lah..ala kalau nak tgk ikan pegi pasar pun boleh..siap leh pegang lagi.. tapi kat pasar tak ada jual ikan jerung.. ikan Arapaima yang huduh tu..

Alli kalau ikan kecik-kecik nih dia berani lah... tapi kalau jumpa yang besar harus dia mintak dukung.. penakut rupanya anak mama nih

Kalau banyak sangat pun dia takut juga.. kalau nak tgk ikan sikit2 nih bela sendiri dalam aqarium lah Alli.. kat dalam Aquaria nih kalah nak amik gambar boleh sajer.. tapi tak boleh pakai flash.. nanti ikan jadi buta kot.. kalau ada DSLR kan best.. setting tak yah pakai flash pun dah clear...
Ada rama-rama dalam box..punya lah susah dia nak sebut butterfly.. alih2 akak suruh cakap rama-rasa sudah..senang.. pelat sangat..senget2 mulut tu..
Kalau boleh letak dalam rumah best nih... kalau nak makan ikan pancing jer kat ruang tamu.. tapi akak geli lah makan ikan bela nih... kalau bela dalam sangkar macam ikan patin okey jer..

Akak tertarik ngan sample pasir dari setiap pantai yang menarik kat Malaysia.. but mostly datang dari pantai di Terangganu...putih dan bersih warna pantai nyer kan.. ada yang halus dan putih..ada yang kasar sikit tapi still putih...

Akak dapat pegang jaws.. jaws tu takut ngan akak..heheheheh baru dia tahu akak boleh masak kari ikan setahun pakai ikan jaws nih..

Kan alli dan start berkepit ngan Papa dia.. takut sangat dia dengan ikan yang besar-besar nih.. kalau macam nih akak kena bela ikan lah bagi dia takut nak usik barang akak kan..

Dia minat tengok penyu nih.. next time akak nak bawak dia tgk penyu bertelur lak.. ada lagi ke penyu yang naik ke pantai Malaysia nih yek.. rasa macam dah kurang jer..

Meraung dia nangis.. padahal patung jer pun...
Banyak lagi gambar dalam nih tapi malas nak publih banyak-banyak.. korang gi melawat sendiri lah yek.. jangan lupa bawak mycard pastu amik kupon kalau ada.. dapat diskaun tau... Tgk Alli sampai genggam macam nak koyak baju Papa dia... seram lah tu..


No comments: