15 February 2010

FUN CYCLING AT TITIWANGSA

Korang pernah naik bende yang terapung kat tasik titiwangsa nih tak?..ni lah first time akak naik benda nih sejak duduk kat KL dah beberapa tahun..seronok jugak yek...nak tahu apa yang seronoknya? nanti akak citer...
Kena pakai life jacket untuk tujuan keselamatan...yang akak risau buakan nyer tak pandai berenang tapi bau air tasik tu yang busuk...eeee.. kalaulah jatuh dalam tu macam mana yek..mau akak berkampung kat SPA 3 hari 3 malam kot...

Patutlah boat akak kejap ke kiri kejap ke kanan sebab driver kecik nih sibuk benor nak jaga steering...kalau orang larang dia meragam sampai nak terjun tasik..nak tak nak bagi jer lah...kalau tgk ada satu boat tu yang macam ular kena palu jalannya tu boat akak lah yek...

Tapi yang penting happy...membilang hari nih nak letak jawatan kat opis..bukan ada peluang naik pangkat pun..naik gaji kalau setakat kerja macam akak nih berapa lah sangat... dah rasa tak best...akak ada business baru nak run..Insya-Allah akak bekerja dari rumah...sambil pakai kain batik jer...

so apa yang best naik boat nih yek...? sebab akak tak payah kayuh itu boat lah..sebab apa?..bukan sebab addy kesian tgk akak berhempas pulas kayuh boat tu..tapi sebab takut ikan dalam tasik tu mati lemas sebab akak pakai skirt..nanti ikan-ikan nampak lah benda secret akak kan...boley?

2 comments:

edan rashid said...

alah ko memang malas nak kayuh... walalalalalal... hehehe

Yus said...

edan.. aku suka kayuh tau.. tapi laki kau sayang aku... takut kaki aku lenguh.. kang dia gak kena picit...nak try naik ngan aku tak?