05 February 2010

ORANG KE DUA-PENDAPAT

Amboi korang ..kalau pasal gossip nih laju jer yek.. tapi akak memang suka citer pasal gosip.. kadang2 gosip tu bukan akak cari tapi dia datang bergolek terus kepada akak.. tapi akak nih tak tertelan citer nih..kalau orang cucuk sikit terus melantun keluar.. tak gitu edan?. mulut sama ngan kaki..hehehe

Kali nih kisah yang nak akak paparkan adalah kisah orang ke dua.. meh rapat2 sikit..nak bergosip tak leh citer dengan suara kuat2 kena bisik.. tapi anggaplah akak berbisik yek..walaupun suara akak memang ala2 halilintar..Kisahnyer macam nih...

ada sorang kawan akak nih sejak zaman sekolah dulu.. dia ada bukak company..anggaplah dia bos kat company tu.. dia dah berkahwin..tapi wife dia akak kenal ala2 macam tu lah.. selalu gak sembang ngan wife dia... baik, educated,(kerja ok lah) gaji pun besar, ada anak dah...kawan akak ni ada secretary.. nak di jadikan citer secretary dia tu akak kenal gak.. biasalah mulut akak kan becok so kiranya dua2 nih kawan akak lah.. mula2 akak ingat hubungan dorang nih macam sekadar majikan dengan pekerja lah.. rupa-rupanya kusangkakan buah cempedak rupanya buah nangka .. dorang ada affair.. bukan akak yang dapat hidu hubungan dorang nih.. tapi since kawan2 yg lain dok selalu terempak dengan dorang nih pergi makan berdua.. berhibur berdua...akak cakap maybe keluar pasal business dinner kot.. tapi dorang kata apa ke hal kul 11 malam ada business dinner? bukan sekali dorang jumpa tapi banyak kali lah jugak..korang nih.. kalau nak buat jahat tu tgk lah sekeliling.. kuala lumpur nih kecik lah woi.. even selangor pun macam sekangkang jera jer..

yang tak tahan tu siang2 buta waktu kerja pun berani dorang keluar berdua.. isk..isk.. maybe gi appointment kot.. orang lah nampak..Setahu akak secretary tu dah ada boyfriend.. so kawan lelaki akak nih sebagai stock geli-geli lah yek..Akak betul2 tak paham lah lelaki nih... kalau dah ada isteri yang baik kenapa nak makan luar jugak.. apa yang tak puas hati kat isteri sendiri? kalau isteri awak tu dah tak cantik.. hantar gi salun selalu.. buat facial, treatment.. kalau isteri awak tu dah naik berat badan hantar jer ke slim world.. abih tu masa dapat bini 6 tahun lepas memang cun..kalau nak maintain kena lah berkorban kan.. ala duit kan banyak..dari melabur kat secretary tu buat apa.. ke memang teringin nak pasang dua.. kalau tgk secretary dia tu tak lah cantik mana.. tapi mudalah kan.. adatlah isteri kita dah lama bersama.. dah beranak..memasak..membasuh.. kemas rumah.. siang lak bekerja... tapi still cantik jugak...akak tak nafikan..tak cukupkan pengorbanan seorang isteri tu...

So korang rasa kan akak patut citer kat wife kawan akak nih atau akak buat bodo jer.. tapi akak sakit hati..sebab akak nih pompuan.. apa kata kalau laki akak buat cam tu.. kawan akak tahu tak citer kat akak..apa perasaan akak...sampai hati kan.. kalau akak nak cakap..akak nak cakap apa?..nak akak tunjuk gambar sekali ker? akak tak biasa lah..

nak tanya pendapat korang..
(A) perlukan akak citer kat wife kawan akak nih or
(B) buat bodo dan buat tak tahu lah.. rumah tangga dia...

Korang jangan tanya saper guy nih.. akak tak mo citer.. semua kawan2 akak kat sekolah jangan cuak lak kalau kebetulan laki korang ada persamaan dengan citer di atas.. akak nak tanya pendapat jer..heheheh suspend dah semua.. pakat check henpon laki masing2... korang nih.. kalau nak scandal..macam2 dorang leh buat.. tak kan nak serah leher sendiri suh sembelih kan.. dah berak tengah jalan..mesti ada cara nak sorok taik..

Bini orang, laki orang, anak dara, anak teruna dipersilakan komen..
tapi still nak nak cakap gak ngan secretary kawan akak nih.. pikirlah nasib sendiri masa umur anda dah 35 tahun dan laki anda buat perkara yang sama kepada anda.. sesungguhnya tuhan maha adil...

12 comments:

Mama Qiestina said...

whoaaaaaaaaaaaa panasssssss.

hmmm ape ke benda la stok geli geli kan..kalo suke kawen jelaaaaaaaa.
ngeeee.

kak yus,apekahhhhhh?
opsss.

edan rashid said...

sebagai lelaki yang memahami... hehehe... aku sarankan... bagi tau aje...

Yus said...

Mama Qiestina: Tak Mo kawin kot.. abih tu BF nak campak mana.. syok dapat geli dan manja jer...and..

Apakahhhhh? Yer lor...heheh opss

edan: Ko memang berjiwa wanita sejati.. syabas.. sungguh memahami kaum hawa nih..

Ajonz said...

pada pendapat aku ko bagi je dia baca blog ko nih.. kalo dia paham kira bagus.. kalo dia x paham.. ape ade hal dee.. janji ko dah cite hahahr..

kang kalo ikut mulut kang kena cili tapi kalo blog kena ape? paling kuat pon management soh block je hahahahar.

Ismi Umar said...

Yus, aku tetap nak tahu. SAPA Yus??? Kalau aku jadi ko, aku tak cakap kot. Tak nak lah masuk campur hal orang

Anonymous said...

fikir dulu sebelum amik langkah....
amik tahu x semestinya jga tpi kain.maksud "kawan" tuh sendiri dah cukup bererti.

Yus said...

anon:

Yup agreed with you.. that's why sampai sekarang i diam jer walaupun rasanya dah lama berlaku..biar masing2 sedar kesalahan sendiri...hopefully tak menimpa kita dan orang tersayang..Insya-Allah..TQ for drop a comment

Anonymous said...

kadang kadang kita selalu nampak kesalahan org jer...tapi kita tak tau org jugak tgk kesalahan kita...diri sendiri tunggang langgang ....kita tak perasan...so lebih baik nilai diri sendiri dulu sblm menilai org lain....bersihkanlah hati kita dari buruk sangka dan syak wasangka...kalau betul pun dorang ade affair,takde kena mengena dengan kite...sukahatila...up to them to decide...kita ni sapa nak judge org????

anonymous1 said...

anon : mmg x seharusnya kita menilai org lain sedangkan diri serba kekurangan, namun apa yang berlaku di sekeliling perlu kita renungkan untuk panduan diri sendiri, jgn hanya tau menuding jari menyalahkan pasangan kita, tgok kelemahan diri sendiri dahulu, apepun dlm hubungan.. it always take 2 to tango

Yus said...

Anon: Rilek bro.. Jgn emosional sangat.. dah decide kita tak leh nilai orang dari luaran..sentiasa bersangka baik dan positive...Erk ada terasa ker? Benda nih lumrah..banyak terjadi kat mana2 pun

Anon1: Setuju jugak kalau bertepuk sebelah tangan tak berbunyi.. tapi kalau bertepuk di atas air..terpercik kat muka sendiri..naya tu..heheheh

Anonymous said...

..."ada sorang kawan akak nih sejak zaman sekolah dulu.."

kesimpulannya ;-

semoga kawan lama sekolah akak tu berbahagia lah dengan pilihannya sendiri, asalkan tidak mengganggu kita semua. Amin...

Yus said...

anon: yup i hope they are happy together..(rumorse said they married each other) his wife don't deserve a man like him...