22 February 2010

TRIP TO PORT DICKSON

Entah berapa laaaama daa akak tak pergi Port Dikson.. akak rasa pantai dia tak berapa cantik sebab akak dah biasa main ngan Pantai kat belah Pantai Timur.. tapi since akak rasa terlalu rindukan laut so akak berkemas lah anak beranak pergi ke sana..

Plan nyer nak tidor kat Le Paris..tu yang akak meroyan dalam FB nak pergi paris..sebenarnya nama hotel kat PD jer.. tapi sampai sana tgk Pantai dia tak best..view kapal berlabuh jer.. banyak batu batu besar lak tu..
Biasalah driver of the day akak.. akak memang malas nak drive kalau ngan Addy sebab sikit2 akak rasa dia tekan break walaupun duduk kat passenger seat.. pastu kejap2 cakap slow sikit.. kejap cakap ada motor kat tepi.. Jadi macam tak pandai drive akak nih..

Dia bawak area mana ntah nih.. sebab plan nak keluar ikut lukut.. tapi terlajak 30 km ntah kat mana..tapi best gak..sunyi jer tak ada orang lalu jalan nih.. keliling penuh ngan pokok kelapa sawit..rumah2 kampung.. rasa macam best jer... terus feeling nak pindah rumah kampung nih.. sebab tgk halam dema mak ai besar nyer.. anak2 berlari main keliling rumah.. best nyer..

Alli sepanjang jalan bukan tidor pun.. dok kat belakang berangan ntah apa2 .. kalau akak nyanyi dia pun nak nyanyi..kalau akak makan..dia pun sama...tapi cuaca amatlah panas.. sampai dalam kereta pun rasa bahang nih...

Ni dah sampai kat PD.. akak dan alli suka tgk iklan nih.. siap lima bijik kereta berderet tarik advertisement nih.. dah lah kecil mencilok..comel jer akak tengok...

Akhirnya setelah puas mencari hotel yang available.. dapatlah jugak hotel nih.. Bayu Beach resort.. susah jugak nak puas kan hati Addy.. nak ada pantai cantik..(macamlah dia nak mandi pantai).. nak parking senang.. nak makan senang.. akak check corus penuh ngan event orang government.. so full house..okeylah hotel nih..aircond pun sejuk.. tapi malam2 nak tidor tetiba Alli cakap ..mama nak balik...hhuhuhuhu..camner dia leh rindu katil dia yek...

Ni view dari balcony hotel akak... malam2 lepak berdua ngan Addy kat sini laa.. nyaman jer udara laut.. walaupun agak bahang.. tapi akak suka bunyi ombak..
Ni kat pantai Teluk Kemang.. ramai orang.. macam ada carnival.. Alli nih minat ngan kuda..tapi berderet orang dah tunggu.. so tak ada chance lah..lain kali yek

Dapat bilik ada 1 Queen size dan satu single.. tapi malam2 alli still tidor kat akak jugak.. pastu bising nak melompat-lompat.. nak tidorkan dia punya lah susah.. tak henti cakap nak balik.. dia memang ada perangai kalau lama2 sangat tinggalkan rumah di anak balik dah.. sama jugak kalau akak tengah syok bershopping..

Dia nak naik jet ski tu tapi akak tak kasi..kang terpelanting saper susah..akak dengar kat PD nih ada aligator..betul ker? seram tau..akak main air sampai takat buku lali jer...

Nak naik banana boat pun tak cukup kawang.. kalau pergi ramai2 best laa

So we all main kat tepi pantai sampai matahari hampir terbenam.. akak suka suasana macam nih..feeling dia tenang jer... orang pun dan start nak naik ke darat dah..

Tenang dan damai sekali.. akak suka berumah di tepi pantai..

Bangun pagi ..anak akak nak swimming dah.. dah lah kat dalam bilik asyik berendam dalam Bath Tub jer.. kat sini punya lah happy..tak mo berenang kat tempat kanak2... kalau tempat dalam tu macam dia pandai berenang..nak kena pegang dia jugak..


Ni on the way balik KL.. sian dia kepenatan.. perasan tak .. akak tak citer pasal tempat makan2..sebenarnya akak nak dedicated satu entry pasal tempat makan yang akak rasa worth it to try kalau kat PD... nanti yek.. akak tengah lapar nih... jaaaaaap lagi..

No comments: