08 March 2010

BBQ DI KEMESAH WATERFALL

Gigih betul hari Ahad akak makan..sampai senak perut.. penat pun yer jugak sebab dari bagan lalang shoot pulak ker Ulu kelang kat Kemensah Waterfall.. kali nih kawan-kawan Addy yang invite.. btw habis roti Edan akak kendurikan kat sini.. semua puji sedap dan lagi suprise lelaki yang buat roti tu..kalau dorang tgk rupa orang yang buat roti sure dorang tak percaya.. macam Ibu Roti jer..opssss

Terasa muda akak kat sini sebab majority kawan2 Addy semua 40 something..kalau 30an pun dah hujung-hujung jer.. ramai juga turn out.. kalau tidak ramai lagi tapi since kalau hari Ahad macam2 plan dorang.. ni bukan kawan2 office Addy tapi kawan2 games dia..

Host kali ni Bai.. dia nih nampak jer ganaz tapi hati baik.. tu lah orang kata kalau tgk orang macam pecah rumah jangan anggap dia tu jahat tapi kalau tgk orang muka innocent jangan terus assume dia tu baik.. pahal.... herrrrm malas mau citer..

Bai tengah kipas satay.. dari pukul berapa lah dia cucuk satay tu yek.. sedap giler satay dia...rajin dia nih.. akak tinggal makan jer..sebab akak kira adik jer kat sini,,maklumlah muda lagi..opsss..

Menu dia ada bihun, nasi goreng, kerang bakar, ayam bakar, daging bakar, satay ayam, satay daging..dan macam2 lagi .. tak larat akak nak rasa semua...air asam dia perhhh sedapppp...
Akak terjun dulu sebab akak rasa badan panas sangat sebab balik dari pantai kat Bagan Lalang kan.. wah nyaman jer...air dia agak dalam lah jugak .. ada tempat paras pinggang.. Alli punya seronok berendam sampai tak mo naik..

Alli dah mengeletar tu.. tapi nak jugak terjun lagi.. naik ke darat makan balik.. pastu terjun balik.. dah macam badak berendam dah..
Akak main air ngan Lisa anak kawan akak.. Alli seronok dapat kawan baya2 dia.. siap main lawan-lawan pedang lagi..
Yang best kaum bapa dok berendam dalam nih..dah semua di sediakan oleh Bai dan kaum Ibu..Akak kira Mak muda..so kira akak main air jer lah... kan..kan...kan..
Lepas mandi.. Alli happy sangan.. SMILEEEEE...
Sessi gurau senda.. smapai main peluk2 nak campak dalam sungai pun ada.. macam budak2 lah bapak orang nih..tapi memang sangat fun dan penat... Next time doang nak buat activiti lagi.. akak kenal ngan dorang nih sebab masa dulu2 akak selalu jadi fotographer dorang masa games.. dah lah akak sorang pompuan masa tu lagi lah manja kaaannn.. ada pacat orang tolong buang.. ada gaung orang tolong pimpin..hehehehhe

No comments: