29 March 2010

CHERATING SHORT GET AWAY

Yeeebaa.. berapa kali daa ini tahun asyik pergi ke Cherating.. Suka sebab kat sana ada pantai.. makanan murah.. hotel pun murah dan banyak.. tak payah buat reservation pun masih boleh cari bilik yang di idam..location yang di minati..
Kali ini akak stay kat Lis Na Ri sebab harga dia murah.. akak nak duduk satu hari jer.. kalau bawak budak2 yang penting bagi dorang ialah pool.. sebab kalau ada pool baru dorang tak meragam nak buat macam2 benda.. kerna pun senang.. tak ada lah asyik nak berjalan jer..

Three of Us.. tak ada orang lain yang ikut.. kalau pergi bertiga nih bebas sikit.. tak ada lah nak kena buat itinerary supaya suit to everybody.. kalau rasa nak keluar.. start je kereta terus gerak..

Main pantai kalau waktu petang okeylah.. tapi kalau dalam pukul 4 tu mak ai panas terik.. tak sanggup nak berjemur.. tapi budak kecik nih..walau panas macam mana pun tahan dia nak mandi kat laut nih...

Berani main kat tepi pantai jer sebab ombak dia agak kuat jugak.. masa nih air tengah surut..


Akak sengaja amik bilik betul-betul depan pool kanak-kanak sebab akak boleh tgk anak akak mandi sambil akak baca buku kat tepi tangga jer.. layan Facebook ker...
Kolam kanak2 tak dalam.. tu yang akak berani tgk dari jauh jer.. Alli pun tak der lah berani nak gerak jauh2 sebab dia tak pakai floater dia.. kalau dia pakai floater tu memang ligat dia berenang..
Malam2 lepas balik dari makan we all layan main pool kat lobby lak.. tapi Alli stil sibuk nak tolong main.. sure lah akak kalah sebab akak geng ngan Alli
Belasah jer.. masuk mana-mana bola yang boleh.. bola putih mana yek? opss bola putih dah masuk lubang.. Alli buat...
Terasa lapar pergi jalan ke Teluk Chempedak.. Alli bising nak makan Mc Donalds.. happening gak kat teluk Chempedak nih yek.. ramai nyer tak tidor lagi.. maybe sebab hari cuti kot..
Tepi pantai Teluk chempedak .. dan sekarang dan pukul 1.00pagi tapi orang still ramai dan Alli tak ngantuk2 lagi.. malam nih mensti dia tidur lena sebab penat satu hari mandi Pantai, Mandi kolam, Main Pool dan makan banyak.....

1 comment:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

salam kenal Yus..
waa, beshnyer..
ty sket, duk Lis Naree ke? wape ratenyer ekk..?
huhuh, aritu tataw nk duk mane, lepak kt Residence Inn je..
tgk pd ur picca, ok jugak hotel tu ekk..
ade pool gak tu.. =D