10 May 2010

PULAU PERHENTIAN PART 1

date : 23-26 April 2010
Location: New Cocohut (pulau perhentian Besar)


Orang lain dah buat movie dah akak baru nak update dalam blog.. konon dalam masa percutian akak yang tinggal sikit nih update semua citer tapi tak ada nyer... dah macam2 plan nak buat.. berangan nak buat part by part lagi.. tapi layan jer lah kan...

Akak bertolak ke Pulau perhentian hari Jumaat..orang lain ada yang masih kerja sebab nak naik boat nyer hari Sabtu.. so malam nanti ramailah berkonvoi beramai2..janjinya dalam kul 9 pagi nak bertolak dah..hotel kat besut pun tak booking lagi..semua penuh daa. nak kena pergi sana baru boleh cari..last2 kul 1.00petang jugak baru gerak.. berpandukan driver yang dah cukup tidor dan GPS yang mantap bergeraklah akak dan addy ke Terengganu..

sampai kat Kuantan dalam kul 4.00petang.. banyak sangat pit stop.. pastu jumpa anak dara 3 orang kat Mall..sempat lagi shopping bagai... Isk..Isk...pastu all the way dorang follow akak..kemain mencicit kete dema.. seram akak..kalau kita potong dia pun potong.. adehh..akak risau bawak malam2 buta nih kang dia tercium vontot kete akak.. dema akak tak kisah..hehehhe

Dalam kul 9.00 malam stop kat Kuala berang.. warisan Pahlawan Seafood kot namawe all ikut jalan kelapa sawit dan hutan belantara.. lagi cepat..kira jalan short cut
tapi jalan gelap dan banyak lori.. tak nampak lah pantai-pantai bagai nih
Sampai kat kuala besut dalam kul 12.00 malam...hotel semua dah penuh sebab ada orang naik basikal katanyer.. rupanya ada macam le tour de langkawi tu.. call sana sini sinun ada lah kosong kat Taman Azimos Chalet.. rate dia murah jer dalam 70 ringgit jer...tapi ada kisah disebaliknya.. nanti akak citer..heheheh first time dalam hidup akak tau...
Bilik anak dara..bilik akak dan suami di sebelah.. so lepas mandi letak barang bagai..we all nak jalan2 kat expo kat kuala besut nih..laki akak dah flat dah..Azimah lak walaupun dia sorang jer drive masih ada energy lagi yek.. makan tongkat ali ke apa dia nih..
Gigih naik atas stage..nak nyanyi semua benda dah bungkus..so feeling buat konset laa..penonton dia Azimah, Dayah dan ori.. laki akak tido kat bilik...
See tiga gadis gedik...owh citer nya.. malam tu we all g minum sampai kul 2.00 pagi..balik2 jer..addy kata baru jer 15 minittadi pencegahj maksiat datang ketuk pintu mintak surat nikah.. addy kata surat nikah tinggal kat kl.. pastumintak IC.. pastu dorang terkebil sebab addy kata dia sorang kalau nak tunggu wife saya sekejap lagi dia balik.. encik mintaklah apa2 benda kat dia..hehehe
siap macam nak jemput masuk minum kopi tu ...heheheh..aparaaaa..so we all nih nampak macam masih muda lagi lah yek.. maklumlah jalan tak bawak anak kan..mesra lebih sikit
Pagi2 we all dah bangun nak bertolak ke jeti kuala besut..kisahnya cuma lima minit driving ke jetty tu jer..sampai awal leh lah makan dulu..perut dah lapar nih... nanti akak sambung lagi yek

No comments: