11 May 2010

PULAU PERHENTIAN PART 2

Pagi2 akak dah gerak ke Jetty nak jumpa Agent New Cocohut (ada orang tu mamai siap sebut coconut) heheheh.. after register nama geng2 akak dan ic number.. found out tak muat satu boat.. yerlah kan.. dah sembilan belas orang yang pergi kali nih.. berat jugak tanggungjawab nak jadi mak hayam tuk 18 orang dewasa yang berjiwa kanak2 nih...nak kena check ada tak sesiapa yang tak leh naik boat nanti mabuk laut.. kena sediakan ubat motion sickness.. nak kena sedia kan ubat pelali bagi dia pengsan pastu angkut dalam boat..heheheh

After dah siap semua check in.. ewah check in bagai macam naik flight.. we all tunggu member yang tak sampai lagi..makan2 kat jety kuala besut.. murah giler makanan dia..beria akak makan.. tak sedar kejap lagi nak naik boat yang melambung ombak dia..
Boat dalam kul 10.00baru ready so tunggu jer lah kat jetty..ada kawan akak dah cuak giler..yer lah dia dah bagi tahu dia memang takut nak naik boat..dia phobia ngan air laut kot.. we convince dia.. boat besar macam kat ke Pulau Redang tu.. macam ferry.. hehehehehehehe
Sekali boat yang datang kecik daaa... macam nak pegi memancing ikan laut cetek....kawan aku tanyalah..ni boat yang paling besar ker.. tak ada boat yang lagi besar ker..cuak giler muka dia..hahahah.. tak per akak bagi dia duduk sebelah edan.. kalau apa2 dia boleh peluk edan...kalau dia berani lah .. kalau tak takut kena lepuk ngan edan..hahahahah
Boat was so fast with a bumping ride.. melambung akak nih tau.. ombak agak kuat.. tapi everything was fine...we enjoy a ride.. except kawan akak nih agaknya berdoa tak putus dalam hati.. kalau boleh dia nak pakai dua life jacket hehehehehe..kalakar la lu bro...lu lelaki kan.. anak lelaki mesti kuat..
Ni boat yang akak naik..semua office mate akak.. kan akak ada dua boat..satu lagi boat tak berapa ramai..tips kalau nak naik boat nih..jangan duk depan..melabung punyalah tinggi.. rasa nak terpatah pinggang akak yang ramping nih...
Ni boat yang satu lagi.. giler santai rilek dorang nih.. we all juga berimpit2..tapi tak per merasalah akak peluk laki akak.. yang tak ada laki sila peluk mamat yang takut naik boat tu yek...
Cantik kan view chalet akak..we all nyer chalet ada banyak kerusi..so malam2 memang we all sajer yang kaki lepak kat situ.. tapi dia punya cafe memang kul 10 dah tutup..so kalau nak makan apa2 memang tak ada.. tapi kalau nak hapenning kena stay kat pulau perhentian kecil.. dari kul 12 tgh malam sampai pagi dorang ada beach disco.. tapi saper nak relax dan mendamaikan fikiran baik stay kat pulau perhentian besar..
Kat hadapan chalet we all.. kalau nak mandi kat sini boleh.. tapi we all prefer ke laut dalam snorkeling
Bilik akak dan bilik edan tak siap lagi..sebab ada guest lambat check out.. so we all mingle around kat verandah dulu.. tahu jer lah dah kanak2 yang terpeangkap kat dalam badan orang dewasa nih.. riuh rendah..kat sini memang lupa semua perkara.. beban tension kat opis pun hilang...in fact tak hengat langsung...
Tumpang bilik anak dara dulu...siap posing lagi..jap lagi nak makan lunch.. so ada masa lagi dua jam...mulanya geng bilik shah tak mo makan..sebab dorang penat drive dari kl malam tadi tak tidur2.. tapi mior lah insist nak makan buah jer.. dorang pun turun lah lambat..sekali lepas tgk makanan mak ai beridang ngan ikan siakap.. sotong..tomyam dan sedap belaka..apa lagi senyap terus makan tak toleh kiri kanan.. hahahahaha.. so lepas nih sure dorang tak miss makan lagi...
Ni sedang tunggu boat nak pergi snorkeling..seperti biasa kaum lelaki tak ikut..nak membuta katanya.. yang pergi lelaki scan, addy dan yang lain pompuan...giler fun menjerit2 atas boat sebab dorang buat corner maut..hahaha.. masa snorkeling kali nih akak jumpa penyu..besarrr punya.. jumpa shark..besar punyaaa.. dan macam2 lagi lah..sikit lagi akak dan azimah nak terkam itu penyu..
lepas kenyang macam nih lah gayanya... rasa damai dan tenang jer.. mata pun kuyu jer
aksi melompat yang tak berapa tinggi...edan nih kaco jer laa
Ni pulak tempat makan kat New Cocohut Chalet.. kalau nak romantik gi lah duduk kat tepi tu..tapi we all prefer duduk kat tempat berbumbung..lagi selera nak makan...
Makan malam..pastu dorang layan bola dulu jap.. ada orang layan perasaan... so lepas nih aktiviti meredah ke Pulau perhentian kecil menaiki boat kecik yang cuma muat 4 orang jer... jap lagi akak citer yek.. tragis betul lah...

2 comments:

rinzzzzzz said...

agak² sampai part braper ni?? huhu nantikan part perhentian kecil yg plg adventure!!

edan rashid said...

uiks.... mana da post.. jangan malas... hehehe... link aku sila tukar ke blog baru ye... asyik semua pergi tempat lama je... hehehe...