26 July 2010

THE APARTMENT @THE CURVE

ni masa akak berjalan2 kat Ikea..konon2 tak mo beli mende2 pun tapi end up dapat jugak barang..Isssssh..boleh tak kalau berjalan tu tak payah beli apa2 pun..tapi kan dah nampak menarik beli jer.. sib baik bende tu banyak kegunaan tuk Addy dan akak..nampaknya dia dah mula suka saaaaaangat ngen benda tu...

Hari nih lunch kat mana yek? lupalah.. tapi yang pasti minum petang akak ingat kat mana.heheh kat Apartment the curve...padahal baru jer makan tengah hari..owh lupa lunch akak kat Ikea..makan meat vall dan choc cake daim tu.. akak amik nasi jugak ngeh..ngeh..ngeh.. kebetulan pukul 5.00petang Addy kena hand over report ke othe region so cari tempat yang wifii dan spot tuk akak melepak..

Tengok dalam apartment tu memang macam relaxing dengan day bed dia..lagi pun anak akak si Aly nih tak tidor lagi..why not lepak sini..lagi pun tak ramai orang..kiranya macam akak dan dua lagi guest jer kat situ.. Apa lagi melompat macam ulat bulu lah Alli nih.. asak betul..lagi pun dia tengah nakal sebab maybe dia dah mengantuk..Alli nih kaki tidor siang..kalau dalam pukul 3 dia tak tidor mula lah cranky lain macam..
Gurau-gurau ngan dia dan akak tumpang sekali baring2..sungguh nyaman dengan suasana dim light jer.. mau akak tertidor sekali..
Addy tekun buat kerja.. kerja nyer patutnya dalam 30 hingga sejam jer..setiap pukul 5 dia kena hantar repot.. tak kisah lah kalau pergi area mana pun.. yang penting ada wifi dan line internet.. senang kan.. ntah akak rasa senang jer.. tapi kena bawak lap top kehulu ..kehilir lah.. selalu dia pinjam netbook akak yang kecik tu..senang nak berangkut..dia pun dah save dia nyer kerja atau shortcut kat dalam netbook akak tu..
Dah mahu tidor ini budak.. dah mak budak pun nak tidor gak..hehehehhehe

Akak just order tuk tea time jer..papper mint tea dan Addy order ice lemon tea..
Akak try creep banana with caramel french style.. nak oder benda lain macam tak larat nak makan sebab baru jer dua jam lepas have lunch.. kalau kat sini makan apa sedap yek.. ?
Dah hampir tidur dan sekejap lagi memang hanyut terus lah dia nih.. sampai akhirnya dia tidur ngan nyenyak dan hangkut kemana2 pun tak sedar dah.. sambung dinner kat KRB dan Alli stil tidor..penat sangat lah tu...

No comments: