13 July 2010

ASTHMA ATTACK

Hari nih akak kena Asthma Attack.. sebenarnya akak nih tak adalah orang memang semput jer.. tapi lately nih dia akan menyerang setahun sekali..konon nak ala2 manja lah gituew.. kalau dulu akak selalu sampai tak larat nak bernafas dan penat sangat baru akak pegi doktor dan amik oxygen..

Tapi hari nih lepas akak balik dari Puchong tgk anak saudara akak yang baru lahir tu akak rasa penat dan mengah2 nak tarik napas.. akak terus tinggalkan Alli kat rumah adik akak sebab mak akak memang ada kat sana.. akak drive balik ampang dan call Addy kat umah suh dia standby nak hantar akak kat clinic.. tapi Addy kata ubat dia ada kat rumah nak try dulu tak..akak rasa why not kan..

Addy memang ada Asthma sebab tu dia tak aktif bersukan..hehehhe

Akak tak pernah pakai benda nih.. sebab akak punya mild ajer.. tapi Addy ajar cara nak sedut dan lebih kurang dua minit dah tak ada bunyi masa tarik napas tu kan.. dah tak ada yang block dah... tak yah pergi clinic...lega dah boleh bergerak dengan bebas tanpa penat...

No comments: