05 July 2010

BROGA OH BROGA...

Tak pernah termimpi akak nih dah tua2 baru nak pegi panjat bukit...kalau zaman dulu2 okeylah jugak.. nih dah triple saiz dah.. larat lagi ker nak panjat tu.. tapi tgk gambar macam senang jer.. so after discuss ngan my ex office mate we all setuju nak naik hari ahad pagi..janji kemain pukul 6.00 nak start naik.. tapi nan ado pun.. tu haaa..jimah tak muncul2 dah pukul 6.30am..tepon tak berangkat.. akhirnya dapat jugak dia.. alasan dia bangun pagi pukul 5.00 goreng nugget..heheheh lama nyer dia membelai nugget tu yek..naik bukit matahari dah terbit dah

Nih haa jimah senyum manis lagi. lain kali kalau lambat ko tinggal yek.. btw syok gak ko bawak nugget.. sedap aku makan.. pandai ko goreng yek..lain kali bawak drumed lak yek..hehehe

Rini dari Putrajaya.. akak pulak dari ampang jemput edan kul 4.45 lagi.. lambat 3 minit mamat tu sibuk call...sabar yek edan.. tak ada orang nak potong ko naik bukit tu.. aku tahu ko mampu naik walaupun........sendiri isi tempat kosong...

Haaa..dah nampak puncak broga no 1... korang nampak macam alah kacang jer kan.. tak tahu dalam hutan masa mendaki tu .. akak kena tinggal..bebudak tu laju memecut naik atas tu.. akakpun tak suruh dorang tunggu.. sebab akak kenderaan berat.. tapi sampai satu tahap akak tak tahu macam mana nak bernafas.. nak hembus dulu ke sedut dulu..hheheheh.. Punya lah penat.. sampai akak rasa kalau akak turun balik pun okey gak kan.. tapi itulah nama cabaran.. cuba sedaya upaya..walaupun apa rintangan.. mesti di teruskan.. dan hasilnya.....

Akak sampai walaupun terpaksa meninggalkan bun gardenia akak di tengah jalan..hehehe terasa berat lah bun yang seberat 100g tu..hehehe.. pengajaran yang akak dapat di sini.. jika anda ingin berjaya usaha perlu di teruskan walaupun di dalam perjalanan, anda akan kehilangan sesuatu yang mungkin akan membantu anda di kemudian hari....dalam kes akak bun gardenia ituew... hehehehe..akak lapar bila sampai atas..hehehehe record akak kali nih 1 jam..heheheh okeylah tu..

Akak masih penat.. budak2 nih masih macam grasshoper..asyik melompat jer.. tenaga banyak lagi.. akak tunggu edan jer nih.. akak tahu dia boleh sampai atas nih tapi lagi kenderaan berat dari akak..hehehehehe
Punyalah ramai manusia kat atas nih.. masa nih dah pukul 8.00a.. kat atas nih kalau pukul 8.00pagi dah terik dah matahari.. tapi udara dia sejuk jer...
Akak siap dapat name card lagi..hehehehe boleh kat atas bukit nih main tukar2 business card...
Mak ai siap bawak bekal roti canai makan kat atas nih.. nusin lah yang bawaknyer.. jimah bawak nugget dua tupperware.. yang lain bawak jajan...punyalah banyak..macam tak mo turun dua hari....
Masa nih kat puncak no 2..akak tak larat nak daki dah...akak jaga beg dan makanan dorang jer kat puncak satu tu.. sambil tu akak tunggu edan..mana boleh tinggal edan sorang kan...
Nusin nih sorang adik yang amat berjasa pada akak.. dia jadi tongkat akak masa turun.. dia kan tinggi senang akak nak paut pada bahu dia masa nak turun.. lagipun jalan turun amat curam.. tak sama masa naik tadi...masa naik kita mendaki.. masa turun mak ai baru nampak curamnyer...
punyalah gembira Rini dah Hanita nih... masing2 first time nain kan.. dorang non stop dari bawah sampai atas.. nusin paksa dorang jangan berhenti...bagu nusin lepas nih boleh apply jadi coach kan..
Satu lagi budak pompuan yang gembira..Ori dan Dayah.. hebatlah korang posing.. macam burung bangau...
Edan sampai dengan catatan masa 1 jam 45 minit.. yehaaaaaa.. tak per edan biar lambat asal selamat...yang penting ko sampai tanpa ada kecederaan pun... next time nak naik lagi tak?
Lepas tu dalam kul 9.30 we all turun bukit singgah makan cendol dan makan lunch kat KRB.. janji hari nih patut akak kena pegi satu kenduri kawen.. nampaknya tak dapat lah..cuma mak akak dan adik beradik akak jer yang pergi..akak wakil kan Alli hehehehehe

Jimah suka nak compare muka dia sebelum naik bukit dan selepas naik bukit.. tak ada bezanya kalau dah kat atas tu makan roti canai lah.. nugget lah..cokelat laa..sampai kulit2 cokelat tu pun dia jilat...

Lepas tu we all semua pergi galaxy gi urut kaki yang lenguh..first time naik semua rasa sengal...hari Ahad guest what...? ramai MC heheheehehehehehe

No comments: