05 July 2010

CASH REBATE FOR TOUCH N GO CARD

Dah lama rasanya government yang perihatin nih meluluskan rebate sebanyak 20% daripada jumlah penggunaan Touch n Go kepada pengguna lebuh raya kan..the trick is you must used the card minimum 80 times within one month..kalau tak cukup tak leh lah claim.. nih bagi pengguna tegar lebuh raya lah kan.. tak kisah lah MEX ker KESAS ker..PLUS ker DUKE ker..asal guna touch and go jer entitle dapat rebate..

Tapi akak tengok tak banyak orang yang bercerita tentang tuntutan rebate nih..ke korang tak pernah amik port nak tuntut balik rebate tu...? so far akak dah dapat rebate tu sebanyak RM500.. banyak kan tu..sebab akak pergi kerja dulu guna MEX dari KL ke Putrajaya.. sehari akak kena touch panel Touch and Go sebanyak 4 kali kalau dua puluh hari bekerja dah 80 kali kan.. tapi kalau uols berulang dari KL ker Ipoh cuma satu kali touch jer kan..masuk kat KL dan keluar kat Ipoh.. satu bulan cuma dapat 20 kali jer la..so tak dapat rebate kan...ngerti?..

Kat mana nak claim rebate nih.. senang jer..pergi mana2 pejabat PLUS dan bagi jer Touch and Go uols dan tanya ada rebate tak..pastu dia akan swipe dan tgk sama ada kita entitle tak rebate tu.. walaaa dan dapat rebate.. everytime akak cash in kan rebate tu tak pernah kurang dari seratus..so banyak akak jimat kan...tapi sendiri kira lah berapa banyak pulak akak guna hiway nih..tapi still ada rebate...

Saper2 yang belum cash in rebate tu sila lah yek.. in my case akak cash in kat PLUS office kat Keramat..senang tepi jalan jer.. tapi apa salah kalau stop kat mana2 pejabat PLUS masa uols lepas masuk tol tu kan.. duit kita juga...kan..kan..kan

2 comments:

Liza said...

after 4 bulan, liza pegi claim cash rebate, nak terduduk tgk the rebate worth RM469.73!! Alhamdulilah, rejeki....

Yus said...

kan Liza.. kita ingat dapatlah dalam tiga puluh ke 40 ringgit jer.. tak sangka banyak juga.. tapi dia tak boleh amik duit kena masuk dalam
TnG sajer.. berapa banyak lah kita menyumbang kat hiway selama nih kan...