04 July 2010

FAMILY DAY- GLORY BEACH RESORT PD

Family akak nih memang suka berjalan..dari makcik dan pakcik dan mak dan adik dan akak sendiri memang suka berjalan.. kalau tak pergi jauh2..pegi dekat-dekat ngan KL jer.. Suatu hari masa hujung minggu makcik akak teringin nak buat BBQ kat tepi pantai..

Dia memang rajin organised aktiviti macam nih.. dari booking bilik sampailah ke organised barang makanan semua dia buat.. we all cuma bayar duit jer..Kami bertolak pagi hari sabtu sebab kalau ke PD satu hari dah cukup..stay 1 night dan hari ahad boleh balik dah

Gambar family akak.. susah nak amik gambar Alli nak tgk camera sebab dia lebih tertarik ngan air laut.. tapi view waktu petang kat sini memang cantik..tetiba terasa nak nyanyi lagu senja nak merah....jom karoke kengkawan.. lama tak test power nih...tetiba pulak kan...

We all check in pukul 12.00 tgh .. family akak ngan mak dan adik lelaki akak satu apartment..sampai2 jer..terus posing sebab nak compared kan saper yang nampak lagi muda kan...btw adik kenapa lama tak update blog.. kerja senang upload dalam facebook yek..cehhhh..
Kebetulan sama tarikh ngan one of my aunt d'ter.. alang2 beli kek sekali..sekali tuan punya badan malu nak tiup lilin..jadinya banyak lak penggantinya..salah sorang nyer.......
Ni haaa..budak kecik nih..siap baca doa makan dulu..punyalah tak sabar nak makan kek..sebenarnya nak tiup lilin tu...kecoh lah nak halang dorang dari merosakkan kek nih..
Lepas makan tengah hari akak pun rasa nak bertukar jadi ikan Emas..hehhehehe..kan kulit ala2 tan gituew..so tukar jadi dolphine lah....akak pergi ngan adik lelaki bongsu akak..tapi tetiba ramai lak anak2 ikan yang nak joint..isk..isk..isk.. tak bagi langsung akak nak bersantai.... amacam gambar kat atas tu..boleh jadi model majalah mempelam tak?..heheheheh

Ni adik lelaki akak yang sulung...anak dia memang takut nak lepas dari floater tu.. kalau anak akak jangan cakap laa.. dia leh terjun lepas tu tenggelam pastu timbul balik..langsung dia tak takut... akak yang risau nak lepas pandang kat dia tu...
Macam ni lah aksi dia terjun dalam kolam.. tak tahu takut langsung.. dia buat macam tu berulang2 kali..akak yang penat nak jaga dia kat bawah.. yerlah lepas timbul dari tenggelam tu dia siap gelak megekek-kekek lagi...

Adik lelaki akak ngan Payis..payis nih umur dia sama umur ngan Alli tapi tua dia 3 bulan jer.. Alli tak berapa ngam ngan Payis nih..sebab Alli nih kuat jeles kot.. dia cuma ngam dengan Ashraf, abg faris nih jer...

Payis dah pandai cakap dan tak payah pakai diapers waktu siang dah kan..bila lah turn alli yek..selalu tak mo cakap kalau nak kencing...
Gambar ramai2.. sebenarnya ramai yang hadir..dewasa saja dah 18 orang.. tak masuk kanak2 lagi.. tapi time kalau memasak nih..semua golongan muda jer.. yang veteran turun lambat sebab dorang nak makan jer...
Cantikan View kat belakang.. bukan akak yang cantik tau.. akak kek lapis bentat hahahahaha

Nasib baik ngam2 jer budget..adalah lebih sikit ayam.. dah cakap kat makcik akak jangan beli banyak2 berdasarkan pengalaman akak kat kemensah hari tu..banyak tak habis..
mula2 akak tolong bakar lah jugak..lepas akak punya dah masak...korang bakar lah sendiri yek..akak laparrr...akak makan dulu..hehehehehe
Ceh adik bongsu akak nih suka tau nak mintak sikit..dah lah akak makan sikit jer.. tak leh jadi..nak kena cari nasi..nak cari nasi... tak kenyang makan lauk jer..heheheh

2 comments:

Liza said...

salam kenal...

wah!! bbq with family mmg best!

Yus said...

hye Liza...Thank you singgah sini membaca cerita merepak kat sini..hehehe.. BBQ memang sedap tapi kalau jadi tukang makan jer lagi best... kann