30 July 2010

GEMERLAPAN DI I-CITY SHAH ALAM-ICT

First time akak pergi ke I-City Shah Alam lepas office work... teruja sebab tgk gambar kat FB Yuszairy lah nih.. gigih nih cari kat mana lah area tu.. google semua dapat gambar jer tapi tak ada mentioned kat mana pun..

Tanya Edan dia kata tak pernah sampai lagi.. Akak call Ajonz.. lantak lah dia dalam labour room tunggu wife nak bersalin akak call jugak heheheheeh.. sib baik dia cuma tengah tunggu jer belum bersalin lagi.. Orang Shah Alam jugak yang kena bagi direction.. direction dia simple jer..senang nak ikut

Ikut Federal Hiway..Hala ke Klang.. lepas tu kalau tahu JPJ Padang jawa kat mana? keluar exit situ.. JPJ belah Kiri tapi I-City belah kanan.. jalan terus sampai Jumpa ITM Shah Alam.. Opposite dia ada KFC.. masuk arah KFC tu dah terus lagi sampai nampak I-City...kalau tak faham cari map..akak tak pandai bagi direction sebab ada GPS..heheheh tapi all the way ke klang tu dah nampak banyak signboard I-City tu
Bayaran masuk a.k.a parking ticket a.k.a voucher tunai adalah RM5.. tapi vaucher nih boleh redeem kat dalam mana2 cafe kat area I-City tu.. tak boleh gak kira bayar parking kan sebab RM5 tu akak boleh beli air kat mana2 cafe.. parking dia banyak jangan risau.. digalakan pergi awal sebab ramai orang kalau lepas kul 9 malam..
First time datang.. dah lah sampai sini dalam kul 8.30malam..Parking kosong jer.. owh lupa nak bagi tahu..sila cari parking lot di Ground floor yek..akak pergi parking kat basement..sebab masuk2 jumpa basement dulu.. pastu baru terus naik atas sampai G floor.. kalau kat G Floor tak payah guna lift yang kecik dan limited satu unit jer naik turun parking.. giler beratur nak naik lift yek..akak balik guna tangga jer..

Kat parking lot dia pun dah label ngan bentuk haiwan ada lampu2 lagi..
Wah excited tengok bentuk rusa macam hari cristmas tu.. Alli teruja nak naik benda tu..mana boleh..mana ada seat dia..

Ada Castle yang sangat cantik..akak tak ada DSLR..guna camera yang rega RM300 jer.. tak per lah..janji leh amik gambar..
Christmas tree..banyak pokok cristmas tree kat sini..

Semua pokok covered with light..sangat teruja oke..
Cactus..
Akak lebih excited dari Alli.. Addy tukang amik gambar..tu pun jenuh arah suh amik kat sini..kat sana.. kalau tidak dia buat derk jer.. dia tak creative uols... dia pandai guna keyboard jer...

Nak kejar Si Kecik nih yang amaaaat lasak.. memang banyak energy si Ali nih
Pokok berwarna warni..macam pokok sakura jer.. ada banyak lagi arca yang marik tapi malas nak tempek banyak2 korang pergi sendiri baru best...
Stop dinner kat sini dulu.. Alli nak makan ice cream.. akak redeem voucher kat sini beli Fresh orange.. Mahal Fresh Orange dia RM5 hengget.. sebijik buah berapa sen yek?.. kalau kat kedai biasa kita boleh dapat dalam 2.50 hingga 3 ringgit kan..

Akak nak makan gak...sambil duduk view belakang lampu berwarna warni..
Ada member (shah a.k.a chiken dad) akak cakap..sebab akak makan kepak ayam nih lah..anak2 hayam akak tak bergerak duduk dalam reban jer..yer ker uols..hehehehe

Kiri kanan ada lah restaurant jugak yek...nak pergi taman kat other side lak..besar tempat nih..
Owh dia ada bazar jugak.. banyak toys yang jual berlampu berwarna-warni jugak.. nasib baik Alli bukan jenis budak lelaki yang meraung nak mainan.. kita cakap tengok sajer..dia tak mintak lah.. cuma teruja sajer dia nak tgk toys tu..
Ben 10 memang fav.. memang boys memang suka Ben 10 yek..
Kat tepi rumah orang kat area ni pun ada banyak lampu.. best nyer kalau dapat duduk rumah kat sini..meriah jer.. tapi sure mahal kan harga rumah nih... opss akak makan laksa jugak kat area bazar nih..sedaaaaaaap

8 comments:

rinzzzz said...

nak gi jugakkkkkkkk.. nak ajak rombongan cik jimah and pak kodok la camni... jommmmm

Yus said...

jom pegi lagi sekali rini.. pak cik kodok ada DSLR.. mari2..set time kita bagi havoc...

Liza said...

ramai dah kawan pegi i-city, liza gak yg tak sampai2

Yus said...

Liza duduk area mana? tak sampai I-City lagi.. tapi kan Yus dah lama dok KL pun nih lah first time baru sampai..tu pun tgk gambar kawan-kawan..jakun sekejap.. takper lain kali datang yek bawak family..

edan rashid said...

huh.. nak amik gambar tak payah dslr.. kalau pakai camera handphone pun buleh kalau cara amik dia kena... ahahahaha... lariikkkk... kodok kata dia letih... tak larat nak pergi jauh2 tu...

Yus said...

Setuju edan... Aku perlukan fotographer yang berdedikasi... Hehehe kalau kodok penat aku jemput kat rumah.. Macam tak biasa...

Anonymous said...

cantik..pkai camera ape ye???

Yus said...

Alaa anon.. pakai kamera nikon hok yang 8MP tu jer.. cikai sangat RM300 masa beli kat kedai..heheheh..sekarang dah jahanam