14 July 2010

GIFT HUNTING

Hari Sabtu minggu lepas adalah hari paling sibuk...apa tak nay dah lah akak baru sampai rumah pukul 4.00 pagi setelah bermanja ngan my ex opis mate kat IOI Mall... akak balik rumah akak tak boleh nak terus tidur.. akak kena basuh segala pinggang mangkuk dan botol susu anak akak kat dalam sinki.. kemas sikit rumah dan sedar2 dah pukul 7.30pagi.. akak pun lelap kan mata sekejap dan pukul 10.00 pagi ada kawan akak call pasal event petang Sabtu nih bersama Ex Bainunian.. Fuh.. terbingkas akak bangun.. sebab sepatutnya hari nih akak ada 3 event nak kena pergi...

1) Melawat Cousin akak yang telah selamat bersalin di hospital Selayang

2) Menghadirkan diri ke Majlis Hari Jadi Iris dan Aryan di Dengkil (hadiah tak beli lagi)

3) Perjumpaan bekas pelajar SMKRPB tahun 93 di Kelana Jaya..

Kalau tgk schedule tu kalah Yang Berhormat... tapi demi rakan2 akak gagah kan juga warm up enjin tua nih...

Pertama akak nak kena beli gift untuk Iris dan Aryan .. Nasib baik umah akak dekat dengan Great Eartern Mall.. kat situ baru bukak Toys R Us.. senang sikit...tak yah nak cari jauh2...

Susah jugak nak cari gift untuk kanak2 nih yek.. ada yang kita minat tapi tgk macam tak susuai pulak untuk umur mereka...
Addy and Alli memang tak membatu langsung.. masing2 dengan dunia sendiri.. seronok main berdua dalam tu.. akak rasa akak ada dua anak kecik... satu tu dah berjanggut dan satu lagi memang pakai pampers lagi...

Alli tengah check price untuk slide nih...tak akan akak nak beli benda ni h...

Setelah spend lebih kurang 1 jam dalam nih akak dapat hadiah untuk Iris(tengah wrapping) dan Aryan.. tapi kannnn...
Alli dapat jugak hadiah tuk dia... tiap kali beli gift tuk orang lain sure dapat Alli nyer sekali...dia lama dah mengidam self golf nih.. dia memang minat golf.. ntah mana dia dapat ilham nak main golf.. akak n and Addy nih main hoki pun tak berapa pandai..ini kan pula nak main golf.. bayangkan we all syok tengok bola dia suruh tukar channel ESPN nak tgk orang main golf... apa laaaa
Dia dah start jadi lembik sebab akak tak bagi dia main golf kat sini... lagi pun dia dah lapar sangat dah nih.. Alli nih suka makan nasi ayam..memang fanatik nasi ayam...dan kat sini ada Chiken Rice Shop....
Muka gembira sebab dapat makan nasi ayam.. tapi akak sedang merajuk ngan Addy.. naper.. tak dapat hadiah kah.. adalah..... hehehehehehe

Owh akak tak dapat hadirkan diri pada majlis Aryan dan Iris... so we all split up.. Addy bawa Alli pergi Dengkil dan Akak bawak diri akak ker Kelana Jaya...Cousin akak pun tak sempat akak nak melawat.. tak per..akak akan pergi di lain masa...

3 comments:

Liza said...

good to see addy is feeling better, yelah, dah namanyer gi toys r us kan

Liza said...

sorry2, ingat addy yg tak sihat, rupanyer akak yg tak sihat, take care yer

Yus said...

Thanks Liza.. dah beransur pulih.. tak lah jadi darth Vader..heheheh