23 July 2010

KENALI PEKERJA ANDA..

Tak tahu nak buat apa..so akak dapat satu email dari sesoarang.. lawak jugaklah dan kadang2 akak rasa macam boleh terjadi lak.. tapi tak per kita layan jer...

Ni kisah satu org hamba Allah yg baru dilantik menggantikan bos asal sebuah kompani besar. Disebabkan msalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit firstday dia kat kompani tu. So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot. Mmg malang tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding...baikkk nyer goyang kaki

"Yg berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat nyebabkan semua perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan.
"Bape gaji awak?" dia bertanya dgn nada yg agak keras
"Dalam RM800" pekerja tu menjawap

Bos tu menjawap, "Nah amik ni Rm800,BERAMBUS DARI SINI. KALU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN"
Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek.
Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka paham, sape malas,sure kene pecat!
Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas.Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,"Mamat tadi tu kerja department mana?"
Pekerja dia pun jawab.. Ntah Bos..saya baru hari nih nampak dia...

P/S: Moralnya tu lah kalau nak tunjuk terror pun kenal2 lah staff dulu kan...

2 comments:

Liza said...

hahaha, klakar!!! dah rugi RM800...

edan rashid said...

oaver melampau kalau dapat bos cenggini...