19 July 2010

MELAWAT NENEK DI HOSPITAL TEMERLOH

Kan akak cakap akak nyer schedule kalau weekend memang pack..saper nak ajak akak buat senaman berat2 tu sila lah buat appointment yek..kalau nak ajak makan tu just give me ring.. tak yah nak buat appointment..bila2 pun boleh...akak cari gak masa nak slot in sesi makan dan mengemukkan diri sendiri..

Apa la akak melalut nih nak citer baru nih nenek akak masuk hospital... nenek akak tu tak lah muda belia..dah nama nenek sudah tentulah berumur..Kalau dah tua nih selalu sakit2 badan kan..kita kalau tua pun macam tu jugak.. tak kan masih segar bugar menari atas pentas.. macam mana kak Anita Sarawak tu ada energy yek...?


*Adik saya bukan Doktor atau Nurse dan bukan Pakar Perubatan Tradisional...dia cuma doktor kereta sahaja.. tu pun tak abis belajar operate kereta*

Akak plan nak bertolak ke Temerloh dalam pukul 10.00pagi..kasi chance lah akak nak tidor dalam sejam dua lepas balik dari karaoke pukul 4.30 pagi...tapi adik akak nih terlebih punctual..kul 9.00pagi dia ber tweet..tweet macam anak burung kat rumah akak..terpaksalah akak gagahkan diri nak bangun dan mandi.. cadangnyer akak balik ngan Adik pompuan akak dia drive dan akak pegang Alli (sebenarnya akak nak tidor) tapi Addy dengar plan tu macam kurang confident nak bagi we all drive sendiri..bukan akak tak biasa long distance..sebab dia biasa sangat ngan akak nih lah dia tak bagi.. sebab akak bawak kete laaaaaju...

Sampai jer elok2 masa tuk melawat..kalau kat hospital kerajaan nih ada masa2 tuk melawat dari kul 12 tgh sampai kul 2.00ptg dan dari pukul 4.00petang sampai kul 6.00 petang... budak2 tak leh masuh dalam sebab takut jangkitan penyakit..yer lah sekarang kan banyak benor virus nih.. so under 12 kena tunggu kat lobby bawah jer..akak bergilir2 ngan Addy lah jaga Alli...Alli beria nak ikut sebab dia ingat shopping complex...adussssss

Patutlah tak ada Doktor datang melihat nenek akak sebab adik akak dok pakai baju putih macam doktor kat situ..cisss... yang baju oren tu cousin akak (Along).(sila jangan tertibu ngan muka dia ala2 innocent....nakal gileeeeer tu) . dia nih kecil2 dibesarkan oleh nenek akak sebab tu dia manja ngan nenek dan atok akak.. masa we all kecik2 dulu selalu jeles ngan dia sebab kononya nenek akak sayang kat dia lagi.. tapi sebenarnya nenek akak sayang semua cucu nyer..tapi Along nih berlagak manja..akak larik dulu lah yek..sekarang dia besar dari akak..senang2 jer dia nak belasah akak kang...

Masa nih Along amik turn jaga Nenek akak .. amik cuti yer Along.. eloklah tu..kat office pun awak dok jaga buku kat library pun buat apa kan..heheheh

Ini adalah Atok (Abdul Majid) akak... comelkan dia...dia dah umur nearly 90 tapi badan dia kuat lagi....atok akak nih mati akal ngan akak nih sebab akak sorang cucu dia yang berani mati balik kampung tak pakai TUDUNG KEPALA...akak beria bagi alasan sebab akak kata tadi akak dah pakai tetiba masa bukak tingkap kete tudung tu melayang keluar... tapi Atok akak lagi terror.. masa nak masuk hospital nih pak guard tak kasi dia naik sebab bukan masa melawat.. dia leh kata kat Pak Guard tu "Koi (saya) bukan nak melawat... koi nak tengok bini koi" hahahah mati akal pak guard tu..kasi jugak dia naik...

Lagi satu statement Atok akak yang tak boleh blah.. "Keknye muka koi ni bughuk..tapi naper ramai sangat orang suka kat koi" translation "kononya muka saya nih tak hensem tapi kenapa ramai orang minat kat saya" hahahahahaha. anak dara mana yang mengorat atuk yek...?.so you know the genetik Cucu Majid yang suka puji diri sendiri kan..yes ...you are my sister & cousin....

Akak tak letak gambar nenek akak sebab dia tak pakai tudung...tapi nenek akak beransur pulih.. tu pun nak sangat balik umah sendiri..
Lepas waktu melawat terus balik ke KL tapi perut lapar giler..Alli seperti biasa buat perangai nak duduk kat depan..ada jer cara dia nak nyelit kat akak nih...

Singgah kat Temerloh lunch makan ikan patin masak tempoyak..perghhhhhh..kat sini semua lauk memang ikut anak tekak akak lah..so apa lagi makan pun memang ikut tekak yang tak ada full stop walaupun perut dah mintak stop....

6 comments:

zuan raz said...

sedap nye weiii.. terliyor koi..

Liza said...

temerloh mmg famous for the ikan patin, tapi liza tak makan ikan sungai so tak dapat ler nak enjoy the food

Yus said...

Wan: Acu aok bela ikan patin kat belakang rumah kat sarawak tu.. pastu masak sendiri...

Yus said...

Liza: Ikan Patin Pahang beza ngan ikan patin perak.. rasa dia memang berlemak dan disukai ramai.. hehehehe.. sekali sekala cuba try..masak asam tempoyak ..perghhh sedap...kalau suka pedas letak banyak cili api dan petai...

yantysamsul said...

amboi..sedap mengutuk yeek..heheh..sila pakai tudung bile balik kg weiii..berani mati betull..hehehe..kena pepoh ngan tok kang..pening tok dgn cucu dia sorg niee

Yus said...

adik; erkkkk..okey..hrmmm nanti diusahakan heheheh.. tudung datuk siti yang tutup sanggul tu boleh tak?