02 July 2010

PERHENTIAN PART 4

Huh jenuh akak nak abiskan posting perhentian nih.. tu lah kalau kerja bertangguh cepat rasa malas pastu lupa terus..hampir-hampir akak lupa password nak masuk blog nih kan..

jap akak tarik napas dulu pastu akak jenguk blog edan dia dah update dah heheheh..

so hari kedua snorkeling nih setelah kami gembar gemburkan keindahan alam ciptaan tuhan makan all boys decide nak join snorkeling kali nih.. kami siap tokok tambah banyak minah salleh pakai bikini..so dorang pun joint lah.. tapi tempat kami pegi kali nih beza ngan tempat semalam yang ada jerung tu dan ada penyu..ngeh-ngeh-ngeh.. kali nih cuma tgk ikan jer...

We all singgah kat light house dan ikan yang paling besar we al nampak ialah jimah..siap buat dive dari light house lagi..so akak malas nak citer panjang tgk jer lah gambar yek

Macam swimming pool besar kan...sungguh jernih dan menawan hati...sungguh tenang di sini

Antara gambar dalam air yang telah di capture oleh edan.. tapi tak banyak sebab bateri dah abis dan charger tak ada lak tu..kalau tidak sure banyak we all posing dalam air..

Sunggu dalam air kat sini....kadang2 sejuk..kadang2 panas..ker ada orang kencing pastu air dia mengalir kat we all.. tak lah sebenarnya kalau air dia kalau rasa sejuk tu maksudnya arus tengah kuat lah tu...

Kat sini akak lupa nama tempat dia tapi air yang mengalir tu adalah air tawar dari bukit.. konon nya lah kalau ikut kata orang tempatan tu kalau nak cepat dapat jodoh tu kena mandi 40 gayung dan kalau dah kawin tu nak nampak jelita dan awet muda pun sama...

Akak tak amik pot sangat sebab akak memang awet muda kan.. tapi rupa2 nya dalam diam2 ada jugak yang teringin nak cepat dapat jodoh..beria2 dalam senya gayung jugak nak bagi cukup 40 kali..hahahah cuba teka siapakan gerangan anak dara tersebut...

salah satu pulau lagi yang we all singgah... kat sini kalau nak berenang kena pakai life jacket gak sebab banyak coral..kalau terpijak mati lak coral tu..sayang kann.. so nak mengelakkan kaki luka dan terpijak coral so langkah selamat pakai jer lah life jacket...

banyak lagi gambar sebenarnya tapi sebab malas sangat nak letak banyak2..kali nih scan lak kena tanam dalam pasir... yang lain tolong tengok...kalau nak tgk detai gi lahtgk blog kedamaian-hati.com yek...

No comments: