02 July 2010

PULAU PERHENTIAN PART 6-FINAL

Akhirnya berkat kegigihan setelah muntah darah dapat gak nak habiskan posting nih ..actually banyak citer tapi main short cut lah.. dah malas nak story lagi..tengok member lain semua dah tamat citer pasal nih.. so jadikan citer hari ketiga we all decide nak gerak awal..mula2 nak amik boat balik ke Besut pukul 12.00 tapi last minutes tukar naik pukul 8.00 sebab tengok cuaca dah tak berapa baik takut petang nanti lagi teruk..

Lepas breakfast semua siap letak barang kat boat.. hari dah mula hujan rintik.. tak sangka lak tengah perjalanan hujan teramat lebat..we all naik dua boat berlumba2 nak sampai ke darat.. tetiba boat yang satu lagi mula slow dan berhenti kat tengah laut..naper yek..akak dah basah lenjun nih.. kena tukar baju kat darat nanti..sejuk masya-Allah jangan citer laa...

Sampai kat Jetty nak tahu kenapa boat satu lagi berhenti? sebabnya kan kan ada satu kerusi yang di duduki oleh dua anak gajah jumbo patah.. kah..kah..kah.. edan ngan jimah laa.. akak punyalah gelak sambil nak terkencing dengar citer dema.. dah tahu berat lebih kurang saiz boat jangan lah duduk sebelah menyebelahkan..nak juga duduk berdua compare isi badan masing2..hehehehe
Mula2 we all stop kat haipeng..alas perut..yer lah kan tadi bertolak awal pagi nak sampai kan ke kemaman nih pun dan makan masa 3 jam perut dah start lapar balik.. so minum kopi dan roti sikit kat sini..dah remind jangan makan banyak sebab kita nak stop kat aziz satar..sampai kat sini makanan banyak dah habis.. so belasah sata dan otak2 jerlah..sambil meluruskan badan yang dah mula start sengal2 nih...

Bagi sesiapa yang tak biasa makan masakan terengganu.. ni lah rupa satar yek.. buat daripada ikan dan ada cili padi skit..memang sedap... banyak juga kita orang bedal.. tapau bawak balik tuk mak pun ada kan Hasbul?..heheheheh
Masing2 muka dah nampak kaler hitam...dah jadi macam orang laut dah.. jimah masih tak dapat terima hakikat dia kena balik ke darat.. dia dah mintak kerja kat pulau perhentian tu tau.. orang sanggup bagi dia kerja tapi bab makan tu tak ada orang yang sanggup tanggung..Abg Maggie ada lah..hehehehehe dia tak mooooooo....

Giler tan kaler kulit masing2 ..berapa lama kah nak kena rendam dalam air susu..hehehe tak pun tak putih2 dah..

Gambar kenangan bersama ahli kali ini.. akak sungguh happy masa nih..dan hopefully kita boleh gather lagi ke pulau yang lain....dan nampaknya ahli2 semakin ramai dari tahun lepas punya event...stay tune guys....

2 comments:

Razanah said...

Best baca blog sis ni. Peneceritaan bersahaja, ayat2 kelakar tu tak menahan lagi2 bab kerusi patah tu. Terkekeh2 sy gelak

Yus said...

Thank you... nih dah tua malas lak nak cerita satu trip ke krabi nih.. nanti akak citer kalau rajin yek..