09 July 2010

REORGANISED TOP KITCHEN CABINET

kalau hari Ahad tak berjalan kemana2 mulalah otak akak ligat nak buat apa lah kat rumah yang sekangkang kera nih.. hehehehe apa lagi akak suruh Addy buat something tuk akak.. memandangkan laaaaaaama dah akak tak menyusun kabinet kat dapur tu so mesti banyak benda yang bercampur aduk dan tak tersusun.. so akak suruh Addy bukak pinti cabinet dia supaya senang akak nak punggah..

Akak memang tak boleh tgk orang tua tu dok rilek jer.. mesti nak nyusahkan dia sama.. ala mintak tolong cabut pintu kabinet jer yang lain2 akak buat...

Haaa selepas di susun semua benda.. since akak nih tak lah berapa tinggi cuma 160cm jer dan cabinet tu tinggi jenuh jugak naik turun atas stool.. setelah di selongkar banyak rupanya stok makanan yang dah expired.. ada tu yang belum bukak pun.. sebab dia tak tersusun atau berada kat paras 3 so memang tak perasan.. berbakul2 barang kena buang.. benda yang tak perlu pun ada juga yang simpan.. ada juga stok benda melebihi dari yang sepatutnya...

tengok tu..tepung goreng ayam akak sampai 3 kotak.. macam bukak kedai ayam goreng lak.. tu lah kalau beli benda tak tgk stock dulu....
rempah ratus dan sos kena letak kat aras satu sebab selalu guna.. yang bekas kecil rempah ratus dah letak sebelah dapur..cuma tuk refill jer yang dalam kabinet nih.. nampak tak herbalife tu..? itu cuma hiasan oleh akak nih yang ala2 malas nak diet..heheheh banyak giler lagi tak habis nih.. membazir betul lah...
Orang nak cawan coke dari Mc Donal akak pun nak jugak..rela order ice cream tu juga as add on semata2 nak cawan tu..padahal bukan makan pun ice cream tu..anak akak si alli pun tak gemar ice cream tu.. tapi tak per akak dapat cawan...dan tempatnya di paras tiga cabinet.. sah2 memang tak pakai lah jawabnya.. hehehehehe stock mee segera wajib ada.. sebab akak tidur tersangat lewat.. so dalam kul 2 atau 3 pagi sure lapar kan.. senang jer letak air panas macam kat hostel biasa buat tu...penat juga yek menyusun barang nih..lepas nih nak selongkar apa pulak yek.....

buat beberapa hari akak nak biarkan cabinet ini tanpa pintu supaya senang akak nak familiar kan tempat barang2 nih... tak ada lah akak terbukak tutup pintu nak cari barang.. sekarang akak masuk dapur dah macam kedai seven eleven..macam2 adooooo...

2 comments:

Fizah said...

wahhh suka entri2 organizing camni... =)

Yus said...

hai fizah

ini posting lama.. sekarang??? sendiri mau ingat hahahaha.. nak kena buat organising balik kekekekeekeke