02 July 2010

SIGNING OFF

Yup lama dah akak nak cakap..sebenarnya akak dah tak kerja kat opis akak kat hujung dunia tu... banyak sangat politik...akak resign bulan April 2010..banyak kenangan manis bersama kawan-kawan di blt.. satu ketika dulu semua gembira melakukan kerja masing2 tanpa fikiran berserabut nak fikir hal2 yang tak berfaedah.. tak kisah kalau diberi tugas yang lebih dan balik kerja sampai lewat semata-mata nak siapkan kerja.. masa tu hati semua gembira dengan kerja masing2 dan pembahagian tugas...tidak berkira dalam menjalankan tanggungjawab yang di amanahkan..

Lama kelamaan setelah bertukar dengan management baru semua jadi hambar.. kebebasan berkawan telah disekat.. kehidupan peribadi dicampuri.. politik semakin menjadi2..hasad dengki makin membuak2...kaki kipas bermaharajalela bagi menyelamatkan diri masing-masing..dan banyak perkara yang terjadi *sigh*.. tukang batu api pun banyak... ker orang yang sama?

Tapi itulah hakikat kalau kita bekerja di syarikat melayu 100%.. cakap banyak kerja tak jalan..asyik nak cari kesalahan orang..kesalahan sendiri tak nampak... one by one my beloved friend dan orang yang bertungkus lumus dengan syarikat resign.. so setelah akak congak dan kira sendiri tak berbaloi kalau kerja di sana lagi sedangkan hati terasa amat tertekan.. nanti kalau di teruskan lagi dapat penyakit darah tinggi pulak.. so langkah terbaik bagi semua pihak ..akak resign..

Yang paling berat masa akak resign adalah meninggalkan kawan2 yang akak anggap macam saudara sendiri.. susah senang, tawa gembira bersama...itu yang paling akak kenang..

Sekarang akak memang teramat gembira dan bersyukur dengan kehidupan sekarang.. jauh lebih baik..hati semakin gembira.. dan kami masih berkawan.. orang kata kawan tanpa sempadan.... but i really miss you all....tapi hidup perlu di teruskan....semoga kawan2 akak akan dapat mengharungi hidup yang lebih cemerlang dan sempurna....chaiyooookkkkk

6 comments:

edan montel said...

ni apa belog color hijau nih... kedamaian ati je buleh... tak kira.. tukar... tukarrrrr.... heheheh

Yus said...

hahahah..ada bayar copy right ker...? aku tengah damai sekarang nih.. ko tu kena tukar tema sekarang nih ko tengah jiwa kacau kan..hehehehehe.. tak ira aku pakai hijau nih sampai aku jemu...

Anonymous said...

A'kum. Saya pun tahu sangat perangai si anak Cina, Redza tu. Ramai orang tempat kerja lama dia resign sebab dia. Terlalu ambitious dan kaki bodek sehinga promotion dia mecicit cicit ke atas.

Yus said...

anon: saya tak boleh komen pasal company dia dulu..saya tak kenal dia.. saya tak ada masalah ngan dia masa mula2 dulu but.. since satu tragedy.. i terus hate dia.. dia tak boleh salahkan orang hate dia sebab hak masing2...for now i can say loudly..I hate him a lot....selalu syak wasangka.. i'm happy now with my new boss even my new boss is more powerful than him...but he never berlagak menghina orang sesuka hati..

Mama Qiestina said...

yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuu kak yus update gak umah bersawang niii :D

huhu panas panasssssss lagiii kat sini.yat pon bertahan jeee dulu ni before buat keputusan drastik cam sahabat.

sedey sangat sahabat dah takde.sobs sobss.

Yus said...

yat: maklumlah rumahtinggal sure bersawang.. now i came back.. lebih ganas dari dulu..hehehe

Selagi boleh bertahan sabar jer...orang lain pun sama macam yat tapi maybe dorang ada tanggungjawab yang lebih.. untuk keluarga.. kerja tu satu ibadah

tapi kan kalau kerja tak ikhlas macam mana yek...hehehehe sabar yek.. doa kan kejayaan kawan2 kita yang telah keluar semoga bertambah berjaya dan jadi somebody yang kita proud to say..s/he is my friend...chill beb