13 July 2010

TERIMA KASIH DAUN KELADI

Hari Jumaat baru baru nih akak di jemput oleh kawan kawan ex office mate nak makan besar.. Waa kalau kurang tapak tangan stadiun Johannesburg akak tadahkan.... tapi akak boleh lupa lak nak bawak kamera.. ciss.. event penting macam nih kena tau.. lagi pun makan nih sempena nak celebrate sesuatu.. perlu akak mentioned tak nama orang yang belanja tu.. tapi akak takut dia marah sebab dia tak jemput ramai2..cuma geng meja bulat..opsssss..heheheheh

Mula mula plan nak pergi makan kat Mohd Chan Abdullah Bangi tapi kedai tu tutup lak hari Jumaat..so makan kat Village View bangi.. makan tak hengat.. giler sampai penuh meja sampai tak nampak meja order makanan.. kalau boleh semua nak order yang paling mahal..akak makan sikit jer.. Edan dan Jimah makan banyak..matilah still tak mo ngaku.. pastu dorang lak beria cakap akak dah kurus supaya akak terpengaruh nak kena makan banyak.. Nasib baik akak jumpa dorang sebulan sekali (ke dua minggu sekali?) kalau tidak sure akak jadi kek bentat yang berjaya..

Member yang joint malam nih Rini, Ori, Jimah, Edan, Shah, Mior, Akak, Lias.. so cuba teka siapa yang belanja yek...? dah tahu?.. Senyap sajer sudahhhh..

Since akak tak publish gambar makanan yang penuh meja sampai tak ada ruang nak letak air tu akak publish gambar resit yang telah dibayar oleh seseorang...

Eh mana datang sate nih.. we al tak order pun sate nih.. ker edan ngan jimah makan senyap2 tak bagi tau we all.. tak boleh jadi ..gi complaint....rugi ooo tujuh ringgit gak tu...

heheheh..sekali dah gi complain dia kata dia silap..ingatkan dapat balik RM7 ringgit tapi kena tambah lagi RM3 ringgit..hahahaha.. tu lah senyap jer...instead of nasi dia gi letak sate..tapi berbaloi makanan semua habis licin sampai kalau nak basuh pun just lap ngan tisu pun boleh..

Lepas tu we all plan last minutes nak berkaraoke .. Rini tak joint sebab dia nak pergi umrah esoknyer...tak kan dia nak nyanyi lagu nasyid kan or just duduk tegak tengok we all bergembira.. lagi pun flight dia awal pagi Sabtu tu. dan Ori kena hantar dia ke Airport.. Kalau we all sah2 balik kul 4 pagi kan... Ery joint kat Redbox IOI mall...

Dan seperti biasa makan dan nyanyi lagi sampai lah orang nak tutup kedai.. akak sampai rumah pun dah awal pagi.. tak boleh tidor lah pulak maybe sebab over dozed gula kot..hehehehe... Hari Sabtu pun ada banyak rancangan nak kena buat..so kena cergas

4 comments:

Liza said...

village view mmg best, one of our faveret place

Yus said...

owh liza memang duduk kat area situ ker..actually makanan dia memang sedap dan affordable lah kan.. sampai penuh meja tu food..

edan rashid said...

cesss... jug air kosong pun nak kira... hampeh...

Yus said...

ko tak tgk lagi sambal belacan pun dia charge.. cuba tgk kat open food..RM1.00.. tapi end up sambal belacan tu tak makan pun kan...