03 July 2010

ZOO KEMAMAN

Uols pernah pergi ke Mini Zoo Kemaman tak? sejak ada anak kecik nih akak ngan husband suka benor nak jelajah semua zoo yang ada kat malaysia nih.. ni first time akak jejak kaki ke sini berpandukan sistem GPS..sampai jugak..walaupun hari panas terik...

Pintu masuk mini Zoo Kemaman....
Kedatangan akak disambut oleh burung tiung nih...mula2 akak cari jugak saper lah bagi salam dan tanya dah makan ke belum..rupanya si empunya suara nih adalah seekor burung.. cakap dialek terengganu pulak tu..suka benar Alli dengar suara burung nih..mengekek2 dia gelak...
Sib baik ada kenderaan kat dalam zoo nih..akak memang tak larat nak jalan ngan cuaca panas lak tu.. tapi zoo nih tak banyak sangat haiwan.. mostly sangkar semua kosong.. gi vacation kah semua haiwan ituew...
Salah seekor ikan yang ada dalam akurium..Alli takut sebab besar.. yang lain ada sangkar ayam.. macam tak biasa tgk kan..banyak sangat ayam kat sini...
Zoo dia banyak kawasan berbukit..penat jugak lah..Addy lah kena dukung si budak kecik nih.. akak sakit kaki tau...
Gaya koboi yang tersesat dari Texas..heheheh siap bawak payung lagi.. overall akak tak berapa puas hati sebab tak banyak haiwan.. sangkar ada tapi haiwan dia ntah lari kemana tatau... sib baik bayar tiket masuk RM5 sajer...

No comments: