19 August 2010

AKTIVITI DI KAMPUNG

Kebiasaan di kampung akak memang tak ada buat apa2 pun..semua akak nak buat MIL tak kasi..dia sok akak dok rilek jer..betulll tak tipuuu...aktiviti yang paling best surfing internet kat bawah pokok kat luar rumah..berangin jer

Tapi lately nih ntah kenapa kat area Red Hill nih celcom asik dapat Edge..nak dapat 3G amatlah susah.. tak macam dua tahun lepas memang lajuu ..seronok surf kat kampung.. tu yang menunggu loading site berjanggut tunggu..
Kalau kat kampung nih terpaksa lah akak menggunakan khidmat Mini akak nih.. screen kecik pun tak perlah..janji boleh surf...kalau bukan bulan ramadhan leh gak sambil2 tu makan goreng pisang ker...minum air sirap ker.. nih melangut lah tengok site yang amat lembab nak surf.. Maxis Addy pun tak leh pegi mana .. menyampah tul lah.. kenapa yek? whyyyyyy?

Setelah bosan dengan tahap siput yang amat lembab nih sampai tak leh nak display site pun ada asyik prompt kan serverd stop responding..terlalu slow lah tu.. akak joint anak akak kejar ayam.. hehehe susah gak yek kejar ayam nih.. tapi akak suka kejar anak ayam pastu mak ayam tu akak kejar akak balik..akak ngan Alli macam ribut larii.. heheheh penat.. sure jiran tetangga tercengang tengok Menantu mak mertua akak yang sorang nih macam orang gilerrr..hehehe

2 comments:

zuan raz said...

pasang aje streamyx kat rumah MIL tu haaa.. ajor MIL cara2 berblogging dgn fb..

Yus said...

Wan tak mo nanti jadi macam iklan kepada Khairuddin tu.. dah lah emak ku menjadi friend list kat fb...kena behave hehehehe