05 August 2010

BANCI PENDUDUK DAN PERUMAHAN 2010

Korang ada dapat borang banci nih tak? rasanyer nih first time akak kena isi semenjak akak wujud kat dunia nih.. nak kata akak tak ada rumah dah 11 tahun akak beli rumah sendiri.. tapi tak per layan kan jer..

Dorang sangkut jer borang nih kat grill pintu rumah akak nih.. akak tak ada kat rumah.. hari Ahad mana da orang lepak kat rumah kan.. adalah pukul 4 petang... kalau hari kerja lagi tak ada orang jugak..susah jadi dema nih...bila agaknyer masa yang sesuai nak bagi personally borang ini kat penghuni kan...siap tinggal surat pesanan untuk amik balik borang nih pada hari tertentu.. kalau tak dapat gak nak bagi dema nih...suh tepon bila free.. tapi ada kawan akak citer..dorang punya pembanci yang isi..buta hurufkah kawan akak tu...? tapi memang ada section boleh membaca ke tidak..kalau dorang datang lagi dan akak tak siapisi borang nih lagi ..akak ngaku jer lah akak buta hurup..heheheh

ada dua salinan borang nak kena isi.. kena isi dengan pen mata bulat kaler hitam.. tak leh padam ngan liquid paper atau eraser.. kena slash jer.. kena berhati2 isi borang nih yek..macam nak isi borang tax return... tapi kan dia ada tanya pendapatan seisi rumah..kena isi dengan jujur ker or boleh main tipu2 nih.. siap tanya ada peti ais, micorwave, mesin basuh, PDA@Ipod, Astro, Aircond, TV, Internet, henpon, komputer, Laptop, Radio.. semua akak tanda ada tapi kan pendapatan akak kecik jer..camner yek..hehehehe..siap tanya tu kereta ada berapa buah...akak nak letak akak ada beskal jer.. akak tak mampu sebab kerajaan tak wujudkan peluang pekerjaan dengan gaji yang tinggi kepada rakyat Malaysia..Boleh?????

Nasib baik multipurpose printer cum scanner cum photocopier cum fax nih banyak membantu.. akak buat copy dulu pastu baru boleh isi dengan tenang. .kalau salah pun tak risau.. tak pun akak fax kan kepada kawan2 yang boleh tolong isi tuk akak kan..

No comments: