17 August 2010

DETIK PULANG KE KAMPUNG

Minggu lepas akak balik ke rumah MIL di Red Hill.. Lepas berbuka..kemas dapur dan sebagainya..terus bertolak sebab akak dan prepared beg baju semua selepas sahur.. konon nak bertolak awal lah hari jumaat tu.. kul 8.30 juga bertolak..

Kebetulan hujan sepanjang jalan ke Utara..walaupun masuk hiway tapi jalan jem macam nak balik cuti raya dah.. dengan accident banyak...penat akak tau..eh Addy lah yang penat nak kena drive slow..kejap2 break.. pastu lori dan bas kemain melampau kat jalan raya.. yer lah jalan raya kita nih bukannya besar..dua lane jer...tapii kalau dah lori lane kiri dan bas lane kanan bersusun lah kereta sepanjang perjalanan.. kenderaan berat nih bukan reti nak bertimbang rasa.. main sedap jer tetiba nak potong..nak masuk lane laju.. mentang2 lah dia besar memanjang jer lah kena beralah..

Akak seboleh2 tak mau tidor sebab addy pun mengantuk..memang kalau lepas bukak puasa badan sure rasa letih dan ngantuk jer.. stop kat Tapah kasi segar sikit minum kopi.. anak akak Ali sepanjang perjalan dia tidor...kereta banyak maybe gak sebab minggu pertama puasa..masing2 nak balik berbuka kat kampung halaman.. tapi tahun nih turn akak beraya kat rumah akak..heheheh..seronoknyer.....Adik lelaki akak pun beraya kat rumah mak akak kat sini.. meriah lah kali nih yek..kan best kalau ada keretapi laju terus sampai ke depan rumah MIL akak kat Red hill...sedap sikit kan...

No comments: