23 August 2010

DI MANA-MANA PUN BOLEH TIDOR

Akak suka naik motor..selalunya tiga beranak nih memang suka berjalan naik motor..lebih2 lagi kalau tempat yang nak kita pegi tu sesak sangant dan parking pun limited kalau dekat2 ngan kedai.. yang best naik motor nih boleh singgah betul2 depan kedai...kalau hujan tu memang dah ada spare baju hujan tapi kalau panas tu tanggung sendiri lah..
Anak akak pulak kalau naik motor jer mula2 macam happy pastu leh berangan jadi burung lah...pastu dia nyanyi lah..pastu tetiba macam bateri dah habis..laaa tertidor rupanya.. memang lah dia nih..mana2 pun leh tidor..orang heran gak kenapa akak ada kereta tak berpakai masih nak naik motor .. jawapan nyer senang..akak tak suka jem..heheheh dan buang masa kat jalan raya,,selalunya short distance jer pakai motor nih..kalau jauh tu kena lah naik kete...

punya nyeyak dia tidor.. sikit pun tak heran ngan panas dan bunyi kereta bising2.. tapi still nak pakai helmet tu.. menangis kalau tak bagi pakai...
baik dia nyer lentok...tak per kecik2 kena ajar jugak susah..jangan pikir senang jer... lagi satu kalau naik motor akak tak dapat nak shopping banyak...Addy suka lah.. tapi hari tu lepas jugak beli benda kat ikea walaupun naik motor.. tetap kan.. dasar mata keranjang.. tu pun ada juga benda besar nak ambik tapi tetiba teringat akak naik motor.. letak balik laa

2 comments:

Liza said...

masa liza baru kawin takde anak lagik, balik batu pahat pun naik motor, and mmg sah ler liza tidur atas motor...

Yus said...

Yus pun masa tak ada anak record pegi dari KL ke Temerloh.. masuk jer karak hujan selebat-lebatnyer.. tapi boleh gak tidor kat belakang.. masa tu naik scooter Comel passanger pun leh tengok jalan depan sebab tinggi kat belakang tu..hehehe