26 August 2010

IFTAR DI ARL POWER BOWL ALAMANDA

Sebabnyer semalam tu akak berbuka puasa ngan kawan2 ex office so hari nih akak ajak lah addy berbuka di area cyberjaya.. teringin nak makan kat Saba' tu.. tapi last minutes lak nak pegi Alamanda nak cari barang sikit..alang2 tu kan berbuka kat alamanda jer lah.. dah malas nak bawak kereta dah pukul 6.30petang nih..

Buffet kali nih kat ARL Power Bowl kat level g floor tu.. murah jer dia nyer set buffet per pax cuma RM30 ringgi jer.. dan kanak2 bawah 6 tahun percuma okey... kalau nak berjemaah tarawikh pun ada ustaz jemputan dema..
Food dia pun banyak juga dan menarik.. tapi tak ada kambing golek lah.. akak bukan makan kambing pun kan.. so akak tak kisah.. lagipun perut akak mana leh nak makan banyak2 dah sekarng nih.. cepat benor kenyang nyer...

Masa nih baru kul 6.45petang..akak memula ala2 malu2 nak ambil makanan sebab semua orang dok dudk jer lagi kat table memasing.. tapi akak cakap kat dema akak nak suap anak akak dulu..kang akak buka puasa dia tak kaco lah.. dorang bagi jer..cepat2 dorang gi letak nasi putih yang tengah panas tu.. sedapnyer bau...

banyak giler allli makan.. ikan bakar seketul dan ayam masa BBQ.. bertambah2 macam orang puasa lak dia.. banyak lauk yang pedas2 kat sini so akak tak berani nak amik kalau ada warna2 merah tu ..Alli nih bukan makan pedas pun..kaler merah pun takut jer..

Ni addy nyer pinggan pertama.. ada lagi pinggan lauk lain dia amik..sampai penuh meja katakan..

Nih akak nyer dia tolong amik kan masa akak suap anak akak makan tadi..punyalah banyak nasi putih dia amik.. senak perut akak nak menghabiskan..

Yang ini second plate Addy.. konon nak makan pasta lah.. akak tak larat nak makan dah..cuma mintak sikit dari dia jer.. perut teramat kenyang dah..

Owh sebelum waktu berbuka tu we all buang masa bermain bowling dulu..sebenarnya anak akak Alli nih beria nak main bowling.. kesian kat dia..dok tengok orang jer..kali nih sebab tak ramai orang so we all main satu game jer.. tapi kebanyakan semua Alli yang baling.. lantaklah masuk longkang pon..bukan nak main beria pun..

2 comments:

Liza said...

Rm30 harga tu boleh tahan kan? nak try tapi mcm malas nak pegi alamanda bula puasa nie

Yus said...

kira nih macam paling murah lah boleh dapat kot..sekarang nih banyak yang harga melampau sampai RM80-120.. tak mampu tau.. makan bukan banyak pun konon nak diet kan..hehehe..gi lah jalan alamanda walaupun dia nyer tempat bukan shopping heaven...