25 August 2010

IFTAR MUDA-MUDI 2010

Opss akak terasa malas nak update citer tapi akak gagah jugak lah.. sebab utamanya akak tak ada gambar.. sebab akak sibuk meninjau makanan dan bergambar.. giler riuh kalau jumpa geng akak kat Putrajaya.. walaupun masa we all berbuka hari tu tak ramai sangat crowd tapi meja we all memang happening.. macam satu bas sekolah..

Seperti tahun lepas akak berbuka di Taman Equestrian Putrajaya di Precint 5, tempat dia isolated sikit dan tenang jer dengan kemudahan surau yang besar dan ada solat tarawikh berjemaah.. nama cafe dia Mangiamol Cafe.. dan Rate dia pada tahun nih RM45.00 tahun lepas murah jer...

Gambar semua akak cilok dario Ajonz dan Yat.. dorang ada camera besar gabak..akak ada kamera kecik sekecik saiz badan akak jer..kan akak nih saiz "S"

First kita tengok lauk2 dia..

bermacam juadah pilihan..segar mata memandang

Kat kawasan gerai luar dewan.. ada kambing

Bahagian ulam-ulaman dan sayur-sayuran.. akak karnivor akak tak sentuh pun sayur-sayuran..

Jimah and kambeng.. sila pilih mana satu yang berkenaan.. btw yang belah kiri tu kambeng.. yang belah kanan tu Jimah.. dua-dua masih single..

kerusi edan.. akak nak citer pasal edan nih.. matilah akak nak mengumpat dia.. maklumlah saiz dia kecik dari akak so dia kena pakai kerusi special.. sebab kalau kerusi biasa setiap kali dia bangun sure kerusi tu melekat kat vontot dia.. tak pun tak muat nak letak vintot..errr..macam tu lah.. tapi yang pasti memang pasal vontot dia yang mampan tu...

kerusi jimah.. nasib baik dia nyer saiz muat2.. tapi tu lah nampak goyang juga kerusi yu .. tapi yer lah.. dia buat2 muat jer walaupun kalau dah duduk dia tak bangun dah.. asyik pesan kat orang jer.. apa maknanyer yek?
masa baru sampai nih.. cute kan.. umpama bangunan parlimen dan pejabat pos besar malaysia..

Qiestina dan Lias. manja betul kan ngan Mammu nih.. pandai Mammu jaga baby. tak lama lagi dah Nadia nih... En akak sebut Nadia ker? opsss.. dah ada awek rupanya..

Girls bersama collection makanan untuk first round ada ber round-round lagi tau.. matilah bulat air kerana pembentung ..bulat manusia kerana makanan..huihhhh...Akak suka gambar akak ngan Jimah nih..sebab akak nampak kurus...teknik bergambar jangan duduk kat kedapn.. kalau boleh lindung badan kat belakang orang..hehehehe

Nih kat kawasan orang main polo.. tak ada kuda nak posing.. akak suka gambar nih..

Ala-ala model lak.. muka sembab kerana banyak tidor..hehehe korang banyak kerja kan...

Akak suka juga gambar nih.. nak buat frame lah..

Adik kesayangan Hamba...Lias nih baik orangnyer..korang jangan tengok kat luar lah.. kalau kat luar rupa macam kaki pukul... tapi jiwa dia baik... tak caya get to know him first...

Beria akak bercerita ngan Shah nih..sampai nak tersembul bijik mata.. rupa2 nya Shah tak paham apa2 pun sebab dia tengah demam.. akak citer ngan bayang Shah jer kot..

Doa sebelum berbuka..Nak nangis akak tunggu okey.. lambat betul rasanya.. maybe sebab akak terlalu dahaga sebab akak berlari seperti kuda di kandang kuda tadi..huhuhu

4 comments:

Mama Qiestina said...

heheheheheh terkantoi sebut nadia di situuu :D

mammu oh mamu cepatlaaa ajaka nadia kawen bole kita gather2 buka posa ngan bby pulak.ehehe.

kak yus mmg terbaekklaa.lenkali bulee kite makan smpi pecah perott lagiii..

Yus said...

Yat ada lagi satu tempat murah.. kat ARL Bowling Alamanda per pax RM30 jer..makanan pun sedap dan banyak tapi tak ada kambeng golek jer.. boleh jer nak suruh jimah berholek kat sana..heheheh

rinzzzz said...

la.. apesal tak info awal².. kat ctu mmg food die not bad.. aduyaii bior beno nak jimah bergolek??? kalo kat ctu.. harus selepas tu.. berjemaah kat 'tingkat 1' belah ujung² tu kan.. dah lame x berkunjung ke ctu huhu

Yus said...

tak plan pun nak pegi sana rini.. tapi kalau inform pun komer dah masyukk ker? ..kalau tak masyuk lagi alamat kita dengar jer suara orang berjemaah kat tingkat satu tu jer kan..hehehe