18 August 2010

MEET MR GOLF...

Gigih tau selepas berbuka puasa kat kampung malam tu we all merayap..mana lagi ke kalau tak ke tempat port biasa..ke Padang Rengas Kuala Kansar.. tak ada lah awal sangat gi sana.. dalam kul 9.30 malam baru gerak dari Red hill..anak akak memang dah manja ngan Nenek dia.. so dia tak mo ikut..hehehe senang sikit akak nak ber hu ha hu ha..

Tujuan kali nih nak tengok cik merah a.k.a Mr Golf kawan akak yang baru.. selamat menyertai keluarga baru anda di Rengas Field yek.. jangan risau tuan Mr Golf nih memang raaaaajin sangat menjaga kereta..kalau boleh biar Mr Golf yang mandi hari2 tuan dia tak payah pun tak per..kalau nasib baik..tiap2 tahun tukar kaler.. tayar ngan sport rim tu tok sah nak citer lah.. tak haus lagi bunga dah ada spare hok baru punya...

Kann..baru seminggu dalam jagaan dah dapat sound system baru.. ngan speaker boss?..Ntah.. tapi memang gempak lah sound dia.. 1st impression akak...kenapa kete nih kecik sangat.. kan dulu pakai BMW lagi besar.. tuan dia kata tak cuba tak tahu...
Addy tengah try nak drive..kebiasaan kalau hari hujan nih.. Tuan kereta tak akan keluar kan kereta dia dari garaj.. tapi demi kawan dari jauh nih..sanggup dia nak bawak test ke banda kuala kangsar.. fuh..best gilerr.ngan turbo dia.. siap melekat kat atas kerusi..lajuuuu... berdesup.. pastu akak agak seram.. tapi tuan dia kata ada 12 air bag dalam kete nih..hehehehehe legaaa...

So we all lepak makan supper kat Restorant Benteng kuala Kangsar.. masa pergi Addy bawak.. akak seram lah sebab kete nih memang senang sangat gi laju.. Addy nih bukan biasa bawak kete laju2 dah lah tu hak orang pulak..berapa kali akak jerit suh slow sikit...

Ini lah tuan punya kete a.k.a Datuk K a.k.a Ini Kimi Taw....masa sampai kedai nih malu nak turun sebab semua orang pandang sebab bunyi ekzoz kete pun dah kuat..ramai lak orang lepak kat sini..tapi buat selamba jer...
Owh tuan director kita pun joint.. kebetulan dia pun bercuti dan lepak sekali lah.. pesanan tuan director Shidee..kat luar nih aku tak suka sembang pasal business.. cukup2 lah kat office jer...kalau ada apa2 datang office...hehehe so korang yang nak projek atau pinjaman kerajaan sila buat appointment masa waktu pejabat yek.. cepat ko naik pangkat yek sekarnag dah state director..bagusss...

Lama gak lepak..dalam kul 1 baru we all gerak balik Red Hill..sahur nanti MIL masak..remember akak kan menantu tunggal..MIL sayang heheheheeh

No comments: