24 August 2010

PASAR RAMADHAN PANDAN DALAM

setiap petang bulan Ramadhan nih gigih tau akak berjalan mencari Pasar Ramadhan.. nak2 pulak Addy work from home..kul 5.00 dah tercongok dah anak beranak kat Pasar Ramadhan.. setiap hari we all pergi pasar ramadhan yang berlainan kata area KL dan ampang nih..

Kali nih Pasar Ramdhan Pandan Dalam.. gerai dia tak banyak sangat tapi orang tersangat ramai..nak tgk lauk pun susah apa lagi nak membeli.. kiri kanan orang berjual dalam khemah sempit sangat laluan pembeli nih..
Seperti biasa Alli memang tempat dia di atas bahu Papa dia.. kalau dukung macam biasa memang berat dia nih..kalau lepaskan pulak nanti kena pijak
Kat bahagian luar ada orang jual barang hiasan rumah...ada orang nak beli ker? mesti ada kan..
Tujuan akak nak cari popiah basah..sekali jumpa lak ngan Hanapi nih.. wah dia meniaga Ayam roasted madu.. ada popiah basah sekali.. akak beli kat dia air kendondong ngan popiah.. dia bagi lebih kuih tu dan dia bg free bubur lambuk..best..best.. korang bagi lah sokongan pada kawan kita nih yek.. murah rezeki dia..boleh kawen cepat kan..

Macam2 juadah ada..nasib baik akak tak rambang sangat mata nih..sekarang nih tak macam muda belia dulu..apa ada depan mata semua nak.. sekarang nih dah perkara biasa dah.. tak der lah lapar sangat..cuma dahaga jer..tapi still leh tahan.. okey nak melawat kawasan lain pulak lepas nih..bye

No comments: