13 August 2010

PASAR RAMADHAN TAMAN NIRWANA

Konon hari pertama nak masak2 juadah berbuka.. tetapi bila hari dah petang rasa macam tak ada energy nak masak.. nak masuk dapur sikit punya malas.. merasalah akak ajak Addy gi round Pasar Ramdhan kat Taman Nirwana.. ingat kan tak ada orang sangat..maklumlah mesti ramai nak masak sendiri untuk keluarga kan.. nak2 baru hari pertama.. sekali.......

Ramainya orang.. adehhhh.. sebab akak pukul 6 baru nak round..banyak lauk dah abis.. tapi kalau pergi hari awal2 nih.. chances nak sakit perut tu kurang sikit sebab tak ada carried forward nyer food.. kalau hari hujan dan makanan tak laku sure dorang simpan nak meniaga esok hari.. tu yang buat perut tak tahan sikit...

Akak suka beli kuih .. kalau ada kuih india tu apa nama dia yek masalodeh? masalavadai? ntah.. tapi memang fav akak tu..kalau dia buat pedas lagi best...mrasa akak beli akak makan sorang ... Addy banyak beli kuih yang manis2 tepung pelita lah.. kuih ketayap lah.. kuij keria lah.. akak kureeeeeng sikit..

Tapi kalau nak selamat beli masakan yang dia masak time tu jugak..akak suka beli ikan bakar.. sebab sambil beratur akak ambil bau..hehehehe.. so akak cuma masak nasi jer.. lauk semua tapau.. tak larat weh siang malam nak masak.. akak nih wanita yang lemah...hehehe

Esok nak round Pasar Ramadhan mana lak yek?

No comments: