11 August 2010

SELAMAT BERSAHUR

Gigih tau akak bangun pagi first day berpuasa.. nak masak sahur katanya.. 4 pagi dah kelentung kelentang kat dapur.. laki akak dan alli punya sedap berdengkur.. kalau tak sahur kang lapar lak..

1st day nih akak masak simple2 jer.. 4.30 pagi dah boleh makan.. bukan susah pun.. menu hari nih akak masak daging masak kicap, sardin pedas dan telur dadar.. Air oren pepagi buta oke.. macam mat saleh lak.. walaupun masak dalam portion kecik tapi still cara kerja kena sama.. potong bawang.. tumbuk cili dan garlic.. adehh pagi2 badan akak dan bau minyak..hehehehe..

After dah siap masak.. baru greak Addy..sib baik Addy senang jer nak gerak..dia pun semangat nak sahur kot.. dia kuat makan..akak tak ..opssss.. dia yang lapar lebih kang.. kan..kan..kan...

Tak tahu lah kalau hari ke 15 still rajin nak masak lagi ke tidak.. ntah2 baru hari ke 7 dah not bother to bangun sahur kan.. tak per at least akak rajin hari pertama..

Sempena bulan puasa nih akak nak ucapkan selamat beramal dan kurang2 lah lawat web akak yang satu lagi tu yek..akak tampil berimej muslimah tau uols.. comel tak gambar akak yang baru nih.. kawan2 akak di putrajaya sila jangan muntah darah yek.. terimalah akak seadanya.. hehehe..kurangkan imiginasi anda dibulan puasa.. yang benar Maria Ozawa..opsss

4 comments:

Liza said...

bagus rasanyer ada anak berpuasa, baru lah ada smangat nak bangun sahur, kalau liza dgn MBH jer, mmg tak bangun ler jawabnyer

Yus said...

tu lah Liza..makan berdua jer.. kalau lepas nih rasa macam malas..sebelum tidor makan siap2 senang sikit..

rinzzz said...

mira ozawa pun reti posa ek huhu

Yus said...

maria ozawa nak jaga badan..nanti kena panggil maria ogawa sepanjang hayat..hehehehe