20 August 2010

SUDUT KREATIVITI ALLI

Selain main muzik..yang bunyi ntahapa2 dan sakit telinga akak tu..alli juga inat mewarna..sebelum nih punyalah banyak akak belik dia nyer kelengkapan mewarna macam colour pencil, crayon, tapi dia nih tak berapa pandai merwarna.. semua ala2 conteng jer.. tak pandai nak follow lukisan tu...

Sebab dia minat so akak beli kan dia set water colour...biar dia just colour kat atas kertas tu ikut dia nyer suka.. memang ralit betul dia.. akak boleh buat kerja lain tanpa ganguan dari Alli...tekun dia melukis tau.. senyap jer..macam professional..kaler tu dia pilih suruh akak letak kaler apa kat pallet dia tu..

Tengok aksi dia mencampur kaler.. macam bagus jer...
Ala2 macam lukisan abstrak lak.. tapi yang pasti dia tak suka tangan dia kotor .. cepat2 dia cari tisu or air..
Dah semakin berkembang lukisan dia.. dah hanpir penuh drawing paper tu.. siap bentuk bulat2 dia buat...
Akhir sekali sebab dia tak tahan kaler tu asyik kena kat tangan dia..terus dia alas berus tu ngan tisu.. macam2 lah dia nih..penggeli sangat. akak kata tak kisahlah kena tangan nanti dah habis lukis kita basuh.. dia tak mo dia nak balut gak berus lukisan tu ngan tisu..apa2 jer lah alli...

1 comment:

rinottttttt said...

dah siap lukisan tu leh pamer kat balai seni lukis negara tu