08 September 2010

ALLI DEMAM..KESIAN DIA..

Balik dari Iftar dari Marriot Putrajaya.. dua beranak tu tak ada kat rumah.. tapi dalam 10 minit Addy dan Alli sampai..berbuka kat l;uar juga dorang nih.. tapi Alli lembik jer..Addy kata dia makan sikit jer patu dia nak tidor kat riba.. Addy kata dia muntah jugak.. Akak rasa badan dia panas...

Addy nak bawak dia ke Ampang Puteri since dah pukul 11 malam kan.. tapi akak cakap bawak clinik biasa sajer.. kalau tak baik juga esok baru gi Ampang Puteri..

Clinic biasa dia dah tutup lak..pergi clinik sebelah dia.. Doctor check dia demam dah panas.. pastu dia ada sikit athma attack.. Apap lagi doktor bagi dia ubat sumbat kat bontot..meraung dia.. lembik2 pun kuat jugak meraung nih.. pastu doctor bagi dia nebulizer..mula2 menangis.. tapi lepas tu dia leh macam nak lelap dah.. lemah sangat badan dia..sebelum gi clinic nih pun dia muntah lagi..


Masa nih dia dah mamai dah.. perut dia pun kosong..semua makanan dah keluar balik.. akak bagi dia minum air masak jer.. sebab minum susu memang lagi dia muntah..

sampai rumah dah segar sikit. macam raja dia nih..nak tengok cartoon walaupun dah pukul 1 pagi.. pastu request tukar2 channel lak.. ikut kan jer..

Esoknyer nak suruh dia makan ubat kena pakai upah.. dia nih memang takut dan susah nak makan ubat.. so bawak dia gi Tesco sebab dia nak makan Nasi Ayam..nak tahu dia pilih mainan apa?

V

V

V

V

V

V

V

V

Akak dah nak pitammm.. tapi dia nak jugak..Papa dia siap warning jangan main ngan Papa..main sorang2..tapi memang ralit dia main..hehehe

4 comments:

Liza said...

kesiannyer dia, hope he is feeling better

e.i.l.e.e.n said...

hahaha...lawak betoi la alli nih.gamaknya besar nnti nk jd chef kot?

Yus said...

Liza: dah active balik.. tapi still makan ubat kasi habis.. nak raya woooo..

Eileen: tu lah pasal.. tapi mainan satu tu jer dia rajin kemas balik lepas main.. apakah maksudnya ituew..!!!!!?

rinzzz said...

mmg berjiwa seni alli ni yer.. mak die ade gak la seni tu tp lebey kpd seni melalak hehe