07 September 2010

BONUS HARI RAYA



Akak tumpang seronok sebab adik2 akak dapat advance bonus hari raya.. macam tahun lepas both of my bro and sis dapat 6 month bonus.. dua2 dalam company automotive tapi lain syarikat lah.. satu ngan kereta tempatan dan satu lagi ngan kereta international.. sebelum raya sure dorang dapat Adv bonus.. tapi akak dengar adik pompuan akak maybe dapat 8 bulan bonus tahun nih? fuhhh.. akak nak mintak belajan lah untuk trip akak oversea bulan satu nanti.. kita main salji sama2 yek..

Adik lelaki akak nak belanja sate for iftar.. so akak decide bawak dorang ke Sate Station sebab kat situ suasana santai dan budak2 pun bebas berlari..dan tempat dia ada aircond.. maklumlah bawak budak kecik.. kalau makan sate kat samuri kang kejap2 kena check it out budak2 nih.. buat nya dorang nih berlari kat tempat kereta susah gak..we all amik bilik...boleh muat sepuluh orang satu bilik..cukuplah..Tengok budak2 tu.. time orang amik order dia pun nak mengorder jugak

Alli dah siap susun cawan.. nak tuang air.. tapi kan..memang meraka bertiga tersangat buas.. kejap2 jadi kucing..kejap jadi katak..kejap..terbaring jadi ular.. sian baby Irfan yang umur dalam 1 bulan setengah tu.. nak tidor pun tak boleh..

Adik pompuan akak dan mak akak..Adik tak nak belanja akak ker..Duit adv bonus tu nak buat apa?..akak cuma dapat duit raya jer.. tapi bagus orang yang tak dapat langsung kan..heheheh

Of course menu utama dia sate.. tapi akak beli tapau sate mengkasar dan kat sini akak order mee rebus.. sedapp.. tak sempat amik gambar sebab akak dah lapar sangat..

Lepas makan akak ngan addy cari dinding nak sandar.. kat surau ramai sangat orang tunggu turn sebab surau dia kecik jer.. tapi kalau balik ke rumah akak pun sempat sebab dekat jer rumah akak dengan Sate Station Pandan nih...

2 comments:

Anonymous said...

Masa dpt bonus 8 bulan tu, adik dah selamat smpai ke zimbabwe..kehkehkeh -adik pekerja kilang terhebat-

Yus said...

pernah dengar lagu nih tak?
kemana pun kau pergi ..ku kan ikut kamu..walau kehujung dunia....

Jangankan ke kamboja..ke Eutophia ku ikut kamu...heheheh