27 September 2010

CERITA BERAYA DI KUALA KANGSAR...

Ni kisah konsep hari raya open house ala terjah.. heheheh akak kena jadi bibik.. tu yang penat sampai sekarang..nak berblog pun rasa lenguh2 jer.. macam mana tuan rumah? dah recover dari ketar lutut dan ketar tangan... apa2 pun kalau nak gambar yang menarik sekitar majlis sila lawat blog Yeop a.k.a Epoi.. gambar nih dari kamera cikai akak jer.. btw dah hampir nazak kamera ku.. adehh macam mana nak berblog nih.. rehat dari blog boleh?

Akak ingat akak sorang jer yang jadi bibik ala vogue gitue.. nih haa ada bibik versi lelaki..gigih dia jaga anak.. kalau saper yang maid less tu sila roger Hisham Affandi yek.. gaya tu memang ada.. tapi bab breast feeding tu kena pass kat source dia lah kan hehehhe...

Shidee sebagai tukang masak.. tengah rasa air tangan sendiri yek.. walaupun dah jadi pengarah negeri di sebuah jabatan kerajaan tapi kat umah kim tetap kena jadi orang dapur..kekekekek marah dia tgk akak datang dengan kebaya ketat.. dia suruh akak jadi helper dia..tapi akak datang macam tetamu.. dengan lenggang kangkung lagi...

Kechor air liur yeop nih nak merasa jugak.. tapi gaya macam bukan merasa.. tapi makan jer.. orang tak sampai lagi so bedal lah dulu apa yang ada yek...makanan pun banyak tak siap lagi..

Bukti akak memasak kat dapur ngan Wife Hisham yang sangat pandai buat gravy tuk makan dengan kambing panggang.. sedappppppp.. yang tudung kelabu tu Ida the real bibik tuan rumah.. dia pun gelak tgk akak datang bergaya sakan.. selalu datang sini ala2 bangun tidur terus terjah umah kim dan eileen nih..

Posing manja Sham dan Epoi..

Mula2 cuaca sangat cantik dengan sinaran matahari ala2 manja gituew.. dah masuk kul 2 or 3 hujan amatlah lebat.. lebat macam ribut hujan tau.. semua berderu masuk umah.. dan ada yang main hujan jugak.. akak masuk ke dapur jer..nasib baik umah tuan rumah memang besar.. kalau tak cukup tingkat bawak..leh lepak tingkat atas.. tapi kalau nak privacy sila masuk bilik macam Kim dan epoi yek..mandi berdua kah?

Komer main hujan..kan Haji Hamid dah marah.. Haji Hamid nih Jiran umah Kim a.k.a bapa mertua Eileen.. umah dia kalau nak pergi jaaaaauh.. tapi kalau jalan short cut kena masuk ikut pintu ruang makan umah kim..kekekekekekeek

Jalilah datang bersama keluarga.. keluarga tu akak elaborate sikit termasuk adik, akak dan mak dia sekali.. sporting sungguh.. tengok laki dia dan dia.. tanpa disuruh tolong cucuk udang sekali.. sambil di perhati oleh Puan rumah...

Beg tangan tak lepas tu.. banyak simpan duit raya yek....kekekekekek

Akak sibuk melayan tetamu chewaaaah.. sebenarnya nak tunjuk akak boleh pakai baju kebatat tau... tapi kan akak tengok puan rumah nih teramat rajin.. dan teramat caring.. nak tahu dia suka buat apa?....

V


V


V

V

V

V

V

V

V

V

Dia suka budak kecik uols..dari siang sampai malam semua baby tetamu dia nak jaga.. dah teringin sangat nak berbaby baru tu kim..akak tumpang gembira.. akak doakan Puan Farah Eileen akan mendapat banyak baby..kekekekekeke.. and thank you for the event...

1 comment:

e.i.l.e.e.n said...

kurang asam jawa betul!..patutnya ko yg kena jaga babies tu sbb ko 'bibik'..tp disbbkan kebatat ko tu,aku terpaksa la take over tugas ko..aku 'potong gaji' ko bln ni,ek?...ekekeke..