09 September 2010

DUIT RAYA

Seminggu sebelum raya wajib akak isi duit dalam green packet.. timing kena betul iaitu setelah si kenit akak tu tidor.. kalau tidak dia asyik mintak duit raya jer.. pandai tau dia nih kenal dah bila raya dapat duit raya..

Tahun nih dapat juga sampul dari bank.. tapi akak minat ngan sampul nih yang design dia real macam duit betul.. kalau dulu siap tanda kat sampul tu berapa ringgit dalam green packet takut silap bagi kat orang lain kan.. sekarang dah senang dah.. tgk luar dah tahu..

Macam real kan.. ada dua version..satu yang pendek sikit.. tapi makcik akak dapat beli yang panjang punya.. so akak ada dua versi lah..satu tu duit kena lipat sikit yang panjang punya tak payah lipat.. cantik kan..

Citer pasal green packet nih teringat kat kawan akak dulu..nak bagi duit raya kat bakal mak mertua.. tapi dia silap ambil green packet nih.. terbagi dua ringgit.. sebab sampul dia sama jer semua.. terbongkar rahsia lepas bakal adik ipar dia citer dia bagi kat bakal mak mertua duit raya macam budak2..RM2 heheheheh.. malu dia tau...tersilap packet kaedahnyer..tahun nih bagi berapa lak Intan?..kena label betul2 tau...sekarang dah sah jadi mak mertua...

tahun nih akak banyak isi sampul RM5 jer.. kalau dah hujung2 raya akak bagi lagi kurang..maklumlah duit dah susut.. tapi sampul tetap tulis kat luar tu RM10 heheheheh

2 comments:

Ajonz said...

aku nak 2 sampul beserta duit 50 jengget dalam tuh yerk time kasih chic mum!

Yus said...

aku tengah ekonomi meleset.. kalau ko paling banyak pun aku bagi RM2.. anak ko boleh lah lebih sikit dari ko ..hehehehe