26 September 2010

RAYA KE DUA

lama akak tak jenguk blog nih..sorry lah kepada yang rajin menjenguk jugak..biasalah nak warm up enjin tua nih.. lagi satu.. PC akak kat rumah monitor dia ngong.. selalu dok nak sleep jer.. so tak leh nak view apa-apa pun.. bukat netbook akak pulak cinonit sangat.. siap semua copy gambar dalam hard disk cinonit tu.. monitor Pc akak dah bangun balik..sihat wal afiat.. malas lak nak copy gambar balik dalam Dektop... sekarang nih baru rajin sikit..ngeh..ngeh..ngeh


Okeylah raya ke dua tu errr malam raya kedua actually akak heret semua family balik ke Pahang.. tak best lah raya kat KL..semua orang balik kampung.. so we all convoi sekali bertolak ke rumah mak cik akak kat Metakab.. Makcik akak nih memang menunggu jer we all balik sebab meriah sikit suasana kat kampung.. dia siap beli mercun yang rega RM80 hengget tu.. banyak lak tu.. siap macam pesta bunga api macam tahun baru lak..hehehe

So pagi2 raya ke dua akak bertolak ke temerloh rumah atok akak sebelah arwah ayah akak.. ada tahlil di kubur pada hari tu.. best.. sebab masa tahlil ada bagi2 duit kat budak kecik.. tapi akak musykil sebab apa adik pompuan akak yang umor nak cecah 30 tahun tu still dapat duit lagi?? supposed budak kecik jer dapat.. isk..isk..isk.. Alli dapat 7 ringgit kat sini..

Balik dari ziarah kubur we all bergosip ngan cousin akak nih..so bersembang kat serambi rumah..tapi more sembang kat dapur sambil makan nasi lauk ikan patin masak tempoyak.. terbaeeeeek..heheheh.. petang tu baru akak balik ke mentakab semula...

Rumah makcik akak nih memang sentiasa banyak makanan dan ada jer idea nak makan apa.. so we all nak makan roti jala..makcik akak nih memang terror memasak..macam mak akak jugak..dan akak jugeeeee...heheheh.. akak try menjala roti jala.. mula2 tak jadi.. tapi lama2 dah okey...

tengok hasilnya.. walaupun jalanya jarang-jarang,, tapi kalau gulung comel gak..hehehe...lakuuuu sampai tak smepat orang nak gulung dah kena sambar..walaupun masih dalam kuali dah ada orang chop dulu.. akak ingat akak dah professional dan laju memasak..rupanya tukang makan laaaagi laju..heheheh

No comments: