06 October 2010

GENTING HIGHLAND - PART 1

Sempena birthday Addy pada 28 Sept we all menuju ke pUncak Genting Highland.. Addy tak mo pegi jauh2 sebab dia kata dia tak larat nak drive..birthday boy kena relax.. satu lagi permintaan dia tak leh marah dia.. or merajuk pada birthday dia...demannnnnnd.. hehehe

Akak dah book bilik masa Genting Highland Hotel on sale hari tu.. RM45 ringgit jer untuk bilik standard kat First World Hotel... dua hari satu malam pun cukup lah...

Masa bertolak ke genting tu memang plan nak bertolak awal pagi pukul 7.30pagi .. tapi biasalah kalau bawak anak kecik (sekarang dah biasakan diri panggil abang) kul 9.00pagi jugak le gerak..tak per lah...lagi pun check in hotel pukul 1 tengah hari...

Walaupun bertolak tak adalah pagi sangat .. tapi cuaca memang berkabus dan sejuk.. maybe sebab semalam tu hujan waktu petang sampai ke malam yang sangat lebat kot..

Bawak kete kena slow lah sebab memang tak nampak jalan.. nasib baik pergi waktu hari bekerja..memang jalan tak ramai orang.. tapi kalau bas pelancongan tu memang tiap2 hari banyak jer.. maybe kalau hujung minggu lagi pack kot...

Sepanjang kat sana memang budak nih lah yang paling happy.. memang teruja..akak pun sangat happy sebab lama dah naik sini.. kalau naik pun tak bermalam kat sini.. kali nih nak bergembira puas2 sebab alli dah besar.. dulu alli kecik lagi...

Sampai kat Genting dalam pukul 10.30 pagi.. pegi beli ticket All Park dulu sebab nak check in lambat lagi..barang2 semua tinggal dalam kereta dulu...no worries parking dekat jer ngan lift nak pegi ke lobby hotel.. Harga tiket bagi All Park dewasa pada hari weekdays adalah RM51 seorang dan kanak2 yang tinggi melebihi 90cm kena charge RM36 (alli ngam2 90cm).. kalau hari cuti dan public holiday mahal sikit.. tapi kalau nak murah boleh beli thru online...

Yea we all ready nak main2...suana sejuk akak memang tak pakai baju tebal sebab selalu memang tak berapa sejuk pun kat Genting nih.. sekarang dah gigil..hehehehe kejap lagi okey lah kot....

No comments: