06 October 2010

GENTING HIGHLAND-PART 2

OUTDOOR PARK

Sementara cuaca masih elok dan sejuk sajer akak decide nak main kat outdoor park dulu.. kalau petang tetiba hujan lagi rugi rasanya.. petang nanti boleh main kat dalam indoor park sampai malam... lagi pun awal lagi..nak check in pun tengah hari nanti

Susah nak bergambar berdua ngan Addy kalau ada si kenit tu..suka menyelit.. tak pun tak bagi bergambar berdua.. masa nih dia tengah main kat playground kat dalam tu.. tapi mata Addy sentiasa mengawasi anak bujang dia sorang tu

Kat sini banyak kawan Alli nama Allie.. heheheh nasib baik dia tak pandai mengeja lagi.. kita suruh dia berdiri kat sebelah gajah tu okey jer..tapi memang dia susah nak bergambar..selalu tak mo pandang camera...

Masa akak naik benda nih dia dah meraung-raung nak ikut.. kalau boleh semua dia nak naik.. tapi kelayakan tak lepas...sambil tersedu-sedu dia tgk jer..ni jer lah mainan yang akak naik sorang.. kalau tidak lagi susah nak pujuk kalau kita main dia meraung kat luar..

terpaksa layan dia main mainan budak2 nih.. semua kena naik berdua ngan dia.. memang seronok lah dia.. layan jer..

Ada bas london dua tingkat..tapi prop jer lah.. bukan boleh gerak pun

Sibuk dia nak telepon Atok dia.. ntah apa2 dia mumbling. Akak teman jer..

Ntah kali ke berapa Alli naik benda nih.. orang tak ramai..boleh lah tak nak turun... Nasib baik benda tu boleh naik ke udara.. maklumlah akak kan "comel" heheheh

No solero shot versi budak2.. akak pernah pergi genting masa hujung minggu..nak naikbenda nih punyalah beratur.. kadang2 akak malas nak beratur so pass jer lah mainan nih.. tapi seronok time nih.. siap penjaga mainan nih kata nak naik berapa kali pun tak per.. alli memang gembira walau main sorang2..siap pilih tempat lagi...

Kali ni mama tak larat nak main benda nih lagi..suruh Addy lak teman dia.. akak nak berehat menikmati udara segar, sejuk dan nyaman

Naik gajah.. akak naik juga tapi akak duduk sensorang kat gajah yang belakang. kelakar pun ada.. apa kes akak naik sorang2 tak ada budak2..hehehehe.. tengok cuaca dia berkabus.. memang seronok...

Gilir2 naik marry go round nih..mula2 papa ngan Alli kemudian baru akak ngan Alli.. nak main benda yang mencabar..si kecik nih tak ada orang nak jaga.. lagi pun kalau benda yang dia tak boleh naik lepas tu kita naik..memang marah giler dia..

Kereta antik nih benda pertama yang we all naik..sebab boleh pusing keliling outdoor park sambil decide nak naik benda apa lepas nih.. mula2 Alli duk belakang..lepas tu dia nak bawak lah.. so Addy tekan minyak dan Alli pegang steering.. tapi dia memang dah ada rail dia.. tak kisah kalau nak pusing arah mana pun..

Tetap nak berdukung.. sian Papa tau.. tapi kalau lepas kan dia memang tak tentu arah..semua tempat dia nak pegi..

Bumber ride nih memang best.. tapi we all tak berpeluang nak naik sebab Alli tak lepas kelayakan 122cm.. masa nih akak rasa nak bagi Alli pakai high heel...

Boat Car pun akak tak dapat naik sebab masalah ketinggian Alli juga.. Alli 90cm dan benda nih nak naik kena 107cm.. tu pun dia menangis2 nak naik sebab dia pernah naik kat tasik titiwangsa... tapi rules kan...

solero shot nih akak suruh Addy naik sorang.. tapi dia tak mahu..penakut jugak yek...dia memang takut.. roller coaster tu pun we all tak naik.. pertama akak memang penakut jugak dan kedua sebab Alli tak lepas lagi...nantilah dia besar sikit boleh teman Mama dia nih..heheh

No comments: